יבול שיא
הרפת והחלב
דעות

התחדשה המתקפה כנגד חלופת האגודה: "ניסיון מחטף של פקידות עוינת"

3 דק' קריאה

שיתוף:

מזכ"ל התנועה ניר מאיר קורא לכ-60 הקיבוצים שבחרו בחלופת האגודה ולקיבוצים שעוד מתלבטים: "אין זמן לבזבז. יש לנוע קדימה, לקבל את ההחלטות הנדרשות ולעבור את נקודת האל-חזור"

התחדשה המתקפה כנגד חלופת האגודה: בשבוע שעבר, חצי שנה לאחר ששר האוצר  משה כחלון, הודיע מעל במת כנס ההנהגות  כי יעצור את הוועדה לבחינת חלופת האגודה, החליטו במנהל מקרקעי ישראל לחדש את העבודה בכל הכוח, בניגוד מוחלט לעמדת השר.  "אין ספק כי הפקידים מנסים לעשות מחטף בחסות אפלת הבחירות, מצפצפים על הוראת השר הממונה עליהם, ומנסים לקבור את חלופת האגודה", אמרו השבוע בתנועה הקיבוצית.

חלופת האגודה הינה חלופה המאפשרת לקיבוץ רכישה של כל זכויות הדיור הקיימות בקיבוץ ב"הינף אחד" או בכמה שלבים, אשר בעקבותיה לא זקוק יותר הקיבוץ להסכמת רמ"י, חתימת רמ"י או תשלום לרמ"י, לצורך מימוש זכויות אלו (היתרי בניה) או הענקת זכויות לחברים בדירות. על פי חלופת האגודה, רוכש הקיבוץ גם זכויות בבתים שטרם נבנו ומגרשים שטרם שויכו, ווך עיגון  מחירי הקרקע הנוכחיים, אזור עדיפות לאומי קיים, וכו'. בנוסף, מאפשרת החלופה לקיבוץ ולחבריו לקבוע בצורה מסודרת בחוזה חכירת משנה את אופי השיוך התואם את רצון החברים והקיבוץ. הוראות אלו יכולות לקבוע כללים כגון חובת חברות בקיבוץ של בעלי הדירה, חובת מגורים במקום, הוראות לגבי בינוי הבתים, השכרתם וכיוצ"ב.

התחדשה המתקפה כנגד חלופת האגודה

מזכ"ל התנועה ניר מאיר: "אין בכוונתנו לוותר. ניאבק בכל דרך ובכל זירה אפשרית נגד הניסיון לעצור את הבניה בקיבוצים משיקולים זרים". מאיר הוסיף:  "יש גורמים ברמ"י שהחליטו לעשות כל מה שבאפשרותם בכדי לחסל את חלופת האגודה. אותם גורמים לא מאפשרים לאף אחד להפריע להם עם עובדות, נתונים, פסיקות בג"צ, החלטות ממשלה או ועדות הכנסת. הפקידות סימנה את המטרה ועושה הכל על מנת לכרסם ביכולתם וברצונם של קיבוצים להמשיך ביישום חלופת השיוך בה בחרו. חלופה המחלישה מבחירה את זכות הקניין שלהם בדירתם אך מגדילה מאוד את יכולתו של קיבוצם להבטיח את עתידו כקיבוץ".

עו"ד מיכי דרורי, היועץ המשפטי של התנועה הקיבוצית: "קיבוצים רבים בחרו בחלופת האגודה, ואנו עושים כל שביכולתנו על מנת למנוע כרסום בתנאיה ולאפשר לקיבוצים הרבים הללו לממש אותה. הטענות המועלות כנגדה הן טענות שאין בהן ממש, ואנו מראים זאת בצורה נחרצת"

דגן לוין, ראש אגף כלכלה: "גורמים ברמ"י החליטו לעשות פוליטיזציה של הכלכלה ולקבוע לקיבוצים מודל כלכלי ייחודי, הסותר את המודל הכלכלי הנוהג ברמ"י. אנחנו נאבק באפליה בלתי סבירה זאת בכל הכלים העומדים לרשותנו".

פרופ' אמיר ברנע, מומחה בתורת המימון, שערך לבקשת התנועה בחינה מעמיקה של הפרמטרים הכלכליים של חלופת הציג את מסקנותיו בפני הוועדה. ממצאי המחקר מראים כי לא רק שחלק מהפרמטרים הגיוניים וסבירים, חלקם אף מחמירים עם הקיבוצים.

מזכ"ל התנועה קרא לכ-60 הקיבוצים שבחרו בחלופת האגודה כמסלול השיוך המועדף עליהם ולקיבוצים שעוד מתלבטים, לזרז את טיפולם ביישום חלופת האגודה כפי שהוחלטה כבר ב-2014  על ידי מועצת מקרקעי ישראל וכפי שאושרה ב-2016 בידי בית הדין הגבוה לצדק: "אין זמן לבזבז. הפקידות העוינת של רמ"י איננה נחה לרגע. היא מתעלמת מהחלטות ועדות הכנסת, מצפצפת על הנחיות שר האוצר ופסיקות בג"ץ. הם נחושים לפגוע בעתיד הקיבוצים וגם עלינו להיות נחושים. לנוע קדימה, לקבל את ההחלטות הנדרשות, ולעבור את נקודת האל-חזור".

קיבוצים יארחו מבקשות מקלט עם ילדיהם

שמונה קיבוצים נענו עד עתה  לבקשה לארח עשרים אמהות וילדיהן בני שמונה עד ארבע עשרה,  העומדים  להיות מגורשים על ידי רשות ההגירה.  האירוח יערך בחודשים יולי – אוגוסט.

למאות האמהות, הילדים ובני הנוער של מבקשי המקלט שהתאספו לפני כשבועיים בכיכר "הבימה" הייתה מטרה אחת:  למנוע את גירושם וגירוש חבריהם לארצות מוצאם, כשהם לא יודעים אפילו את שפת הארץ.  התלמידים, כ-200 בנים ובנות של מבקשי המקלט באזור המרכז, חוששים שבמהלך החופש הגדול, כשבית הספר, העמותות להגנתם והתקשורת המכסה את הנושא, אינם יכולים להגן עליהם מפני רשות ההגירה, הם ייתפסו ויאולצו לעלות על  מטוסים שיובילו אותם לארצות מוצאם כביכול, שמעולם לא היו בהן.

בני נוער אלה, שחלקם הגדול לומד בי"ס רוגוזין ובגימנסיה הרצליה בתל אביב,  נקלעו למצב אבסורדי, שמצד אחד הם לא חוששים להפגין בפומבי בכיכר הבימה, כי הם מניחים שרשות ההגירה לא תעצור אותם שם ומצד שני הם נחבאים בדירות מסתור, עם או בלי הוריהם, מחשש לגירוש.

יואל מרשק (גבעת השלושה) ועופרה קורן (מגן) שעוסקים בנושא מבקשי המקלט, התחילו לגייס קיבוצים שיארחו את האמהות והתלמידים בזמן החופשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן