יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 2191114927

נוהל תמיכה בעובדים בחקלאות בשנת 2023 במשקים חקלאיים באזורי לחימה (עוטף עזה וגבול הצפון) לאור מלחמת "חרבות ברזל"

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

נוהל זה נועד לסייע למעסיקים בענף החקלאות במועצות האזוריות והמקומיות באזור הלחימה – באזור העוטף וגבול הצפון המפורטות בנוהל, על ידי מתן תמיכה, לשמור על רציפותם התפקודית ולחזק את מעגל העוסקים בחקלאות,  לטובת הבטחת הייצור החקלאי ואספקת תוצרת חקלאית טרייה מייצור מקומי.

ביום כ"ב בתשרי התשפ"ד (7 באוקטובר 2023) החלה מתקפה משולבת מרצועת עזה שכללה ירי טילים מסיבי לעבר מדינת ישראל וכן חדירות מחבלים ליישובים ישראלים – רובם ביישובי העוטף, וגבתה מספר קורבנות רב. בעקבות המתקפה הרצחנית הוכרז על מצב מיוחד בעורף, בהתאם לסעיף 9ג לחוק ההתגוננות האזרחית, התשי"א-1951. בהמשך, הורחבה ההכרזה על המצב המיוחד לשטח מדינת ישראל כולה. בנוסף, הקבינט המדיני בטחוני הכריז על נקיטת פעולות צבאיות משמעותיות בהתאם לסעיף 40 לחוק יסוד: הממשלה והוכרז על מלחמת "חרבות ברזל".
נוכח ההסלמה של הכוננות גם בגבול הצפון. הוכרזו מרחב עוטף עזה ואזור קו הגבול עם לבנון, בנוסף לאזורים נוספים, כשטח צבאי סגור שהכניסה אליהם אסורה, וביישובים רבים בישראל התבקשו התושבים להתפנות מבתיהם.

נוכח האירועים האמורים מכיוון שמצב החירום וניהול המערכה הביא לנטישה של עובדים ישראלים וזרים את משקי החקלאות, נוכח חשש ממשי לחייהם, כמו גם לפינויה של אוכלוסייה אזרחית מאזורי הלחימה, נפגעה שגרת העבודה במשקים חקלאיים באופן העלול לסכל את המשך יכולתם לשמור על רציפות תפקודית.

יש להגיש את הבקשות באמצעות הטופס המקוון

בכל שאלה ניתן למחוזות המשרד:

מחוז הנגב [email protected][email protected]

עבד – 050-7710005
בישרה – 050-6241233

מחוז צפון [email protected]

יניב – 050-6241195

אגף גורמי ייצור [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כולנו מכירים את הרגעים האלה בחיים, כשהמילים פשוט לא יוצאות כמו שצריך, או כשאנחנו מתקשים לשמוע ולהבין את מה שנאמר לנו. בקהילה הקיבוצית שלנו, שבה הקשר הבין-אישי הוא ערך עליון, חשוב שנדע איך לתמוך
3 דק' קריאה
בקיבוץ שלנו, השבילים הם עורקי החיים.אנחנו רגילים לצעוד לחדר האוכל, לעצור לשיחה ליד הכלבו או ללכת לבקר את הנכדים בשיכון. אבל עם השנים, מה שהיה פעם פעולה אוטומטית הופך לאתגר. נתונים חדשים מראים כי
3 דק' קריאה
מדריך מקיף לשיפור תפקודי המוח המוח האנושי הוא פלא מורכב, המהווה את מרכז השליטה של כל פעולה, מחשבה ורגש שלנו. כמו כל מערכת מורכבת, גם המוח זקוק לתחזוקה ואימון כדי לשמור על ביצועים מיטביים.
3 דק' קריאה
בקיבוץ ברעם יזמו את מיזם "קיבוץ הזיכרונות" – פרויקט שנועד לחזק תחושת משמעות ולהפיג בדידות בקרב ותיקי הקיבוץ, באמצעות תיעוד סיפורי חיים בליווי חברותה – מלווה חברתית מקצועית * הסיפור האישי והקהילתי של ותיקי קיבוץ ברעם  *תמונה ראשית: ניר שריג, מנהל "זמן איכות
3 דק' קריאה
המודל שלנו נשען על תפיסה אסטרטגית סדורה, הרואה בוותיקות ובוותיקים חלק פעיל, משמעותי ובעל חוכמה בתוך הקהילה – לא רק מקבלות ומקבלי שירות, אלא שותפים ושותפות לעשייה. לכן, לצד מענים טיפוליים ותמיכתיים, אנו שמים.ות דגש גם על
בדידות היא חוויה אוניברסלית החוֹצה מגזרים וגילאים. עם זאת ישנם גורמים או טְריגרים הקשורים לגיל זיקנה והמנבאים רמה מוגברת של סיכון לחוות בדידות * בריאות לקויה, אלמנות, מחסור כלכלי וחוסר תחושת שייכות לקהילה, הן הגורמים המובילים לתחושה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!