יבול שיא
הרפת והחלב
ההנהגה החקלאית בפגישתה עם השר אבי דיכטר

אבי דיכטר: "לחקלאות הישראלית תרומה ממדרגה ראשונה לבטחון המזון בישראל"  

2 דק' קריאה

שיתוף:

אנשי ההנהגה החקלאית נפגשה עם שר החקלאות, חה"כ אבי דיכטר ושוחחו איתו על תרומת החקלאות לחשיבות בטחון המזון כנושא אסטרטגי מהמעלה הראשונה

מייד לאחר כניסתו של חה"כ אבי דיכטר למשרד החקלאות, נפגשו (24.1) נציגי ההנהגה החקלאית עם השר דיכטר לפגישת עבודה ראשונה. 

בפגישה השתתפו השר דיכטר, עמית יפרח, יו"ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ"ל תנועת המושבים, אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, דובי אמיתי, יו"ר נשיאות המגזר העסקי ויו"ר התאחדות האיכרים, שי חג'ג, ראש המועצה האזורית מרחבים ויו"ר מרכז השלטון האזורי בישראל, יעקב בכר, יו"ר הארגונים הכלכליים הקיבוציים, ניר מאיר, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי הירקות, ירון בלחסן, מזכיר איגוד מגדלי הירקות ואילנה דרור, כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל. 

נציגי ההנהגה החקלאית הציגו לשר דיכטר את הנתונים העדכניים ביותר, המבליטים את חשיבות בטחון המזון כנושא אסטרטגי ראשון במעלה למדינת ישראל – וכן את הנזקים שנגרמו לענפים החקלאיים כתוצאה מהמדיניות שננקטה עד היום. 

ההנהגה החקלאית סיכמה עם השר דיכטר על אבני הדרך שיעזרו לחזק ולבסס את החקלאות הישראלית, את ההשקעות בה, החדשנות, המו"פ החקלאי ההוזלה של אמצעי הייצור, הכניסה החשובה של הדור הצעיר לתחום ואת חשיבותה האסטרטגית של החקלאות על השמירה על גבולות מדינת ישראל, כדבריו של טרומפלדור ש"במקום בו תחרוש המחרשה היהודית את התלם האחרון שם יעבור גבולנו". 

כמו כן, ההנהגה החקלאית הבהירה לשר כי השילוב של הגדלת ההיצע החקלאי לצד הירידה בהסתמכות על ייבוא הוא הפתרון היחידי, שיעזור מחד לבסס את ביטחון המזון של מדינת ישראל ומאידך להפחית את יוקר המחייה. 

השר דיכטר מסר בתום הפגישה: "ביטחון תזונתי הינו יעד מרכזי בקדנציה הקרובה ואנו פועלים לענות על כלל הצרכים. אני גאה לומר שישראל מובילה בטכנולוגיות חקלאיות חדשניות, אשר מאפשרות לנו לייצר יותר מזון עם פחות מים ומשאבים אחרים. אנו פועלים גם לקידום שיטות חקלאות אורגניות ברות קיימא, כדי להבטיח שהמזון שלנו לא רק מזין, אלא גם טוב לסביבה. 

"המשרד רואה לנכון לתמוך בחקלאים ולסייע להם לשפר את הייצור שלהם ולהגדיל את מגוון המוצרים, ובמקביל נלחם בכדי להוריד את יוקר המחייה. נמשיך לפעול על מנת להבטיח שלכל הישראלים תהיה גישה למזון הדרוש להם כדי לנהל אורך חיים בריא." 

הנהגת החקלאים מסרה בתום הפגישה: "אנו שמחים על הפגישה שמסמנת את תחילת הדרך להסטה של ספינת החקלאות חזרה מהמקום שהממשלות הקודמות יצרו, למקום שיבסס אותה, יחזק אותה ויבטיח את עמידותה במשברי העתיד – בטחון המזון, משברים עולמיים ועליות מחירי המזון בעולם." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר רן אסולין, חקלאי צעיר ממושב מבטחים, המגדל עם אביו ניסים ב"משק רן" עגבניות מזנים שונים ואוכמניות כחולות * "כצורת חיים," אומר רן, "זו צורת החיים הכי נוחה שהייתי יכול לבקש לעצמי" *תמונה ראשית:
5 דק' קריאה
הסיור כלל ביקור במשק התבלינים של אנה מלר במושב נעמ"ה, ביקור במשק רועי בפצאל, ביקור וסיור במו"פ בקעת הירדן ועוד *תמונה ראשית: מימין, אנה מלר מציגה את התבלינים של המשק, באמצע: החוקרים אפרים ציפלביץ
2 דק' קריאה
בחירות למועצת הצמחים בהמשך להודעתכם בדבר הבחירות הקרובות למועצת הצמחים ולוועדות המועצה, הריני מתכבד להודיע כי אינני מגיש את מועמדותי לבחירות המתקיימות בחודש מאי 2026. בהזדמנות זו אבקש להביע את גאוותי והערכתי על כך
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מאיר יפרח. צילום: בועז רבינוביץ משנת 2020, מאז פרוץ מחלת הקורונה שהביאה לסגרים ברחבי העולם, ועד לשנת 2026, בעיצומה של מלחמת "שאגת הארי" וכהמשך למלחמות והמערכות הרצופות להגנת ישראל, "חרבות ברזל" ו"עם
2 דק' קריאה
בקיבוץ צבעון לקחו את חיזוק החוסן הקהילתי כמה דרגות למעלה. בסוף השבוע הופעלו סדנאות וולנס (Wellness) למבוגרים – מדיטציה, יצירה בעץ והתססת חמוצים. הילדים מקבלים מענה במהלך השבוע. "למבוגרים אין זמן לעשות דברים בשביל
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!