יבול שיא
הרפת והחלב
קהילה שלמה מתגייסת

אריאל בורגן בן ה-9 מקיבוץ צאלים נאבק בסרטן. קהילה שלמה מתגייסת לעזור לו

2 דק' קריאה

שיתוף:

"אני במצב מלחמה, אבל לא המלחמה הרגילה שאנחנו רגילים אליה שבה אני מוצא מחסה בממ"ד" במילים אלה נפתחת הקריאה לעזרה של אריאל בורגן. " אני נמצא במלחמה על החיים שלי. כבר תשעה חודשים שאני נלחם בגבורה בגידול סרטני נדיר ואלים במוח". 

משפחת בורגן, דור רביעי בקיבוץ צאלים שבעוטף עזה, נמצאת עתה בארצות הברית שם מקבל אריאל טיפול חדשני לסרטן. בשנה האחרונה נאבק אריאל בסרטן אלים במוחו ולאחר טיפולים אינטנסיביים בארץ נסעו אריאל ומשפחתו למיאמי לקבל טיפול חדשני ויקר. קהילת צאלים כולה התגייסה לעזור בגיוס הכספים ויצאה בקריאה לתרומות במדיות השונות וגם בפניות לקיבוצים.  

קיבוץ צאלים, בו חיה משפחתו של אריאל, מגויס לעניין. קטיה גל, דודתו של אריאל, שיחד עם סבתו ורד מנהלת את הקמפיין, מספרת שאריאל חש בטוב "הוא חזק ונלחם". גילוי הסרטן התרחש תוך כדי מבצע "שומר החומות"

"אריאל הקיא במשך שבועיים והרופא אמר שזה וירוס שמסתובב. לאחר שבועיים הובא למיון ובבדיקת סי.טי התגלה הסרטן". בארץ עבר אריאל טיפולי קרינה שייצבו את מצבו, אך אפשרויות הטיפול בו מוצו. המשפחה קיבלה הודעה שאריאל נמצא מתאים לטיפול בפלורידה ותוך חמישה ימים נסעו לשם. "אמרנו להם שלא ידאגו לכסף, רק להחלמה של אריאל". 

המשפחה מקבלת עזרה רבה מהקיבוץ ומהמועצה. שירי מור, מנהלת הקהילה וחברת צאלים, מספרת על ההתגייסות של הקיבוץ: "כל הקהילה נרתמת, מקטן עד גדול. נעשית פעילות בבית הספר, חיבור לאירועים ופעילות התרמה ב'דרום אדום'." התלמידים וצוות המורים של בתי הספר היסודיים והתיכונים של המועצה האזורית אשכול נרתמו לעזרה.

סבתו של אריאל, ורד, עבדה משך 30 שנה במפעליים האזוריים יח"מ שתרמו ברוחב לב, כמו גם משקי הנגב וארגונים קיבוציים נוספים. "אני נפעמת, יש הרתמות מרשימה", אומרת שירי, "יש רצון עז לסייע מיטבתה בדרום ועד סאסא בצפון, עשרות קיבוצים שתרמו אלפי ומאות אלפי שקלים. אנחנו בקשר עם התנועה הקיבוצית ומרגש לראות את ההתגייסות של התנועה, של הקיבוצים ושל עם ישראל". תוך שלושה שבועות גויסו 2.2 מיליון שקלים מתוך יעד של 2.5 מיליון שקלים למימון הטיפול.  

מי שנרתם להשלמת היעד הוא הזמר תומר יוסף, שעבר לקיבוץ בזמן הקורונה, ולהקתו "בלקן ביט בוקס". ב- 11.3 (יום שישי הבא) תתקיים הופעה בצאלים שכל הכנסותיה – מכרטיסים, דוכני מזון והפעלות לילדים, יועברו לאריאל ולמשפחתו. "פנינו לתומר יוסף והוא מיד הסכים" אומרת קטיה, "קיבלנו אישור מיוחד לקיים מופע חד פעמי של 1,500 איש. המשטרה, מד"א, מכבי אש, כולם התגייסו בהתנדבות". 

"זה השלב לסגור את הפער ולהניח להורים לטפל באריאל בצורה נינוחה" מסכמת שירי, "אריאל צריך לחזור לשגרה ולחוות ילדות רגילה".  

לינק לתרומה: my.israelgives.org/he/campaign/SAVEARIELLIFE 

לינק להופעה: did.li/Bt2YH 

ילדים למען ילד 

קיבוצים רבים התגייסו לעזרה, בניהם גם ילדי הקיבוץ השכן רביבים, שהקריאה נגעה לליבם. הילדים יזמו מבצעים שונים לגיוס הכסף. ילדי כיתות ה'-ו' מכרו עוגות וחלות לחברי הקיבוץ וילדי הנעורים החליטו לתרום את הכספים שהם מקבלים מהפיקדון עבור פרויקט מחזור הבקבוקים שפועל בשנה האחרונה ובמקום להשתמש בכסף לפעילות כיפית עבורם, לתרום אותו עבור אריאל. אנה חזקיהו, מנהלת החינוך ברביבים מספרת: "זה היה יפה לראות את ההתגייסות. נאספו כ- 2,000 ש"ח מפיקדון הבקבוקים ועוד כ-1,000 ש"ח ממכירת החלות". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מגדלי תפוחי אדמה מכל הארץ, התכנסו ב-19 בפברואר בקריה החקלאית להיפגש עם מדריכים וחוקרים בתחום, ולשמוע על המחקרים החדשים שנעשו בתפוחי האדמה לאחר דברי הפתיחה של זיו מי-טל, מדריך ירקות בשה"מ,  סיכם אברהם ארליך
3 דק' קריאה
חוקר ראשי: דר׳ תמר אזולאי-שמר מנהל המחקר החקלאי, נווה -יער מדריך שה״מ״ שי צעידי שותפים: דר׳ דנה חרובי מנהל המחקר החקלאי, בית-דגן, דר׳ יובל כהן מנהל המחקר החקלאי, בית-דגן, דר׳ מרק-פרל  אגרו-מטאורולוגיה האגף לשימור
3 דק' קריאה
כדי לענות על שאלה זו, ביקרתי בכפר הנוער בן שמן, נושא הדגל של החינוך החקלאי בישראל, והופתעתי לטובה *תמונה ראשית: מרכז המשק כלי בראון (משמאל) והסמנכ"ל משה בן שושן, בגן הזואולוגי "אם חקלאות כאן,
5 דק' קריאה
הזית הוא אחד הגידולים החקלאיים החשובים והנפוצים ביותר בעולם בכלל, ובארץ בפרט. שיטת איסוף הזיתים משפיעה באופן ישיר על איכות המסיק ועל יעילות העבודה. במהלך השנים פותחו סוגים שונים של מנערות זיתים. לכל שיטת
7 דק' קריאה
משבר האקלים, שבליבו התחממות גלובלית, כבר משפיע עלינו כיום, והתחזיות צופות החמרה נוספת. כל אחת מהשנים בעשור האחרון מדורגת כאחת מעשר השנים החמות ביותר שתועדו, כששנת 2023 דורגה כשנייה הכי חמה ושנת 2024 כראשונה.
5 דק' קריאה
היחידה לחקלאות וחדשנות גולן יצאה לסיור מקצועי בדרום הארץ במטרה לקדם שיתופי פעולה, לחלוק ידע מקצועי וללמוד מהצלחות חקלאיות בדרום תמונה ראשית: אנשי צוות חוות היישום וההכשרה- אלדד עפרוני, עדי מנור וריטה מונדר לומדים מחקלאי
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן