יבול שיא
הרפת והחלב
רפת חלוצה

רפתן החליק ברפת במעוז חיים כשאיש לא ראה. איך יוכיח שכך היה?

2 דק' קריאה

שיתוף:

חייל משוחרר, בן 24, עבד כרפתן ברפת מעוז חיים. הוא סיפר כי "ביום התאונה, לאחר שהכניס קבוצת פרות למכון החליבה, ירד במדרגות שיורדות מהמשטח העליון בפתח המכון". הוא נעל מגפיים ש"החליקו על צואת הפרות שהייתה על-גבי המשטח", ורגלו השמאלית נחתה תוך סיבוב לתוך פתח (חור) שהיה באחת מבין שלוש מדרגות המוליכות למכון. הרגל "נתקעה" בין המדרגות והוא נזרק קדימה.  

באמצעות עו"ד אהרן בארי הוא תבע פיצויים מהאגודה "יצור ופיתוח מעוז חיים" ומחברת "ביטוח חקלאי". לטענתו "אגודת הרפת" (הנתבעת) כמעסיקתו "לא סיפקה לו סביבת עבודה בטוחה", והתרשלה באי "סגירת המדרגה", ובכך שלא סיפקה לו נעליים נוגדות החלקה. המוסד לביטוח לאומי הכיר באירוע כ"כתאונת עבודה". 

הנתבעות, באמצעות עו"ד אבי תירוש, הטילו ספק בקרות התאונה ואמרו שהרפתן-התובע לא הודיע לממונים עליו על קרות התאונה סמוך להתרחשותה, אלא רק יומיים לאחר מכן, בהם המשיך לעבוד. הם אמרו שמדרגות המכון נוגדות החלקה, והחריצים שבהן נועדו למנוע הצטברות לכלוך.

לתובע סופקו מגפיים לעבודה שמשמשים רפתנים שאף הן מונעות החלקה. "אין זה הגיוני שרגלו של התובע נכנסה אל תוך פתח המדרגה", גרסו הנתבעות, ו"אם בכלל אירעה התאונה, הרי זו נגרמה כתוצאה מרשלנותו הבלעדית של התובע, חוסר הזהירות שלו ופזיזותו שהתבטאו בחוסר תשומת לב למדרך רגלו".  

השופט מוחמד חאג' יחיא, מבית משפט השלום בירושלים, לא קיבל את גרסת התובע לעניין העדר נעליים מתאימות, אך נתן אמון בעדות התובע לגבי נסיבות התאונה, הגם שמדובר ב"עדות יחידה" (לא היו עדים להתרחשותה). השופט מצא "חיזוק" לטענת התובע, בטופס ההודעה למוסד הביטוח הלאומי (מל"ל) בו נרשם בחתימת ממונה הבטיחות ב"אגודת הרפת", שמיקום התאונה היה אכן ברפת, "בעת חליבה, כשירד במדרגות למכון החליבה".

השופט פסק כי כאשר "המעביד חתום על טופס רשמי שמגיש העובד למל"ל לצורך הכרה בתאונת עבודה, חזקה שהוא מודע לתוכנו ולעצם קרות התאונה".  

חובתו של המעביד לספק סביבת עבודה בטוחה לעובדיו, אמר השופט. ה"פתח הפעור" במדרגה שנועד למנוע הצטברות לכלוך או צואה של פרות על המדרגות מהווה מפגע, תאר השופט והסביר כי גודל הפתח אִפשר כניסת כף רגל וחדירת הברך אל תוך מתקן המדרגות, ובכך נוצר סיכון למשתמש שרק גדל, שכן כאשר מדרך המדרגה מתכסה בלכלוך ובצואה, הפתח הופך להיות נסתר. לאחר התאונה, הדגיש השופט, "כיסתה הרפת ברשת את הפתח".  

השופט לא מצא שהתנהגות התובע "תרמה" להתרחשות התאונה, ופסק שעל הנתבעות לפצות את התובע בגין נזקיו עקב התאונה. הוא בחן את מצבו הרפואי של התובע, שנקבעה לו 10% נכות ואת פוטנציאל ההשתכרות שלו, ופסק לזכותו 213,000 שקלים (בנוסף לסך 122,300 שקיבל התובע מהמוסד לביטוח לאומי) ועוד הוצאות משפט.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן