יבול שיא
הרפת והחלב
נזקי ההצתה ברפקור

שריפה רביעית בבית האריזה רפקור

2 דק' קריאה

שיתוף:

ארגזי פרי של בית האריזה 'רפקור', המשרת את חקלאי עמק החולה, הוצתו ע"י אלמונים. זוהי ההצתה הרביעית בבית האריזה

בבית האריזה רפקור לא יודעים מי ביצע את ההצתה: ארגזי פירות של בית האריזה 'רפקור' בראש פינה, המשרת את חקלאי עמק החולה, הוצתו ע"י אלמונים בפעם הרביעית. הפעם אירעה ההצתה בשטח המטעים העובדים עם ביא"ר רפקור והסמוכים לו.
מנהלי בית האריזה סובלים במשך שנים מהטרדות, פגיעות והצתות. באין מענה משטרתי, משקיע בית האריזה מאות אלפי שקלים בשנה על אבטחה, אך גם הפעם זה לא הספיק. כשהגיעו עובדי בית האריזה בבוקר, הם גילו מיכלים רבים שרופים ונזק כספי להם ולחקלאי האזור.

רק לפני שבועות מספר, ביקר מטה ההתיישבות והחקלאות של מפלגת כחול לבן בבית האריזה ונפגש עם מנהליו במסגרת סיור שעסק בנושא הפשיעה החקלאית. במסגרת הביקור הציג ח"כ אלון שוסטר, את טיוטת תכנית המפלגה למיגור הפשיעה החקלאית.

בעקבות ההצתה מסר שוסטר: "הפשיעה החקלאית משתוללת באין מפריע, וחקלאי ישראל סופגים הפסדים של מיליונים. בית האריזה 'רפקור' ששוב סבל מהצתה הלילה, משקיע מאות אלפי שקלים בשנה בביצור ובאבטחה בגלל אוזלת היד של רשויות האכיפה, ועדיין לא מצליח להגן על עצמו. לא מתקבל על הדעת שחקלאים יחיו תחת טרור או ייאלצו לשלם פרוטקשן כדי להימנע ממנו."

בבית האריזה רפקור לא יודעים מי ביצע את ההצתה

חביב אהרון, מנכ"ל בית האריזה רפקור, מסר ל"קו למושב", כי: "אנחנו לא יודעים מי מבצע את ההצתות הללו. כעיקרון, אנחנו לא משלמים דמי פרוטקשן לאף אחד, מה גם שלא פנו אלינו בדרישה לפרוטקשן. מלבד ההצתה במטעים שליד בית האריזה שברו גם חלונות במכוניות בראש פינה ושרפו מחסן של מפעל בקיבוץ גדות, כך שאני לא חושב שאנחנו שונים מאזורים אחרים.

"למזלנו, הפעם לא היו נזקים עצומים, כי מישהו הבחין בהצתה מבעוד מועד והיא כובתה במהירות, אבל בפעמים הקודמות נגרמו לנו נזקים במיליוני שקלים. יש כאן אוזלת יד של הרשויות, בעיקר הרשות השופטת. הייתי רוצה שהענישה בבתי המשפט תוחמר, שלא יהיה מצב שסוף סוף המשטרה לוכדת מישהו ובסוף סוגרים איתו איזה עסקת טיעון והוא מקבל חצי שנה על תנאי או שנה וחצי בכלא. יש להחמיר את הענישה על פשעים כאלה.

"שוב, אני לא יודע מי מבצע את הפשעים הללו, אין לי מושג. המשטרה באמת עושה את כל המאמצים כדי לחסל את התופעה אבל בינתיים כפי שאתה רואה ללא הצלחה."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר גל טוויג, מנהל פיתוח עסקי בשולחן מגדלי התמרים, שבימים אלה עושה את הכל ליישום התוכנית העסקית שגובשה בשולחן לשיקום ענף התמרים הישראלי, כדי להחזיר אותו לדרך המלך * באמצע מרץ ייצג השולחן חמישה
7 דק' קריאה
בינואר 2010 יצא לפועל מבצע "גאולה מרצון" במסגרתו פשטה המשטרה בשיתוף הרווחה על בית המשפחה שבו התגוררו נשותיו וילדיו של גואל רצון. אחת מהנשים ששוחרו מהכת היא יהודית הרמן מקיבוץ שפיים, אז בת 29,
9 דק' קריאה
אני אוהבת לרוץ בין החממות של המושב. השעון המעורר מזמזם בשקט כדי לא להעיר הכלבים והחתולים שרובצים סביב מיטתי כמו חומה בצורה. הכל עוד חשוך. אני קמה בשקט, מדלגת מעל הגופים הישנים, לוקחת מפתח
3 דק' קריאה
הבטתי על ההתרחשות שבמסך מולי, ורק רציתי לחבק את ההמונים ואת חוכמתם * מ"האח הגדול" ועד ל"יורשים" יש לנו הכול! זו אמירה שבעיניי משקפת את ישראל ובין היתר מתייחסת לאוצרות הטלוויזיוניים שמשודרים אצלנו בפריים־טיים,
4 דק' קריאה
נעמי כהן, חברת מושב כוכב מיכאל, זכתה בתואר "המורה של המדינה" מבין אלפי מועמדים * כהן מלמדת באותו בי"ס יסודי בו היא עצמה למדה: בית ספר "ניצן" בקיבוץ ניצנים * בריאיון לעדינה בר-אל היא
9 דק' קריאה
לילות אהבה בכנרת. צמח. טו באב. חג האהבה. קונצרטים של מוסיקת רוק. צעירים וצעירות, הופעות חיות, בירות, אלכוהול נשפך כמים, ג'וינטים, החום של הכנרת, זיעה והורמונים. פעם הייתה פה רכבת. פעם הייתה פה עיירה
ההיגיון הצבאי של הסמ"פ והשמאלנות המתפרצת של הדי בן עמר בהתנגשות בלתי נמנעת. השאלה היא רק אם זה יגמר בבכי או בצחוק  בעת שאני כותב את הדברים שכאן מתחולל ברצועת עזה מה שנקרא אצלנו
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן