יבול שיא
הרפת והחלב
טיפול תזונתי לפרות חלב

בחינת טיפול תזונתי לפרות חלב בתנאי עומס חום, עם שימוש ב-Actisaf

2 דק' קריאה

שיתוף:

בחינת השפעת השימוש באקטיסף (ביוסף) על ביצועי פרות חלב גבוהות תנובה בעונת הקיץ

טיפול תזונתי לפרות חלב, ניסוי זה בחן את השפעת השימוש בשמרים חיים מסוג אקטיסף (ביוסף) על ביצועי פרות חלב בעונת הקיץ. האקטיסף (ביוסף) מכיל שמרים חיים (Saccharomyces cerevisiae) העטופים בשכבת שמרים לא פעילה.

לרוב השימוש בשמרים הוא בתרבית שמרים ושמרים מפורקים ולא בשמרים חיים. השמרים הינם זוללי חמצן וחיידקי הכרס הינם אנארובים, כך רמת חמצן נמוכה עשויה לעודד את התרבות החיידקים בכרס.

בנוסף, מחקרים הצביעו על תרומה של שמרים חיים בייצוב ה-pH ובשיפור פוטנציאל החמצון חיזור בכרס, כמו גם על נעכלות המזון. בניסוי מקדים שבוצע בארץ נמצא יתרון לשימוש באקטיסף (ביוסף) לאחר ההמלטה, כשהמסקנה הייתה כי אקטיסף (ביוסף) עשוי לתרום בעיקר בתנאי עקה.

חומרים ושיטות

הניסוי התבצע ברפת הפרטנית בבית דגן במהלך חודשי הקיץ. 28 פרות ו-14 מבכירות חולקו ל- 2 קבוצות. ביקורת- הפרות קיבלו מנה בסיסית עם תוספת של 100 ג' תירס גרוס.

אקטיסף (ביוסף)- הפרות קיבלו מנה בסיסית עם תוספת של 6 ג' אקטיסף (ביוסף) שעורבב עם 100 ג' תירס גרוס.

תוצאות השימוש באקטיסף

צריכת המזון בקבוצת האקטיסף (ביוסף) הייתה גבוהה ב- 0.6 ק"ג/ליום.יעילות השימוש במזון ליצור ה- FCM 4% בקבוצת האקטיסף (ביוסף) הייתה גבוהה ב-3.7%.

צריכת מזון
צריכת מזון
תנובת חלב
תנובת חלב
תנובת שומן
תנובת שומן

תנובת ויצור החמ"מ, תנובת ה- FCM 4% ותנובת החלבון היו גבוהים יותר בקבוצת האקטיסף (ביוסף).

לסיכום, נראה כי מתן אקטיסף (ביוסף) במנה שיפר את תנובת החלב והשומן, את צריכת המזון ואת יעילות השימוש בו אצל פרות תחת עקת חום.

ביקורות לשימוש ב-Actisaf
ביקורת

בקבוצת האקטיסף (ביוסף)  נמצאו ריכוזים נמוכים יותר של אמוניה בכרס היכולים להעיד על ניצולת גבוהה יותר של חלבון. השיפור ביעילות השימוש במזון לייצור FCM 4% וחמ"מ, מעיד על תפוקה גבוהה יותר עם שימוש באקטיסף (ביוסף) בעונת הקיץ.

מקור – טיפול תזונתי לפרות חלב

U. Moallem, H. Lehrer, L. Livshitz, M. Zachut, and S. Yakoby, 2009. The effects of live yeast supplementation to dairy cows during the hot season on production, feed efficiency, and digestibility. J. Dairy Sci. 92:343–351.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ד"ר שלומי לוי, אחראי תחום מיקופלסמה, צוות בריאות העטין, החקלאית בשלושת החודשים האחרונים בודד חיידק בשם מיקופלסמה בוביס מעטיני פרות בשש רפתות שונות ברחבי הארץ. מדובר בארבע רפתות קיבוציות ושתי רפתות מושביות. שלוש מהרפתות
5 דק' קריאה
ביקור ברפת כפר גלעדי ושיחה עם המנהל עמרי זלצר הדרך ממרום גולן לכפר גלעדי עוברת בנעימים באופן מוזר. את הדרך לעמק עשיתי פעמים בודדות מאז תחילת המלחמה, כעת כבר כל השדות ירוקים והמחסומים הצבאיים
5 דק' קריאה
הדרך לרפת בקיבוץ עין השלושה, מלאה בזיכרונות שייצרבו בזיכרון של כולנו, כביש 232, כביש הדמים, הקיבוצים מסביב ספגו מכות כואבות שגם הזמן לא יימחה. יופיו של הטבע והשדות לצד הכאב והאובדנות הרבים, לצידם יש
אמילי די קפואה – מנהלת הרפת של קיבוץ כרמיה, רק בת 38, הגיעה לקיבוץ ביחד עם אמה מבלגיה כשהייתה בת שבע. אמה ביקשה והתעקשה לעבוד ברפת, גם אמילי עבדה במשק חי ולאחר שירות צבאי
ד"ר יהושב בן מאיר, דניאל אספינוזה, הדר קמר, ד"ר מירי כהן צינדר וד"ר אריאל שבתאי. המחלקה לחקר בקר וצאן, המכון לחקר בע"ח, מנהל המחקר החקלאי – מכון וולקני [email protected] המאמר מתבסס על דו"ח מחקר
11 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן