יבול שיא
הרפת והחלב
עמית יפרח וערן דורון ברמת הנגב

תנועת המושבים קיימה סיור ברמת הנגב

2 דק' קריאה

שיתוף:

מזכ"ל התנועה ואנשיו ערכו סיור בלוויית ראש המועצה, ערן דורון ובכירים במועצה – ונפגשו עם תושבים מכמהין, באר מילכה וקדש ברנע

מזכ״ל תנועת המושבים, עו״ד עמית יפרח וצוותו המקצועי קיימו השבוע סיור במושבי המועצה האזורית רמת הנגב. ברמת הנגב יש 15 יישובים ביניהם מושבים, קיבוצים ויישובים קהילתיים. באזור המיוחד שנמצא על גבול מצרים, בו דוד בן גוריון חלם להפריח את השממה קיימת כיום חקלאות מתפתחת לצד התיירות מדברית, חינוך איכותי וחיי קהילה טובים.

את המפגש פתח ראש המועצה האזורית, ערן דורון, שבשנים האחרונות פיתח באופן משמעותי את האזור. דורון סקר בפני הנהלת התנועה את ההתפתחות של המושבים והמועצה כולה בשנים האחרונות, לצד תכניות עתידיות אותם רוצים לקדם באזור: "החקלאות באזור מתפרסת על 125 אלף דונם, זאת לצד תיירות מדברית איכותית, בין השאר: שמורות טבע, אתרי ביקור ואתרי מורשת ואף אתרי לינה רבים. אנו פועלים לחזק באופן משמעותי את החקלאות ואת היישובים בשנים הקרובות לצד חיזוק החינוך והקהילה."

אחריו סקר ראש הועדה החקלאית, יענקל'ה מוסקוביץ, את הפעילות החקלאית באזור: "החקלאות כאן היא מגוונת ואנו פועלים לייצר גידולים חקלאיים ייחודיים ולהפוך את האזור למרכז חדשנות באגריטק." מוסקוביץ הדגיש, כי "3,000 דונם עגבניות השרי שבאזור מגיעים לכ-90 אחוז מכלל גידולי השרי המדינה."

לאחר מכן נפגשה הנהלת התנועה עם הועדה החקלאית של מושב כמהין, מפגש בו עלו נושאים של קרקעות וקהילה, בהן התנועה תשמח לקדם ולעזור.

מזכ״ל תנועת המושבים, עו״ד עמית יפרח, אמר: "אנחנו עושים סיורים במושבים במועצות האזוריות השונות, מתוך התפיסה שמרכז העשייה שלנו בנוי מהשטח – ובכך נצליח לקדם את הנושאים שעל סדר היום של המרחב הכפרי. מושבי רמת הנגב ייחודיים. זהו אזור שנמצא בצמיחה משמעותית בתחום החקלאות, בקרקעות ובקהילה הייחודית שבו."

משם נסעו לרפת במושב באר מילכה. מדובר במושב האחרון שקם בארץ, בשנת 2006, בו קיימת הרפת המושבית הגדולה ביותר במדינה. עם תום המפגש, הגיעו למפגש תושבים במושב קדש ברנע, בו עלו סוגיות של קרקעות, חקלאות והצמיחה הדמוגרפית באזור.

מזכ״ל תנועת המושבים, עו״ד עמית יפרח, סיכם את הסיור: "מרגש אותי תמיד לבוא לאזור שבו גרים החלוצים האמיתיים של העידן הנוכחי ובו מנהלים חיי קהילה לצד חקלאות. החקלאים כאן מתמודדים עם תנאים מורכבים ויחד עם זאת, בנו קהילות חזקות ומרקם חיים ייחודי. אני מודה לחברי ערן דורון, ראש המועצה על האירוח ועל הסיור המקצועי. אנחנו נמשיך ללוות יחד עם המועצה את המושבים באזור לקראת המשימות והאתגרים הצופים לנו בשנים הקרובות."

ראש המועצה, ערן דורון, אמר: ״שמחתי לארח את מזכ״ל התנועה, עמית יפרח והנהלת תנועת המושבים במועצה ובעיקר במושבי פיתחת ניצנה. ליישובי פיתחת ניצנה יש חשיבות אסטרטגית למדינת ישראל וחשיבות למשק המזון הישראלי. תנועת המושבים היא שותפה אמיתית לחיזוק מושבי פיתחת ניצנה ולהחזיר את החקלאות למקומה הטבעי במדינת ישראל."

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן