יבול שיא
הרפת והחלב
צוות זרעים גדרה

פלפל בלוקי עמיד לנמטודות וקמחונית

3 דק' קריאה

שיתוף:

Syngenta

בתחילת חודש דצמבר, קיימה חברת זרעים גדרה – סינג'נטה ימים פתוחים למגדלי פלפל במושבים פארן וצופר. במסגרת הימים הפתוחים השיקה החברה גנטיקה חדשנית ופורצת דרך של זנים בעלי עמידות כפולה הן לנמטודות והן וקמחונית בנוסף לעמידויות הקיימות עד כה ל TMV, TSWV.

 

ביקרנו ביום הפתוח בפארן, אשר התקיים בחלקה של המגדל אורי יעקובי ונחשפנו לשלושת הזנים החדשים. הזנים נקראים :"הוקאידו" "סאיטמה" ו "סנסיי" (שמות של לוחמי אגדות יפנים מגני העם). לצד העמידוית החדשות מעניקות הגנה כפולה, הם מאופיינים בצימוח וויגורי עם כיסוי עלוותי טוב, המשכיות חזקה ובולטת בגל השלישי ובפרי איכותי מאוד עם דופן עבה וצבע מבריק – פלפל עמיד לנמטודות וקמחונית

 

זרעים גדרה פלפל
זרעים גדרה פלפל

 

באירוע ההשקה אנחנו פוגשים את ליטל ויצמן מנהלת מכירות איזור מזרח ישראל, את ארי קון, מנהל מוצר פלפל בטריטוריה של דרום מזרח אירופה ואת תמיר בסון, מנהל השיווק בישראל: "בעצם, אנחנו משיקים פה שלושה זנים חדשים, שהינם תוצאה של פיתוח ומיקוד עבור המגדלים בערבה ולראשונה בישראל עם עמידות כפולה לקמחונית ונמטודות.

פלפל בלוקי עמיד לנמטודות וקמחונית ("עמידות כפולה")

הזנים הינם מסחריים בספרד, זו כבר השנה השנייה ותופסים תאוצה הן בשוק האורגני והן בקונבנציונאלי ", הם מספרים. הגנטיקה החדשה שמוצגת כאן היום, מעניקה מענה אמיתי לאתגרים בשטח של מגדלי הפלפל ובאה לעזור להם לחסוך עלויות כך שהרווחיות שלהם תגדל.

את זה ניתן להשיג ע"י צמצום מתן חומרי הדברה יעודיים אם בשלב הכנת השדה ואם בטיפולים הפרופילקטיים / תגובתיים במהלך העונה. בישראל, אך לא רק בה, התשומות עולות והרווחיות של המגדל נשחקת ובאופן כללי האתגרים גדלים מעונה לעונה. הפיתוחים שאנחנו מביאים יודעים לתת מענה מייטבי לסוגיות אלה".

 

הוקאיידו זרעים גדרה
הוקאיידו זרעים גדרה

הזן המסחרי שהוצג בחממה היה "קנון" שהוא הזן הוותיק והמוביל בערבה. בשל היבולים הגבוהים, היציבות לאורך כ"כ הרבה שנים והגיבוי המיקצועי של החברה, ה"קנון" הוא הזן המשתלם והרווחי ביותר לדונם עבור המגדלים.

ההתמודדות כיום בזירה המקומית ובשווקים בנ"ל מאופיינת בהמון חוסר וודאות, קשיים בשיווק ותנודתיות מחירים כתוצאה משערי מטבע וביקוש משתנים. כל זאת בנוסך לאתגרי הגידול.

קרוב ל – 40 חקלאים (בנוסף לאנשי מו"פ, משתלות וחברות ייצוא) הגיעו ליום הפתוח אשר התנהל כולו במסגרת מגבלות הקורונה. בנוסף לגנטיקה החדשה והוותיקה שהוצגה פגשו המגדלים גם את צוות החברה הנרחב, אשר נותן מענה ביום יום לצרכי המגדל בכל שלבי הגידול; החל מאנשי מו"פ, מוצר, צוות מכירות ותמיכה אגרוטכנית, יחד עם טכנולוגיית GroFit העומדת לרשות המגדלים מטעם זרעים גדרה – סינג'נטה במטרה להתמודד טוב יותר עם הגידול, להגיע לתוצאות מיטביות ולמקסם את ריווחיות המגדל.

אורי יעקבי, המגדל אשר בחלקתו התקיים האירוע היה יותר משמח על הזנים החדשים: "עלות הטיפול כנגד הנמטודות עומדת על יותר מ 1,000 שקלים לדונם. תוסיפו על זה את העלות כנגד הקימחונית ומגיעים להוצאה מאוד לא מבוטלת.

נוסף לעלויות, בשל העלייה העקבית בנגיעות ישנה עלייה ביישום וידוע שהיעילות הולכת ופוחתת. מנגד ישנה כוונה להפחתת השימוש בחומרים בעתיד בשל רעילותם לסביבה.

זהו אתגר לא פשוט – לפתח זנים עם עמידויות שנותנות הגנה כנגד נמטודות וקמחונית ושיכולים להפחית עבור המגדל את השימוש בחומרי הדברה וגם לחסוך עלויות ולהעניק שקט נפשי יחסי – אני מברך ושמח על הגנטיקה החדשה".

זרעים גדרה – סינג'נטה רואה בערבה בכלל ובפלפל בפרט ענף חשוב ומרכזי במדינת ישראל ובפעילות החברה, וממשיכה להשקיע בפיתוח מוצרים ושירותים אשר מעניקים ערך אמיתי למגדלים ולענות על צרכיהם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ד"ר שלומי לוי, אחראי תחום מיקופלסמה, צוות בריאות העטין, החקלאית בשלושת החודשים האחרונים בודד חיידק בשם מיקופלסמה בוביס מעטיני פרות בשש רפתות שונות ברחבי הארץ. מדובר בארבע רפתות קיבוציות ושתי רפתות מושביות. שלוש מהרפתות
5 דק' קריאה
ביקור ברפת כפר גלעדי ושיחה עם המנהל עמרי זלצר הדרך ממרום גולן לכפר גלעדי עוברת בנעימים באופן מוזר. את הדרך לעמק עשיתי פעמים בודדות מאז תחילת המלחמה, כעת כבר כל השדות ירוקים והמחסומים הצבאיים
5 דק' קריאה
הדרך לרפת בקיבוץ עין השלושה, מלאה בזיכרונות שייצרבו בזיכרון של כולנו, כביש 232, כביש הדמים, הקיבוצים מסביב ספגו מכות כואבות שגם הזמן לא יימחה. יופיו של הטבע והשדות לצד הכאב והאובדנות הרבים, לצידם יש
אמילי די קפואה – מנהלת הרפת של קיבוץ כרמיה, רק בת 38, הגיעה לקיבוץ ביחד עם אמה מבלגיה כשהייתה בת שבע. אמה ביקשה והתעקשה לעבוד ברפת, גם אמילי עבדה במשק חי ולאחר שירות צבאי
ד"ר יהושב בן מאיר, דניאל אספינוזה, הדר קמר, ד"ר מירי כהן צינדר וד"ר אריאל שבתאי. המחלקה לחקר בקר וצאן, המכון לחקר בע"ח, מנהל המחקר החקלאי – מכון וולקני [email protected] המאמר מתבסס על דו"ח מחקר
11 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן