יבול שיא
הרפת והחלב
בר נבו מנכל CAMANEX

CAMANEX פיתוח ידע ומוצרים בתחום הקנאביס

2 דק' קריאה

שיתוף:

החברה לפיתוח הגליל, משקי גליל עליון ומכון המחקר מיגל בקרית שמונה  הקימו חברה חדשהCAMANEX  לפיתוח ידע ומוצרים בתחום הקנאביס הרפואי בגליל 

החברה לפיתוח הגליל, מכון המחקר מיגל וקיבוצי הגליל העליון, הקימו את חברת CAMANEX.

ההשקעה לשלב א' של ההקמה עומדת על 10 מיליון שקלים, כאשר חברת  CAMANEX ומכון המחקר מיגל יקיימו את הפעילות המחקרית במעבדות מיגל בקרית שמונה. החברה תפתח מוצרי קנאביס מתקדמים לתעשיות הרפואה, הקוסמטיקה והמזון.

החברה מכוונת לשיתופי פעולה בינלאומיים בתחומי המזון, הקוסמטיקה והפארמה, הכולל גם ווטרינריה, עם חברות B2C ו- B2B בינלאומיות, המחפשות שותפים בעלי יכולות פיתוח מוצרים באיכות גבוהה, המשלבים טכנולוגיות מתקדמות בישום החומר הפעיל, להתוויה מוגדרת ובשיטות ההולכה של אותם חומרים פעילים למוקד המטרה.

בין שאר המחקרים אליהם מכוונת החברה, יתקיים גם מחקר בטיפול בדלקות שונות וביניהן דלקת ריאות התוקפת את חולי הקורונה, שיהווה פתרון לחולים שנדבקו במחלה וסובלים ממחלת ריאות חמורה, או מחלת ריאות כרונית, כמו כן פיתוח מוצרים על פי דרישות השוק.

למנכ"ל חברת CAMANEX,מונה בר נבו, תושב הישוב חד-נס בגולן, בעל 22 שנות ניסיון בייזום והקמה של פרויקטים עתירי תקציב וניהול חברות בינלאומיות גדולות. לצוות המקצועי של החברה מונה גם האגרונום ד"ר צפריר וינברג, בעבר מחברת "תיקון עולם"(קנביס רפואי) ואנשי צוות נוספים.

מנכ"ל CAMANEX בר נבו אומר: "החברה נמצאת בעמדת זינוק אטרקטיבית בשוק הקנאביס בעולם, בשל השילוב בין הידע החקלאי, לבין הזרוע המחקרית המקצועית של מכון המחקר מיגל, המאפשרים יתרון משמעותי לחברה.

התעשייה בתחום הקנאביס הרפואי עוברת שינוי מהותי, ומבחינת CAMANEX זו הזדמנות למינוף, בשל היתרונות המבדילים אותה משאר השחקנים בשוק.

הידע העצום של מכון המחקר מיגל בתחומי גנטיקה, מטבוליזם, חקר הסרטן, מחלות דלקתיות, כימיה אנליטית, ביו טכנולוגיה ועוד, מהווה ערך מוסף משמעותי ביצירת שיתופי פעולה עם חברות בינלאומיות, תוך אבחון צורך שוק מוגד, המחפשות שותף עם יכולות פיתוח יישומי לתעשייה" אומר נבו.

שגב ירבעם, מנכ"ל החברה לפיתוח הגליל אומר: "התאגיד החדש הינו דוגמה נוספת למינוף שיתופי פעולה אזוריים ולעוצמה המשותפת בתחום החקלאי, המחקרי והפיננסי, המאפשרות לנו להיות שחקן משמעותי בתעשייה.

כוחנו הגדול הוא ביחד שלנו וכמנהיגות כלכלית אזורית מחובתנו לחפש הזדמנויות שיביאו את היתרון הזה לביטוי.

שיתוף הפעולה בין קיבוצי הצפון ומכון המחקר מיגל מקנה לחברת CAMANEX יכולות פיתוח מהטובות בעולם".

שוק הקנאביס הרפואי העולמי מגלגל כיום 13 מיליארד דולר בשנה וצומח במהירות בכ-30% מדי שנה. רק בשנת 2018 הושקעו בעולם 14 מיליארד דולר בתחום הקנאביס הרפואי, ענף אליו נוהרים המשקיעים וכי השוק המקומי שמונה כ-130 חברות, גייס השנה כבר 150 מיליון דולר לטובת פיתוח הענף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השקד הוא עץ נשיר שתנאי האקלים המשתנים משפיעים על פריחתו ויבולו. זן השקד "מתן" הניטע היום בכ-90% ממטעי השקד החדשים בארץ, שאינו נדרש לנטיעה בסמוך לזנים מפרים בזכות תכונת ההפריה עצמית, הוא רק דוגמא
2 דק' קריאה
שנת 2024 שהסתיימה לאחרונה מדורגת במקום השני מבחינת השנים החמות ביותר מאז 1950. עבור מרבית הציבור מדובר אולי באנקדוטה, אבל החקלאים מרגישים את זה טוב. השנה החולפת התאפיינה בריבוי מקרי קיצון שגרמו לנזקים גדולים
2 דק' קריאה
השבוע התקיים ביקור חשוב במכון שמיר למחקר, עם הגעתו של מנכ"ל רשות החדשנות, דרור בין, בליווי צוות בכיר מהרשות. במהלך הביקור נחשפו האורחים לפעילות המחקרית הענפה של המכון ולשיתופי הפעולה ההדוקים שהוא מקיים עם
< 1 דק' קריאה
הטכנולוגיה הייחודית משלבת את היתרונות של מערכות טפטוף אינטגרליות ומערכות און-ליין (טפטפת ננעצת) בפתרון אחד.   החידוש פורץ הדרך, המוגן בפטנט, מציע ביצועי השקיה וחיסכון תפעולי חסרי תקדים: פחות נזילות, פחות סתימות ועמידות לאורך זמן. 
3 דק' קריאה
אם את בעלת עסק וגרה במטה יהודה – חשוב שתכירי את אינדקס העסקים של נשים להכיר. האינדקס מאפשר רישום חינם לבעלות עסקים, על מנת להגדיל את הנוכחות הדיגיטאלית ברשת  *תמונה ראשית: שלומציון לנדאו חלגואה.
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן