יבול שיא
הרפת והחלב
נשים בחקלאות גלית רדל

נשים בחקלאות, גלית רדל

2 דק' קריאה

שיתוף:

גלית רדל, עוזרת מחקר לתחום הנשירים במו"פ צפון

שמי גלית רדל, בת 53, נשואה לאלון ואם לבר 23, וירדן 27. כבר בגיל 18, בחרתי להתגייס לנח"ל וליישב את הגליל העליון, שבו התאהבתי בעבודת השטח במטעים.

סיקרן אותי לפתח זנים חדשים, לשפר את מצב החקלאות, וגם אחרי 27 שנה, אני מגיעה לעבודת המחקר בכל בוקר בהתלהבות.

 לאחר שהשתחררתי מצה"ל שלחו אותי לקורס 'יסודות הנשירים' במכללת רופין והבנתי שזה התחום שלי בחיים, נרשמתי ללימודי מדעי הצמח בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות ובסיום זכיתי במשרה של טכנאית מחקר, בחוות המחקר 'מתתיהו' בניהול מו"פ צפון במכון המחקר מיגל, החברה לפיתוח הגליל ומשרד החקלאות.

זו הייתה הזדמנות מצוינת עבורי לחזור לגליל עם בן זוגי, והחלטנו לבנות את ביתנו בישוב כורזים, בו אנו מתגוררים עד היום.

במו"פ צפון במכון המחקר מיגל אני עוסקת בפרויקטים ומחקרים מגוונים ומרתקים, כמו בחינת זני פירות חדשים והתאמתם לתנאי הגידול בגליל ובגולן, עיצוב ופיזיולוגיה של עצי הפרי ועוד. הבונוס מבחינתי הוא העבודה בשטחי החקלאות, באוויר הפתוח ובנופים הנפלאים של הגליל והגולן.

תפקידי לחקור, למצוא ולייצר את היתרון הכלכלי היחסי לחקלאי הגליל, מבחינת חידושים וחדשנות, כך שתהיה ידם על העליונה בתחרות בשווקים בישראל ובעולם. ישנן תקופות שבוחנים בחוות הגידול הניסיוניות במו"פ צפון 100 זנים שונים במקביל, בתהליך מחקר שנמשך למעלה מעשר שנים, כאשר בסופו של תהליך נמצאים רק שלושה זנים שמתאימים לגידול באזור שלנו.

דוגמה טובה הוא תפוח מזן פינק ליידי, שהכנסנו כגידול ניסיוני לפני למעלה מ- 15 שנה. מהרגע הראשון שטעמתי את טעמו והרגשתי את הפציחות שלו, ידעתי שיש לנו כאן זן מיוחד שאסור לוותר עליו.

במו"פ צפון אנחנו מתמקדים במחקרים יישומים, ונמצאים בקשר ישיר, קבוע ורציף עם החקלאים לגבי בעיות שעולות מהשטח, כגון, דילול, הדברה, איכות הפרי, כמות היבול ועוד.

חשוב לנו להנגיש לחקלאים את המידע הרב שאנו אוספים בכל המחקרים שלנו. כל המידע שאנו מייצרים פתוח בפניהם ואנחנו נמצאים כאן כדי לייעץ, להכווין ולתמוך במטרה אחת ברורה: הצלחת החקלאים.

כיום ענף הפירות משתנה בעקבות ההתחממות הגלובלית.העצים והפירות מרגישים את ההתחממות אפילו יותר מאתנו. פעם גידלו הרבה מטעי תפוחים בעמק החולה, היום עקב ההתחממות, מגדלים זני תפוחים בעיקר בהרי הגליל ורמת הגולן, שם ניתן לגדל עקב טמפרטורות קרות יותר.

ב2019, זכיתי באות הצטיינות מטעם מועצת הצמחים, על עבודתי המקצועית ותרומתי לחקלאות. סיפוק נוסף שיש לי הוא מהעשייה והמחקר שכל הזמן נמשכים. אנחנו במגמת התפתחות והתקדמות.

בשנת 1994 התמקדנו בפרויקט 'תפוח 2000', במסגרתו המלצנו לחקלאים לעצב את העצים על ציר מרכזי כדי שיבול העץ ישתפר, ומשנת 2019, אנחנו עובדים על עיצובים חדשים בפרויקט 'תפוח 2030'.

מו"פ צפון מעודד שילוב נשים במחקר החקלאי, כך שאני מרגישה בבית. בנוסף, עבודת הצוות בסביבה האנושית, הכוללת את עובדי המו"פ, חוקרים, טכנאים, מדריכים ואנשי ענף הפירות במועצת הצמחים, תורמת להצלחה ולעשייה המבורכת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן