יבול שיא
הרפת והחלב
טייסים קיבוצניקים

ארבעה קיבוצניקים עמדו על מגרש המסדרים בטקס "מסדר כנפיים"

3 דק' קריאה

שיתוף:

שלושה קיבוצניקים וקיבוצניקית אחת, טייסת קרב

ארבע נשים ו־35 גברים קיבלו ביום חמישי שעבר את כנפי הטיסה בבסיס חיל האוויר בחצרים, בטקס סיום קורס טיס מספר 182. הטקס התקיים בסימן 40 שנים למבצע ׳אופרה׳, בו הושמד הכור הגרעיני בעיראק, במעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין, ראש הממשלה ח"כ נפתלי בנט, שר הביטחון ח"כ רא"ל (במיל') בני גנץ, סגן הרמטכ״ל האלוף אייל זמיר, מפקד חיל האוויר האלוף עמיקם נורקין, מפקדים, משפחות הבוגרים ואורחים נוספים.

מסיימי קורס טייס יחד עם התוקפים ממבצע אופרה
מסיימי קורס טייס יחד עם התוקפים ממבצע אופרה

ותיקי חיל האוויר שביצעו את התקיפה המורכבת במבצע המפורסם בעומק שטח האויב בעיראק, הגיעו למפגש עם בוגרי קורס הטיס וחלקו עימם חוויות מההכנות המורכבות והביצוע המדויק, שהובילו להישג מבצעי משמעותי שתרם רבות לביטחון ישראל.

מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר, בירך: "התנועה הקיבוצית גאה, אך לא מופתעת. ברכות מקרב לב וטפיחה עזה על השכם לבני הקיבוצים בוגרי קורס הטיס."

"זה לא חדש ולא מפתיע שבני הקיבוצים מייצגים אותנו בכבוד, על הבמה הלאומית. ברכה מיוחדת לי' שהשלימה מסלול ארוך במיוחד ומצטרפת ללהק המצומצם של טייסות הקרב."

"אחוז בנות הקיבוץ בקבוצה הזאת חורג מכל פרופורציה בהשוואה לחלקנו בציבור הכללי. שאפו ענק לטייסים הטריים, להורים הגאים וגם לקיבוצים ולחינוך הקיבוצי!"

ואלו בני הקיבוצים שסיימו את קורס טיס 182

סגן י', טייסת קרב, בת 22, מתגוררת בקיבוץ במועצה אזורית גזר. בתיכון הרחיבה פיזיקה וביולוגיה והייתה חניכה בנוער העובד והלומד.

היא התגייסה תחילה לקורס 180 ומספרת כי התהליך היה ארוך מאוד. לקראת סוף הקורס ביצעה תפקידי פיקוד שונים בבית הספר לטיסה, ולאחר מכן חזרה לקורס 182, אותו סיימה בתחושה שהיא נמצאת במקום הנכון.

כך היא מסכמת ארבע שנים בקורס: "זה היה מסלול של ארבע שנים קשות ומאוד מפתחות, ובשורה התחתונה – מה שלא הורג מחשל. אני שמחה שיצא לי לחוות את כל מה שחוויתי במהלך הקורס, לטוב ולרע. אני מרגישה שהתפתחתי והשתנתי לטובה בצורה שלא יכולתי להשיג במקום אחר ואני מרוצה מאוד מהמסלול שבו בחרתי".

סגן א', נווט קרב בן 22, מתגורר בקיבוץ במועצה אזורית רמת הגולן. עוד אחד מאחיו נמצא היום בקורס טיס, במחזור 186 שיסיים בעוד מספר שנים. לסגן א׳ תחביבים רבים: הוא אוהב לקרוא ולטייל, לנגן בגיטרה, תופים, ובס. הוא היה חניך בבני המושבים ובתכנית "קשת" של מכינת תבור. לאחר התיכון יצא לשנה במכינה הקדם צבאית 'עין פרת'.

כך הוא מסכם את החוויה של סיום הקורס: "הקורס עבורי הינו חוויה משמעותית משנה חיים, עברתי חוויה משמעותית בה התבגרתי והתפתחתי. הקורס גרם לי להאמין בעצמי. חשוב לי להגיד כי אני לא כאן בשבילי, אני כאן בשביל המדינה שלי".

סגן מ', טייס תובלה, בן 21, מתגורר בקיבוץ במועצה האזורית גליל עליון. אביו של מ' שירת במשך 23 שנים בחיל האוויר. אחיו התאום שירת בחטיבת הצנחנים וכיום נמצא בקורס טיס בשלב הבסיסי. 

תחביביו של מ' הם לטייל ברחבי הארץ, לבלות עם חברים ולרכב על אופנועי שטח. לאחר התיכון יצא לשנת שירות בתנועה הקיבוצית בכפר לנוער בסיכון, שם היה אחראי על 44 חניכים בכיתה י"א.

לסיכום הקורס הוא אומר: "חוויתי חוויות שאי אפשר לחוות במקום אחר, למדתי הרבה ובעיקר על עצמי. התחושה הייתה שאי אפשר להוריד את הרגל מהגז בשום שלב בקורס, נהניתי מאוד מכל רגע ורגע בקורס".

סגן נ' נווט קרב בן 23, מתגורר בקיבוץ דתי במועצה האזורית עמק המעיינות. בזמנו הפנוי אוהב לעשות ספורט, לשחק כדורסל, לשמוע מוזיקה, לנגן בגיטרה ובפסנתר ולקרוא. בתיכון הרחיב פיזיקה, היה חניך בבני עקיבא ואף הדריך במשך שנתיים. לאחר סיום הלימודים היה במכינה במשך שנה וקצת. עם נ' מסיימים את הקורס שלושה מחבריו אשר למדו עמו במכינה.

נ' התחיל במגמת מסוקים והוסב בשלב הראשוני למגמת נווטי קרב. למפגש משפיעים עם מפקד חיל האוויר, בו מביאים הבוגרים דמות שהשפיעה עליהם, הגיע סבו אשר מהווה דמות מוערכת מאוד עבורו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חברת "זנלכל" רכשה את "מחלבות רמת הגולן" בחודש מאי 2023 ומאז הרכישה השקיעה כ-35 מיליון ₪ בשדרוג תשתיות המחלבה , רכישת קו חלב חדש עם טכנולוגיה מתקדמת וכניסה לקטגוריות חדשות בתחום מוצרי החלב. פיני
5 דק' קריאה
מכון וולקני הציג בשוק האיכרים בנמל תל-אביב, את הזנים שפותחו במכון, ואיפשר למבקרי השוק לטעום לפני כולם את הטעמים החדשים  ד"ר דרור הדר, בשיתוף חוקרי מכון וולקני יש לי סנטימנטים רבים למכון וולקני, שם
9 דק' קריאה
מגדלי תפוחי אדמה מכל הארץ, התכנסו ב-19 בפברואר בקריה החקלאית להיפגש עם מדריכים וחוקרים בתחום, ולשמוע על המחקרים החדשים שנעשו בתפוחי האדמה לאחר דברי הפתיחה של זיו מי-טל, מדריך ירקות בשה"מ,  סיכם אברהם ארליך
3 דק' קריאה
כדי לענות על שאלה זו, ביקרתי בכפר הנוער בן שמן, נושא הדגל של החינוך החקלאי בישראל, והופתעתי לטובה *תמונה ראשית: מרכז המשק כלי בראון (משמאל) והסמנכ"ל משה בן שושן, בגן הזואולוגי "אם חקלאות כאן,
5 דק' קריאה
שלי גנץ – תחום ירקות, אגף ענפי הצומח, שה"מ [email protected] נטע מור – תחום הגנת הצומח, שה"מ שמעון פיבוניה, עופר גיא, מיכל עמיחי – מו"פ רמת נגב דו"ח סופי למחקר מספר: 870-6613-18 במימון קרן
6 דק' קריאה
הזית הוא אחד הגידולים החקלאיים החשובים והנפוצים ביותר בעולם בכלל, ובארץ בפרט. שיטת איסוף הזיתים משפיעה באופן ישיר על איכות המסיק ועל יעילות העבודה. במהלך השנים פותחו סוגים שונים של מנערות זיתים. לכל שיטת
7 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן