יבול שיא
הרפת והחלב
קורונה אהובתי

קורונה אהובתי

3 דק' קריאה

שיתוף:

קורונה אהובתי: אנחנו ברי מזל שאת התקופה המטורפת הזו אנחנו עוברים בבתים צמודי קרקע, כך שהישיבה בגינה מאפשרת להתאוורר, הטבע משתולל מסביבנו – ומאפשר לנו לחזות בפריחה אביבית מרגשת שממלאה את הלב, למרות שרק שלשום ירדו אצלנו גשמי זלעפות…  אז אנא אל תקלו ראש, אל תשמרו על הנכדים, אל תפגשו אתם. צייתו להוראות, זה קשה וזה יעבור

 

מה שלומכם קוראים יקרים שלי? אני מקווה שאתם שומרים על עצמכם ומקפידים על הוראות משרד הבריאות. אני יודעת שאצלנו, הציבור שמתגורר במגזר הכפרי, יש נטייה לחשוב שהחוק וההוראות רלוונטיים יותר למוקדים צפופים בערים הגדולות, אבל בבקשה, אל תקלו ראש. אנחנו ברי מזל שאת התקופה המטורפת הזו אנחנו עוברים בבתים צמודי קרקע, כך שהישיבה בגינה מאפשרת להתאוורר, הטבע משתולל מסביבנו – ומאפשר לנו לחזות בפריחה אביבית מרגשת שממלאה את הלב, למרות שרק שלשום ירדו אצלנו גשמי זלעפות… אז אנא אל תקלו ראש, אל תשמרו על הנכדים, אל תפגשו אתם. צייתו להוראות. זה קשה וזה יעבור.

אם אתם שואלים מה שלומי, אשיב שאני מרגישה גם קצת כמו האביב. לפעמים גשומה וקודרת ולפעמים שמשית ופורחת. תנודתיות – זהו שמי האמצעי בימים אלו. בתקופה זו של חוסר שגרה, בה הילדים לא הולכים לבית הספר ואני עובדת מהבית – יש ימים שאני מתעוררת מלאת פליאה למול יפי העולם וחוסנו של העם הזה, ויש ימים שאני מתעוררת קדורנית ונטולת תקוה, מודאגת מבריאות היקרים לי ומודאגת מהמצב הכלכלי. אבל גם ביום בו אני מקיצה שמחה או מדוכדכת – קרן האור המרגשת בחיי כעת הינה זה שאני מתעוררת ביקיצה טבעית! איזה חלום זה לא לשים שעון מעורר אלא פשוט לתת לגוף להתעורר כשמתאים? בלי לחץ בבוקר, בלי להכין כריכים ולהספיק שכולנו נתארגן בזמן.

 

שינוי זווית הראייה הוא כלי רב עוצמה. להסתכל על מחלת סרטן כמתנת חיים? ממש כעסתי. חשבתי לעצמי מי האידיוט שיכול לחשוב שסרטן הוא מתנה? ועוד מתנת חיים? הייתי אז עמוק בתוך העצב סביבי גילוי מחלתו של אבי. אבל עם הזמן למדתי לקבל את תפיסת העולם שגם דברים רעים שקורים לנו – יכולים להיות מתנה אם רק נבחר בכך

 

לחפש את הטוב

במסגרת הזמן הפנוי הרב שעומד לרשותי הקשבתי להרצאה של ד"ר אייווין מייזנר, שהציע כלי פשוט אותו אני רוצה להציע לכם. הוא סיפר על תקופה בחייו בה הוא התמודד עם מחלת הסרטן וחווה חוסר וודאות גדול. מייזנר מספר שמה שעזר לו באותה העת היה לערוך רשימה של כל הדברים הטובים שיכולים לקרות לו כתוצאה מהסרטן. הוא מספר שחלק גדול מהדברים שכתב קרו במציאות.

הקשבתי לעצתו של מייזנר וישבתי לכתוב את הרשימה שלי. רשימת כל התוצאות החיוביות האפשריות שיכולות לקרות לי כתוצאה ממשבר הקורונה.  מכיוון שהייתי ביום מדוכדך היה לי ממש  קשה בהתחלה לחשוב על רעיונות לתוצאות חיוביות, הרי אנחנו בתקופה אפוקליפטית שכזו. אבל עם הזמן נוספו עוד ועוד תוצאות אפשריות טובות לרשימה שלי. זה מתחיל מדברים קטנים חסרי חשיבות כמו "ארונות מסודרים" (דרך אגב כבר כמעט סיימתי) וממשיך לדברים יותר מורכבים כמו "אתקדם בכתיבת התיזה לתואר השני", או ממש נשגבים, כמו: "יחסים טובים בין שני בניי שסגורים יחד בבית" .

אני משתדלת להסתכל ברשימה שלי מדי יום.

התרגיל של מייזנר הזכיר לי ספר שקראתי לפני שנים כשאבי חלה בסרטן. הספר נקרא "הסרטן מתנת חיי". אני לא זוכרת את שם הסופר, אבל אם אינני טועה הוא היה מגדל מלונים מהערבה. מקווה שאני מדייקת. בכל מקרה קריאת הספר שינתה מקצה לקצה את הפרספקטיבה שלי בהסתכלות על המחלה של אבי. אבי היקר נפטר לפני כשמונה שנים, אבל הצלחנו כמשפחה לנצל את חמש השנים שקדמו למותו, כהזדמנות למפגשים משפחתיים רבים, חופשות משותפות וזיכרונות טובים ושמחים.

שינוי זווית הראייה הוא כלי רב עוצמה. להסתכל על מחלת סרטן כמתנת חיים? אני זוכרת שראיתי את כריכת הספר ממש כעסתי. חשבתי לעצמי מי האידיוט שיכול לחשוב שסרטן הוא מתנה? ועוד מתנת חיים? הייתי אז עמוק בתוך העצב סביבי גילוי מחלתו של אבי. אבל עם הזמן למדתי לקבל את תפיסת העולם שגם דברים רעים שקורים לנו – יכולים להיות מתנה אם רק נבחר בכך.

שינוי התפיסה

אין לנו יכולת להשפיע על מחלת הקורונה העולם הזה, אבל יש בידינו היכולת להשפיע על שינוי תפיסתנו לגביה.

התרגיל של מייזנר – לערוך רשימה של תוצאות חיוביות אפשריות – הוא דרך שבה אנו מכריחים את עצמנו לשנות פרספקטיבה. וכמו שאמרתי קודם זהו כלי רב עוצמה.

אני פוגשת את זה פעמים רבות בחדר הגישור. פריצות דרך ביחסים והצלחות בגישור מגיעות כתוצאה משינוי זווית ראייה, שמאפשרת לנו לשנות את תפיסת המציאות שלנו. זה יכול להיות משחק הכיסאות – שער לעצמך שאתה יושב בכיסא של אחותך ומדבר בשמה, כיצד היית מגיב למענה להצעה שאתה הצעת לה כעת? זה לא קל לשנות זווית ראיה ולהיכנס לעור של הצד השני במשא ומתן. אבל אם מצליחים לעשות זאת, מגיעים לתוצאות טובות יותר שמניבות הסכמים ארוכי טווח שמחזיקים מעמד גם במבחן הזמן והנסיבות המשתנות.

זה יכול להיות תרגיל על ציר הזמן – לעיתים אני מציעה למגושרים שלי לקפוץ בזמן. בואו ננסה לדמיין את עצמנו ביום שאחרי פטירת ההורים. איך אתם רואים את היחסים שלכם כאחים לאחר מותם? האם תרצו לשמוח ולרקוד על רחבת הריקודים בחתונת האחיינים? או שמא לא תקבלו הזמנה? שתי האפשרויות עומדות על הפרק, וזווית הראייה ממנה תבחרו לנהל את המשא ומתן עם אחיכם היא שתשפיע על השתתפותכם באותה חתונה דמיונית.

זכרו – היכולת שלנו לשנות את דרך ההסתכלות שלנו על הסיטואציה נמצאת בידינו. אני מזמינה אתכם לערוך רשימה כזו משלכם, רשימת התוצאות החיוביות האפשריות כתוצאה ממשבר הקורונה. אין ספק שדברים טובים יכולים לקרות, וכבר קורים. צפיתי בסרטון מרגש של התגייסות לקטיף תפוזים בעמק חפר, אנשים משתדלים לקנות סחורה ישירות מחקלאיים, ואולי סוף סוף בזכות הקורנה שיווק ישיר מהחקלאי לצרכן יצליח להמריא. הנה תוצאה חיובית אפשרית. שמרו על עצמכם.

* הכותבת הינה מגשרת, עורכת דין ונוטריון

פתרון בעיות משפחתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן