יבול שיא
הרפת והחלב
Box of fruit shutterstock 348532334

בלעדי: מאסר בפועל לחקלאי בספרד

2 דק' קריאה

שיתוף:

בלעדי: מאסר בפועל לחקלאי בספרד שנמצא אשם בגידול לא חוקי של זן המנדרינה הישראלית "אורי".

בית משפט פלילי בעיר וולנסיה, ספרד, גזר שלושה חודשי מאסר ועוד יום בפועל על חקלאי מקומי שנמצא אשם בגידול לא חוקי של זן המנדרינה הישראלית "אורי". העיתון הספרדי FRESHPLAZA פרסם את החלטת בית המשפט וציין כי המגדל הספרדי הורשע בביצוע פשע כנגד מוצר מוגן כפי שהדבר רשום בסעיף 274.4 בחוק הספרדי.

התברר כי המגדל הספרדי הרכיב את הזן הישראלי "אורי" על 518 עצים על שטח של עשרה דונם, ללא הסכמה ורשות של בעל זכויות המטפחים של הזן ומתוך ידיעה כי הזן רשום ומוגן על פי החקיקה הספרדית וגם החקיקה של האיחוד האירופי ומתוך כוונה לשווק את הפרי בשווקים.

הנזק לבעלי הזכויות על הזן "אורי" הוערך בכ-60 אירו לעץ בנוסף למיסים מתאימים. הנאשם אמור להרוויח כ-31 אלף אירו ממכירת הזן הישראלי בשווקים המקומיים בספרד. הוא שילם לחברה שמשכה את התביעה האישית כנגד המגדל.

בית המשפט חייב את המגדל הספרדי לעקור את הפרדס של זן ה"אורי" וכן חויב המגדל לשלם הוצאות על הגידול הבלתי חוקי של הזן הישראלי המוגן.

מאסר בפועל לחקלאי בספרד

בעיתון הספרדי נכתב עוד כי הפסיקה בבית המשפט התקבלה לאחר מספר פעולות שנעשו על ידי TEO, גוף העוסק באכיפה ושמירת הזן המוגן מטעם ישראל ומטעם הזכיין לגידול הזן בספרד ובפורטוגל.

עוד נאמר בעיתון בספרד כי בשנים האחרונות הסתיימו 45 הליכים משפטיים בגין גידול בלתי חוקי של הזן "אורי" בספרד וברוב ההליכים הם הסתיימו בהסדרים מחוץ לכותלי בית המשפט ובהרשעות על גידול בלתי חוקי. בכל המקרים הסתיימה התביעה בעקירת המטע הבלתי חוקי, באיסור על גידול הזן ובתשלום פיצויים.

הפיקוח והאכיפה על מטעים בלתי חוקיים, בשילוב הצעדים המשפטיים שננקטים על ידי ה-TEO אפשרו לזן "אורי" להיות מוגן כראוי, תוך הפסקה כמעט מוחלטת של נטיעות בלתי חוקיות.

מאז שנת 2016 הגיש הTEO – 115 תביעות משפטיות, מהן 99 היו על גידול בלתי חוקי של הזן "אורי". היקף השטחים הבלתי חוקיים שנתבעו היו 1810 דונם שהם יותר מ-80 אלף עצים. יתר התביעות היו נגד משווקים. 85% מהתביעות נעשו בשל הפרות באזור וולנסיה (46 אלף עצים), 7.1% מהתביעות באזור אנדלוסיה (17 אלף עצים), 6.3% באזור מורסיה (14 אלף עצים) ו-1.2% באזור קטלוניה.

נדגיש לסיום שגוף האכיפה TEO הוקם בספרד ביוזמת מועצת הצמחים שנציגה הוא יושב ראש הגוף הזה במטרה להבטיח את הנטיעות העברייניות של הזן "אורי", זן ישראלי שטופח במימון מועצת הצמחים ונחשב לזן הקליף הטוב בעולם! התנהלות הגוף במרחבי ספרד הביאה להפסקה כמעט מוחלטת של הנטיעות העברייניות.

נציין שהזן "אורי" הוא למעשה המותג הבין לאומי של הזן "אור" שמשווק בחודשים אלה בישראל. קליף מתוק במיוחד וללא זרעים.

זמן שקיפות: מאיפה מגיעים הירקות שאנחנו צורכים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוג'ירה יונס, רפרנט ארצי לגידול זית, שה"מ; עצי הזית אמנם ידועים בעמידותם ובכושר הסתגלותם לתנאי אקלים קיצוניים ולקרקעות שוליות, אולם הם זקוקים לחומרי הזנה כדי לממש את מלוא פוטנציאל היבול שלהם. באמצעות הדישון מסופקים
2 דק' קריאה
מתי ניר פרימק מחברת הספר "כשנמר נכנס לחדר" מספרת על החרדות שליוו אותה ועל השיטה המיוחדת, באמצעותה היא עוזרת לאנשים להתמודד עם פחדים בצורה מעצימה * המסר שלה: "הפחד הוא חלק מהחיים, הוא לא
9 דק' קריאה
משה בר-אל, צ'יקו, הגיע ארצה בגיל 3 באוניית המעפילים "עצמאות" – צמח עם המדינה מראשיתה ותרם לביטחונה עד גיל מבוגר * הוא זכה להגשים את משאת נפשו – לחיות במושב ולהיות חקלאי פעיל עד
10 דק' קריאה
בערב מרגש שנערך במושב גיבתון במסגרת פרויקט "בגוף ראשון", שגרירי זיכרון שהוכשרו לספר את סיפורם של שורדי השואה, ריגשו את הקהל * המועצה האזורית ברנר רכשה את ההכשרה וממשיכה ללוות ולתמוך בפרויקט – מפעל
3 דק' קריאה
בין 120 החיילים והחיילות המצטיינים והמצטיינות שהשתתפו בטקס בבית הנשיא היו גם שלושה בני ובנות המושבים * מזכ"ל תנועת המושבים, עמית יפרח: "אני גאה בבני ובנות המושבים שנבחרו למצטייני בית הנשיא ביום העצמאות ה-77
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן