יבול שיא
הרפת והחלב
גרעין עודד בני המושבים

גרעין עודד תשפ"א של חטיבת בני המושבים יוצא לדרך

2 דק' קריאה

שיתוף:

 דרושים יודביתניקים מכל הארץ שרוצים לשנות, להשפיע ולהוביל את התנועה

גרעין עודד תשפ"א : בסוף השבוע האחרון התקיים מרכז ההערכה הראשון לשנה של גרעין עודד בבני המושבים – יודביתניקים מכל הארץ שרוצים לשנות, להשפיע ולהוביל את התנועה.

חברים. טיולים. פעילות בישוב. קהילה. הגשמה. ערכים. הדרכה. פעילות חטיבת בני המושבים בנוער העובד והלומד מספקת לחניכיה הרבה חוויות, רגעים משמעותיים וזיכרונות לכל החיים. אחד מרגעי השיא של החניכות בתנועה והלב שלה הוא כמובן גרעין עודד – שנת השירות של בני המושבים.

הגרעין נקרא על שמו של עודד שוורץ, בן קיבוץ ניר עם שנהרג ב-1967, עת עלה על מוקש כשהתנדב לעבוד בחקלאות בקיבוץ. תחילה יצאו לגרעין חניכי הנוער העובד והלומד, בני קיבוצים, שהתנדבו בישובי פריפריה ועשור לאחר מכן, ב-1977 הפך לאפיק ההגשמה של המושבניקים של התנועה. מאז ועד היום, גרעין עודד הוא בית לאלפי בוגרי י"ב שמקדישים שנה מהחיים להדרכה בישובים, הובלת בתנועה וחיים משותפים.

גרעין עודד תשפ"א של חטיבת בני המושבים יוצא לדרך

"מרכז ההערכה שהתקיים בסוף השבוע האחרון הוא הראשון בסדרה לחודשים הקרובים," מספרת נעמה ברנשטיין, מצוות י"ב של החטיבה. "נפגשנו ליומיים עם חבר'ה נפלאים.

ותיקים בתנועה לצד חדשים. מהצפון, המרכז והדרום. חבר'ה שאכפת להם ורוצים לשנות. היכרנו אותם והם הכירו אותנו – אנחנו מתייחסים בהרבה כבוד לבחירה של חניכי התנועה בי"ב להקדיש שנה לחניכים צעירים מהם בישובים אחרים ברחבי הארץ," היא מוסיפה.

אז מה מעסיק את חניכי שכבה י"ב? הם דיברו על התנועה והאופן בו ירצו להנהיג אותה אחרי השנה האחרונה ובכלל. על דרכים ליצור חברה ישראלית משותפת, בלי גזענות, אלימות, הומופוביה או פערים. על שוויון הזדמנות לפריפריה אל מול המרכז, על שמירה על הסביבה נוכח משבר החקלאים ותמיכה בציבור החקלאים. וכמובן- על הדרכה, על חיים משותפים בקומונה, על יציאה לטיולים ועל כל הדברים הכיפיים שהופכים את ההדרכה בבני המושבים למה שהיא.

"מדובר כאן בחבר'ה הכי טובים שיש," מוסיפה נעמה. "שאחד אחד בוחרים לשנות ולהשפיע, להנהיג. מי שמדבר על הנוער של היום, על מסכים וניכור- שיגיע למרכז ההערכה הבא ויקשיב למה שיש לחבר'ה האלה להגיד כשהתנועה בידיים שלהם אני אופטימית מאוד."

מי שיתעניין וירצה להצטרף יכול לעשות זאת דרך המדריכים והרכזים בישובים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן