יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה לאתר

מי יחזיק בדירה, הקיבוץ או היורשים?

2 דק' קריאה

שיתוף:

מי יחזיק בדירה הקיבוץ או היורשים – התייחסות למדור "דין התנועה" מאת עו"ד איילת רייך 18.07

מי יחזיק בדירה הקיבוץ או היורשים? עו"ד איילת רייך לא מסרה בכתבתה את כל הפרטים. האם  קיבוץ  בית קשת בו עסק המדור החליט על שיוך ואם כן באיזה תאריך.  לכן אתייחס לשני קיבוצים שנושא השיוך בהם פורסם בעיתונות. בשני הקיבוצים הללו הוחלט על שיוך.

ברמת השופט סימנו שתי דירות צמודות לכל זכאי. אבל לא שייכו. אחד הדברים המצחיקים לטעמי ברמת השופט, שכאשר הגיעה זכאית מהנכר לחופשה בארץ, השכירו לה את דירת אמה. ברמת השופט שכרו הזכאים לשיוך עו"ד ואז החלו גלגלי ההבנה של הקיבוץ להתגלגל.

ביד מרדכי,  במשך שמונה שנים צוות השיוך התפצל לשני צוותים: צוות  אחד עסק ביצירת גבולות המגרשים וצוות זה עבד. צוות שני עסק בשיוך, אבל לא בוצע שיוך במשך 8-10 שנים. החברים הזכאים ערכו החתמה לכינוס שיחת קיבוץ, במהלכה נשאל יו"ר צוות השיוך, מתי הוא צופה שיגמר השיוך. לא הייתה לו תשובה עניינית. הוא הוחלף והשיוך נגמר אחרי שנה וחצי בערך.

שיוך פנימי.  באחד הימים "שמתי לב" ש: ש, ש, ע, ל, י, ר. שכניי, נפטרו. לאורך השנים כתבתי לחברים,  כי ועדת השיוך לא עושה את תפקידה, היא לא משייכת – להפך,  היא מוסרת את דירות הורינו לצעירים שאך זה באו (כאשר כבר בוצע השיוך, היו משפחות שזכו בהגרלה במגרש ריק). ובכן התחלתי "לצעוק בדוא"ל": חברים יקרים, אתם מבינים שאם מחר תקרה תאונה ושני ההורים למרבה הצער ילכו לעולמם, ליורשיהם לא יישאר דבר? הדבר אשר גרם לחברים סוף סוף להבין את דברי, היא תשובה לשאלה של חבר מכובד בשיחה עם עורכת דין שדיברה על צוואות.  החבר שאל: אם היום קורה משהו לרעייתי ולי של מי הדירה? הדירה שייכת לקיבוץ אמרה העו"ד. תוך שבוע החלטנו כי כל מי שעומד בקריטריונים של הקיבוץ , הדירה בה הוא גר היא שלו,  למרות שלא קיבלנו לכך את אישור רשם האגודות.
1. אני מאמין : שמי שידעו לשייך את דירות הוריהם מהעיר לעצמם, כנגד החלטות הקיבוץ, היו צריכים לדעת גם לשייך את דירות בוני הקיבוץ ליורשיהם לפי ההחלטה מ- 2008.
2. אני מאמין,  שהנהלות הקיבוץ לאורך 10 שנים לא פעלו ברמת יושר מספקת (העבירו כספי ההשכרות לקהילה). הקיבוץ בהיותו גוף סוברני, היה רשאי (כפי שלבסוף עשינו), להעביר את הירושות מההשכרה ליורשים/ למאגר כספים. בקיבוץ  נוצרו מעמדות של בני העיר שירשו את דירת הוריהם בעיר ואת דירתם בקיבוץ, ובני הקיבוץ שלא ירשו במשך זמן ארוך, ארוך מדי. ציפיתי ואני עדיין מצפה מעו"ד שכותבת בעיתון שלנו, שתביא גם את מכלול האפשרויות לפתור את הבעיה (כמו כיסוי גג בתקופת הטורקים מאפשר לבנות בית).  מהמכון לחקר הקיבוץ  – להתייחס  ולהציף את הבעיות, משום שזמן היה להם.  התרגילים המגעילים שעושים הקיבוצים כנגד חבריהם, חייבים תגובה. מזכיר התנועה: אתה עסוק ב"דברים ענקיים" ושוכח את החור בסכר (הילד ההולנדי) הייתי מול ביתך, אתה גר בבית צנוע. ממול מתנשאים אל-על הבתים הענקיים והחדשים. הגיע הזמן להכיל את חוקי המדינה גם על הקיבוצים. אמרתי זאת לפני לפחות 15 שנים מעל הבמה בוועידת התק"צ . חזר על דברים אלה גלעד שפרן ויש להניח שגם אחרים חושבים כך.

איתן מורדיש, יד מרדכי  

הערת  עורך: המדור של עו"ד איילת רייך סוקר פסקי דין ספציפיים. הוא אינו אמור לדון  במכלול האפשרויות לפתור בעיות שיוך בקיבוצים.

מי יחזיק בדירה- הקיבוץ או היורשים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן