יבול שיא
הרפת והחלב
נשים בחקלאות גלית רדל

נשים בחקלאות, גלית רדל

2 דק' קריאה

שיתוף:

גלית רדל, עוזרת מחקר לתחום הנשירים במו"פ צפון

שמי גלית רדל, בת 53, נשואה לאלון ואם לבר 23, וירדן 27. כבר בגיל 18, בחרתי להתגייס לנח"ל וליישב את הגליל העליון, שבו התאהבתי בעבודת השטח במטעים.

סיקרן אותי לפתח זנים חדשים, לשפר את מצב החקלאות, וגם אחרי 27 שנה, אני מגיעה לעבודת המחקר בכל בוקר בהתלהבות.

 לאחר שהשתחררתי מצה"ל שלחו אותי לקורס 'יסודות הנשירים' במכללת רופין והבנתי שזה התחום שלי בחיים, נרשמתי ללימודי מדעי הצמח בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות ובסיום זכיתי במשרה של טכנאית מחקר, בחוות המחקר 'מתתיהו' בניהול מו"פ צפון במכון המחקר מיגל, החברה לפיתוח הגליל ומשרד החקלאות.

זו הייתה הזדמנות מצוינת עבורי לחזור לגליל עם בן זוגי, והחלטנו לבנות את ביתנו בישוב כורזים, בו אנו מתגוררים עד היום.

במו"פ צפון במכון המחקר מיגל אני עוסקת בפרויקטים ומחקרים מגוונים ומרתקים, כמו בחינת זני פירות חדשים והתאמתם לתנאי הגידול בגליל ובגולן, עיצוב ופיזיולוגיה של עצי הפרי ועוד. הבונוס מבחינתי הוא העבודה בשטחי החקלאות, באוויר הפתוח ובנופים הנפלאים של הגליל והגולן.

תפקידי לחקור, למצוא ולייצר את היתרון הכלכלי היחסי לחקלאי הגליל, מבחינת חידושים וחדשנות, כך שתהיה ידם על העליונה בתחרות בשווקים בישראל ובעולם. ישנן תקופות שבוחנים בחוות הגידול הניסיוניות במו"פ צפון 100 זנים שונים במקביל, בתהליך מחקר שנמשך למעלה מעשר שנים, כאשר בסופו של תהליך נמצאים רק שלושה זנים שמתאימים לגידול באזור שלנו.

דוגמה טובה הוא תפוח מזן פינק ליידי, שהכנסנו כגידול ניסיוני לפני למעלה מ- 15 שנה. מהרגע הראשון שטעמתי את טעמו והרגשתי את הפציחות שלו, ידעתי שיש לנו כאן זן מיוחד שאסור לוותר עליו.

במו"פ צפון אנחנו מתמקדים במחקרים יישומים, ונמצאים בקשר ישיר, קבוע ורציף עם החקלאים לגבי בעיות שעולות מהשטח, כגון, דילול, הדברה, איכות הפרי, כמות היבול ועוד.

חשוב לנו להנגיש לחקלאים את המידע הרב שאנו אוספים בכל המחקרים שלנו. כל המידע שאנו מייצרים פתוח בפניהם ואנחנו נמצאים כאן כדי לייעץ, להכווין ולתמוך במטרה אחת ברורה: הצלחת החקלאים.

כיום ענף הפירות משתנה בעקבות ההתחממות הגלובלית.העצים והפירות מרגישים את ההתחממות אפילו יותר מאתנו. פעם גידלו הרבה מטעי תפוחים בעמק החולה, היום עקב ההתחממות, מגדלים זני תפוחים בעיקר בהרי הגליל ורמת הגולן, שם ניתן לגדל עקב טמפרטורות קרות יותר.

ב2019, זכיתי באות הצטיינות מטעם מועצת הצמחים, על עבודתי המקצועית ותרומתי לחקלאות. סיפוק נוסף שיש לי הוא מהעשייה והמחקר שכל הזמן נמשכים. אנחנו במגמת התפתחות והתקדמות.

בשנת 1994 התמקדנו בפרויקט 'תפוח 2000', במסגרתו המלצנו לחקלאים לעצב את העצים על ציר מרכזי כדי שיבול העץ ישתפר, ומשנת 2019, אנחנו עובדים על עיצובים חדשים בפרויקט 'תפוח 2030'.

מו"פ צפון מעודד שילוב נשים במחקר החקלאי, כך שאני מרגישה בבית. בנוסף, עבודת הצוות בסביבה האנושית, הכוללת את עובדי המו"פ, חוקרים, טכנאים, מדריכים ואנשי ענף הפירות במועצת הצמחים, תורמת להצלחה ולעשייה המבורכת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר תחזית 2024-25 לגידולי הדרים של האיחוד האירופי שירות חקלאות חוץ של משרד החקלאות האמריקאי (USDA/FAS) סיפק לאחרונה תחזית לעונת 2024-25  של גידולי הדרים של האיחוד האירופי (EU) *תמונה ראשית: נזקי
4 דק' קריאה
השנה החולפת התאפיינה בטמפרטורות גבוהות במיוחד שנמדדו בכל רחבי הארץ ובשבירת שיאי כל הזמנים. מתוך כ-400 מיליון ₪ ששילמה קנט למגדלים בשנת 2024,  שיא של 9 שנים, למעלה מ-21 מיליון ₪ שולמו למגדלי ההדרים.
< 1 דק' קריאה
ליבנת גולדנברג, פליקס שייע, מירה וייסברג, לנה פלסר, גילאור קלי, יוסי יניב, אורי מסוק, טל ארד, עמיר שרמן, רון אופיר, יורם אייל וניר כרמי המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני רקע האשכולית ידועה כפרי
5 דק' קריאה
ד"ר מור סלומון1, ד"ר רקפת שרון2, מאור תומר2 1המכון להדברה ביולוגית, מועצת הצמחים, ענף ההדרים 2מיגל – מו"פ צפון פסילת ההדר האסייתית, Diaphorina citri, או בקיצור ACP, שייכת לתת-סדרת הכנימות וניזונה מצינורות השיפה. הפסילה
8 דק' קריאה
אומר נועם קסלברנר, רכז החקלאות של קיבוץ נצר סירני ומנהל הפרדס של קיבוץ עלומים * מה-7 באוקטובר סייע קסלברנר לפרדסני העוטף שנותרו ללא עובדים זרים או פלשתינאים * "היום פרדסן חייב להיות הכי טוב
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן