יבול שיא
הרפת והחלב
ערבי חבר קיבוץ

מכפר קרע לחבר קיבוץ שדות ים. סיפור האהבה של מוחמד ושונית

2 דק' קריאה

שיתוף:

ביום שישי האחרון, 18.06, התקבל לחברות בקיבוץ שדות ים, מוחמד עתאמנה עוסמן (38), ערבי מוסלמי שנולד בכפר קרע. מוחמד נשוי לשונית שני (34) בת וחברת הקיבוץ  והם הורים לניל, בן השנה.   

מוחמד התחיל לעבוד בקיבוץ שדות ים בשנת 2005 בחברת "כיף ים". הוא עבד בחדר האוכל ובמרכז הימי, שם הכיר את שונית, תלמידת תיכון בכיתה יא'. הם עבדו יחד,  נהיו ידידים ושמרו על קשר הרבה אחרי ששונית סיימה לעבוד שם. ב-2012 שונית התחילה לעבוד במכבסת הקיבוץ ומוחמד, "מוחי" כפי שהיא מכנה אותו, עבד בגן האירועים הצמוד. האהבה פרחה והם הפכו לזוג. ועוד פרט קטן חמוד – הם נולדו במזל תאומים באותו תאריך בדיוק.

חברי קיבוץ שדות ים
הסבים המאושרים

שונית אומרת שלא מאוד חששה מהתגובות. "הרגשתי מאד נוח בקיבוץ וקיבלתי פרגון מחברי הקיבוץ".  מוחמד מתוודה שבצד שלו היה קצת יותר מסובך, ידע שיאמרו לו שעדיף שיתחתן עם בחורה ערבייה, שזה יותר מסובך, שלא מקובל שזוג גר יחד לפני החתונה.

וזה באמת "מסובך"? הבדלי תרבות? חגים?

שונית: "דווקא בחגים אין בעיה, חוגגים גם וגם ומקבלים את שתי התרבויות. עולים פערים, אבל אנחנו מוצאים את הדרך שלנו. היום קל יותר לפתור קונפליקטים." 

איפה בכל זאת יש קושי?

שונית: "אני מרגישה הכי נוח עם מוחמד ומרגישה שפה קיבלו אותו. אבל כשטסים לחו"ל למשל – תמיד יש חקירות ויש עניינים."

הקבלה לחברות הייתה "דרמה"?

מוחמד: "אני כל כך הרבה שנים פה, שאני מרגיש שקיבלו אותי כבר הרבה לפני. עכשיו זה רשמי. תמיד הרגשתי שייך, אני עוזר לאחרים והם עוזרים לי. אין ספק שיש הקלה להיות אחרי ההצבעה. חשוב לי להעביר את המסר,  שכולנו צריכים להתייחס זה לזה כבני אדם, בלי פוליטיקה, בלי ל'חמם' את העניינים, להסתכל על האדם שעומד מולך, לשמור על ידידות ויחסים טובים, ולכבד כל אדם במה שהוא מאמין."

שונית: "אנשים בקיבוץ מכירים את מוחמד שנים. קיבלנו המון טלפונים מחברים שהיו גאים להצביע לו, מלא תמיכה לפני ההצבעה וברכות אחרי שהתקבל. היו אחוזי הצבעה גבוהים ולחברים היה חשוב שהוא יתקבל לחברות. אני מקווה שהסיפור שלנו ייתן תקווה שאפשר אחרת. אני חיה עם מוחמד בזכות האדם שהוא. האהבה מנצחת."

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בני משפחות החטופים בקריאה לעסקה להשבתם. נמשכות ההפגנות ברחבי הארץ *תמונה ראשית: מור השרוני גודארד, בתם של איילת ומני גודארד ז"ל שנרצחו בבארי ב-7 באוקטובר. גופתו של מני מוחזקת בעזה. צילום: דוברות קיבוץ בארי 
2 דק' קריאה
למרות שהבית במלכיה ספג פגיעה ישירה ונהרס, מך פרי, מתנדבת הולנדית שלפני 42 שנה התאהבה בבעז בן המשק והפכה לקיבוצניקית, ממשיכה לטפח את הגינה ולחכות בסבלנות לרגע שבו יוכלו לחזור הביתה   בשבועות שלפני המלחמה,
7 דק' קריאה
החברים שרוצים לחזור לקיבוץ ואלה שמעדיפים להתרחק מהטראומה, המחיר האישי שמשלמים בעלי התפקידים בקהילה שצריכים לתמוך בחברים אבל גם בעצמם, ומה עובר על קיבוץ מתחדש שבשל האסון הפך באופן כפוי לבעל מאפיינים שיתופיים. בכנס
7 דק' קריאה
בשכונה של אביבית בבארי כבר יש חמישה בתים מוארים. ואיך מרגישה אימא שהגוזל האחרון שלה עוזב את הקן? יש לנו פה כבר 200 איש! הודיעו לנו בקבוצת "גרים בבארי". אולי לא כולם פה באותו
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן