יבול שיא
הרפת והחלב
הטרקטור של משק קלו עולה באש

ב-2021 נרשמה ירידה של 19% בפשיעה החקלאית

2 דק' קריאה

שיתוף:

בעשור האחרון נרשמה ירידה של 50% בפשיעה החקלאית, עליה של 50% במספר כתבי האישום שהוגשו ועליה של 62% במספר המעצרים

מנתוני משטרה עולה כי בעוד מספרם של החשודים היהודים בפשיעה החקלאית במהלך 2021 עמד על 96 בלבד, מספרם של החשודים שאינם יהודים בתיקי פשיעה חקלאית בשנת 2021 היה 275.

כמו כן, במהלך 2021 חקרה המשטרה 55 חשודים תושבי הרשות הפלשתינית. מ-756 חקלאים שנפגעו בשנת 2021 מעבירות של פשיעה חקלאית, 622 חקלאים הם יהודים ורק 134 חקלאים ערבים.

במחוז צפון היחס בין היקף המקרים להיקף כתבי האישום שהוגשו ב־2021 עמד על כתב אישום אחד לכשלושה תיקים, ובמחוז יהודה ושומרון הוגש כתב אישום אחד על כל 20 תיקים שנפתחו ב־2021.

במשטרה טוענים כי בעשור האחרון היתה ירידה של 50% בפשיעה, עלייה של 50% במספר כתבי האישום שהוגשו נגד מחוללי פשיעה חקלאית ועלייה של 62% במספר המעצרים.

מהמשטרה נמסר כי: "משמר הגבול אמון על השטחים החקלאיים, המהווים כ־85% משטח מדינת ישראל, עם 350 לוחמים וקצינים, וכ־8,000 מתנדבים.

ב־2021 נרשמה ירידה של 19% בפשיעה החקלאית ביחס ל־2020, ונרשמה עלייה של 62% במעצרים ביחס ל־2020. משמר הגבול פועל בימים אלה להגדלת הכוחות הפועלים בשטח".

כזכור, בשבוע שעבר אישרה מליאת הכנסת בקריאה טרומית את הצעת חוק להחמרת הענישה בפשיעה החקלאית, חוק שיאפשר לראשונה לבתי המשפט לחלט רכוש וכסף של המורשעים בעבירות של גניבת תוצרת או רכוש חקלאי. החוק, ביוזמתו של ח"כ אופיר סופר, הוא רכיב כלכלי חשוב במאבק בפשיעה: אם יעבור, הוא יאפשר למערכת אכיפת החוק לחלט את רכוש העבריינים בשווי הרכוש שהשיגו, ולפגוע ישירות בכיסם.

"עבירות הפשיעה החקלאית קלות לביצוע אך קשות לפענוח, והסיכון להיענש נמוך בחקיקה הקיימת. לאחר השלמת הליך החקיקה יוכלו בפרקליטות לדרוש מבתי המשפט לתפוס את רכושם של נאשמים בפשיעה חקלאית – בשווי הנזק או הגנבה שהם חשודים בהם – ולאחר הרשעתם לחלט את הרכוש לצמיתות ולהעבירו כפיצוי לידי החקלאי שנפגע. זאת מבלי לפגוע במתחמי הענישה האחרים, של מאסר וקנס כספי.

לפי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, בשנים 2016 עד 2019 נפתחו 3,815 תיקי חקירה בגין פשיעה חקלאית. מתוכם נגנזו 3,283 (86 אחוזים) ורק 343 הגיעו עד כדי הרשעה (9 אחוזים).

הקושי באכיפה ובהרתעה מביא חקלאים רבים לוותר על הגשת תלונה: לפי מבקר המדינה, רק כ־20 אחוזים מאירועי הפשיעה מדווחים למשטרה, וגם אלו שמדווחים ומגיעים במיעוטם לכדי כתבי אישום ופסק דין, מסתיימים לרוב בענישה מקלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר גל טוויג, מנהל פיתוח עסקי בשולחן מגדלי התמרים, שבימים אלה עושה את הכל ליישום התוכנית העסקית שגובשה בשולחן לשיקום ענף התמרים הישראלי, כדי להחזיר אותו לדרך המלך * באמצע מרץ ייצג השולחן חמישה
7 דק' קריאה
בינואר 2010 יצא לפועל מבצע "גאולה מרצון" במסגרתו פשטה המשטרה בשיתוף הרווחה על בית המשפחה שבו התגוררו נשותיו וילדיו של גואל רצון. אחת מהנשים ששוחרו מהכת היא יהודית הרמן מקיבוץ שפיים, אז בת 29,
9 דק' קריאה
**בתמונה: מפקחים מקבלים תדרוך לפני היציאה לשטחים החקלאיים. צילום: דוברות משרד העבודה  ליקויי בטיחות חמורים נחשפו היום במהלך מבצע של מינהל הבטיחות במשרד העבודה  בשטחים חקלאיים בערבה התיכונה. מפקחי מינהל הבטיחות פקדו עשרות משקים חקלאיים ובדקו מקרוב אמצעי מיגון שמשמשים את החקלאים בעבודות שטח. בראש המבצע עומד
< 1 דק' קריאה
הסייף הצעיר יונתן כהן, ממושב חוסן, הוכתר לאלוף אירופה לנוער ומכוון למשחקים האולימפיים בפריז בשנה הבא  שלט חוצות בולט שהוצב במעלות לפני עשר שנים, לרגל ביקורה של אלופת העולם לקדטים דאז, אלונה קומרובה, משך
3 דק' קריאה
החיים המודרניים רווים בלחצים ולא פעם דורשים מאיתנו קצב גבוה ועמידה בלוחות זמנים צפופים * עם הזמן למדה הילה אפללו, משריגים, לעמוד בכל המטלות שנטלה על עצמה – עבודה בהיי-טק, נטורופתיה, רילוקיישן וטיפול באנשים
10 דק' קריאה
ליב שרעבי, תלמידת תיכון ממכפר גלעדי, העדיפה הוקי קרח על פני החלקה אומנותית ותשחק בשבוע הבא באליפות העולם שתיערך בארץ  הוקי קרח נחשב לענף פיזי וגברי, מה שלא מונע מנשים לקחת בו חלק. לפני
3 דק' קריאה
"כלי העבודה – הפטיש, המלקחיים, הסדן והמחרשה – הם הקשר בין מחשבתו היוצרת של האדם ומעשה היצירה. קשר במשמעות של קומוניקציה, של שפה" כתב אורי חופי, מחשל הברזל מעין שמר, שהלך לעולמו  לפני כשבועיים
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן