יבול שיא
הרפת והחלב
חברת אגרוסקאוט

מבנה הרפת הישנה ביראון, ישופץ ויותאם לחברת ההי-טק "אגרוסקאוט"

2 דק' קריאה

שיתוף:

חברת "אגרוסקאוט", המציעה פתרונות המשלבים אלגוריתמים של בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת, המעבדים מידע חיצוני שנאסף באמצעות רחפנים, לוויינים וטלפונים ניידים, לצורך זיהוי וניטור מזיקים, מחלות ובעיות אגרונומיות אחרות שיש לחקלאי, מעבירה את מרכז פעילותה לקיבוץ יראון, השותף בה.

חברת "אגרוסקאוט", המציעה פתרונות המשלבים אלגוריתמים של בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת, המעבדים מידע חיצוני שנאסף באמצעות רחפנים, לוויינים וטלפונים ניידים, לצורך זיהוי וניטור מזיקים, מחלות ובעיות אגרונומיות אחרות שיש לחקלאי, מעבירה את מרכז פעילותה לקיבוץ יראון, השותף בה.

אולי סמלי הוא שמשכנה החדש של החברה – הפועלת כיום בפרק התעשיה תרדיון שבמשגב, יקום במבנה הרפת הישנה, שישופץ, ויותאם לצרכים של חברת היי-טק. ישן מפני חדשני תוציאו. 

במכתב ששלח לחברי הקיבוץ, כתב שמחה שור, מנכ"ל אגרוסקאוט: "קיבלנו בחברה החלטה אסטרטגית לחזק אף יותר את הקשר והחיבור עם קיבוץ יראון ולהעביר אליו את מטה החברה. זו החלטה מאתגרת מאוד עבור חברת הייטק, אך השיקול המכריע היה האפשרות להיות שותפים בפיתוח הגליל העליון … למרות הקושי המסתמן במציאת עובדים ולעיתים 'רה-לוקיישן' לצפון, אנו נחושים למצוא את הפתרונות בשל ההבנה העמוקה שיישוב הצפון ומקומות עבודה איכותיים בגליל, הינם מטרה חשובה וערכית.

בימים אלו הסתיים שלב הכנת התוכניות … בקרוב יחלו העבודות ברפת ההיסטורית ואנו מצפים מאוד למעבר בקיץ הקרוב בהסתכלות אישית, שנה זו, מאז הצטרפות הקיבוץ לחברה, הייתה דרמטית ומשמעותית ביכולתנו להפוך חזון ורעיון למציאות.

על כן חשוב לי להודות באופן אישי לכל אחד ואחת מכם על האמון והשותפות בשנה זו … אני מצפה למעבר לביתנו החדש ברפת ההיסטורית…"

דודו קרוננברג מיראון, דירקטור בחברה: "באגרוסקאוט יש היום עשרים עובדים, שלושה מהם מהקיבוץ. בתוך חמש שנים יעבדו בה שמונים איש.

ליד משרדי החברה יקום מרכז קיימות, שיציג לציבור את נושא משבר האקלים והמזון בעולם ואת הפתרונות שהחברה מציעה. מדובר במרכז חינוכי, תיירותי."

יש מועמדים מהקיבוץ לעבודה בחברה?

"אנחנו קיבוץ שיתופי. בכוונתנו לקרוא לבנים לעשות 'רה-לוקיישן' ולהצטרף לחברה החדשנית. אני מאמין שזה ימשוך אותם לחזור."

המנכ"ל שמחה שור, אופטימי: "החברה פועלת בכל העולם בדגש על יבשת אמריקה וישראל. משרד החקלאות מעודד את המגדלים לאמץ טכנולוגיות חדשות ומשתתף ב-50% מהעלויות. סגרנו עסקה עם מפיץ בדובאי, רק שעדיין אין לו היתר להטיס שם רחפנים. יש שם שטחי תפוחי אדמה גדולים.

הריחוק מהמרכז לא מפריע?

"אנחנו לא בנויים על תל-אביב. חרטנו על דגלנו להפוך את הגליל לסטרט-אפ ניישן. צעירים נשאבים למרכז כי אין להם הייטק כאן. הקירבה לעמק החולה מרגשת. ההייטק צומח כאן ומחובר לאורט בראודה ולמכללת תל-חי. בסוף הצעירים יגורו כאן, זה העתיד של הגליל. לבני קיבוץ יהיה מה לחפש כאן, לא כולם חולמים על גורד שחקים בתל-אביב."

כתבה על אגרוסקאוט פורסמה ב"הזמן הירוק" (24.6.2020).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי ירקות כל יום אני נדהם מחדש מהרעיונות ההזויים של המשרד. הבעיה היא לא שינוי שם כזה או אחר, הבעיה היא מה עושים עם משרד שאיבד את דרכו
הנהלת האגודה אישרה את מינויו של טל יפת (44), מקיבוץ רגבים לתפקיד מנכ"ל "החקלאית".  טל נכנס לתפקידו באופן רשמי ב-17 במרץ. בתפקידו האחרון ניהל טל את הפעילות העסקית של המושב השיתופי מי עמי. בחזקתו
< 1 דק' קריאה
משרד החקלאות יגיש בימים הקרובים הצעת מחליטים לאישור הממשלה לגיבוש תכנית לאומית לביטחון מזון שתכלול גיבוש יעדים לאספקת המזון לכלל האוכלוסייה שר החקלאות, ח"כ אבי דיכטר: "מדובר במהלך חסר תקדים, אנחנו, במשרד החקלאות, מובילים תהליך
< 1 דק' קריאה
הגברת גליה: " אז הם נכנסו למקלטים, התעצבנו ממה שראו, פנו אליך בטענות ואז הנושא היה צף. כשנגמר הבלגן הביטחוני הנושא שוב נעלם מתחת לשטיח – אין לאנשים זמן, אין להם כוח, כן ביום
ב-7.10 יצאה יעל ופתחה את כל המקלטים במושב נהלל, בדקה מה מצבם והובילה לטיפול, שיהיו כשירים ומוכנים במידה ויהיה צורך לשהות בהם * יעל אלון שפירא היא ד"ר לרפואה סינית ונציגת "מעברים בעמק" בנהלל,
9 דק' קריאה
הזמרת שולה חן, ילידת נהלל, הופתעה לגלות שהשיר שלה "בוא הביתה" מופץ כמביע תחינה לשחרור החטופים מעזה * בראיון לעדינה בר-אל היא מעלה זיכרונות מילדותה ונעוריה בנהלל ומן השירות בלהקת הנח"ל ומספרת על הקריירה
9 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן