יבול שיא
הרפת והחלב
שומר צעיר נתינים

בוגרי השומר הצעיר: "לא נהפוך לנתינים"  

2 דק' קריאה

שיתוף:

בוגרי התנועה וחניכיה משמיעים קול ברור כנגד ההפיכה המשטרית 

כחלק מהמחאות שנערכו ברחבי הארץ ביום חמישי האחרון, מחו בוגרי השומר הצעיר, המשלבים לימודי הוראת אזרחות כחלק מהכשרתם בתנועה, כנגד ההפיכה המשטרית מול ביתו של שר החינוך יואב קיש. המוחים דימו טקס חלוקת תעודות סטודנטיאלי עתידי, במהלכו קיבלו גרסה עדכנית לספר לימוד האזרחות עליו נכתב "להיות נתינים בישראל, מדינה יהודית ודמוקרטית", כשהמילה "דמוקרטית" מחוקה בקו אדום, כמחאה. 

כרמל שקד, ממובילי מיצג המחאה של השומר הצעיר: "הגענו כדי לקרוא לשר החינוך קיש לעצור את רמיסת הדמוקרטיה הישראלית. צעדיי הממשלה דורסניים עד כדי כך שניתן לגרוס את חומרי לימוד באזרחות כפי שהם קיימים, פשוט כי לא יהיה בהם שימוש. כמי שצפויים להיות מורי האזרחות הבאים אנחנו מבהירים לשר החינוך שנלחם כדי שיהיה בישראל שוויון זכויות למיעוטים ושתמשך הפרדת הרשויות. לא נסכים שתמחקו את הדמוקרטיה הישראלית!".   

חניכי השומר הצעיר ובוגרי התנועה פעילים במחאה העממית כנגד הרפורמה המשפטית המוצעת בממשלה. בתחילת החודש הציגו בכיכר הבימה חניכי וחניכות התנועה מיצג מחאה המדמה שיעור עתידי באזרחות בישראל בשנת 2025. החניכים ישבו ב"שיעור אזרחות" כאשר סרט שחור על פיהם, לומדים מהתבטאויות עבר של שרי הממשלה נגד מיעוטים. 

שומר צעיר נתינים מגפון
כרמל שקד, ממובילי מיצג המחאה של השומר הצעיר, בהפגנה מול ביתו של שר החינוך. צילום: באדיבות "השומר הצעיר"

"מי שבעיקר יישא בהשלכות ההפיכה המשטרית הוא דור העתיד של ישראל שיגדל ויתבגר במדינה חשוכה המפלה מיעוטים", אמר לייל קציר (17) חניך תנועת השומר הצעיר מחיפה ואחד מיוזמי מיצג המחאה. "הקמנו את המיצג בכדי להמחיש לכל מי שעדיין מתלבט האם לצאת לרחובות כיצד תראה כיתת העתיד בישראל ועל אילו ערכים מעוניינים לחנך את ילדי ישראל. הדור שלנו, שגדל יחד, מכל קצוות החברה הישראלית – פריפריה ומרכז, קיבוצניקים ועירוניים, להט"בים וסטרטיים – לא יסכים להשלים עם ממשלה המקדמת עמדות חשוכות והפקרת מיעוטים, ללא הגנה מצד בית משפט עצמאי". 

המחאות היצירתיות של חניכי התנועה ובוגריה נוצרות כחלק מפעולות חינוכיות על משמעויות הרפורמה המשפטית שמתקיימות באוהל מחאה חינוכי שהוקם לפני כחודש מול הכנסת בירושלים.  

יהלי מכיתה י', ממובילות אוהל המחאה: "הגענו לאזור הכנסת בין הראשונים בלי לדעת מה יקרה. אוהל המחאה שלנו הוא הזדמנות להתנגד להפיכה המשטרית, אך גם לקיים שיח ענייני עם עוברי אורח וארגונים נוספים על המצב הפוליטי והחברתי במדינה. אני לומדת המון מלהוביל דבר כזה – באיזו דמוקרטיה אני רוצה לחיות כאן ועל מה אנחנו נלחמים". 

בתוך נקיטת העמדה המשמעותית של תנועת השומר הצעיר נשאלת השאלה לגבי עמדתן של תנועות הנוער האחרות בכלל ובפרט אלו הפועלות בקיבוצים. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שלחנו את ליאם ודור לטיול שישי בוקר במרחבי המועצה האזורית גזר, שמשלב את כל מה שהם אוהבים: קפה ואוכל טוב, סיפור ציוני מעורר השראה שקשור לשורשי המשפחה וקצת מתיקות אמיתית וטבעית  *תמונה ראשית: מכון איילון ברחובות, או אם תרצו "המכבסה". צילום: דני בר 
3 דק' קריאה
השופטת קבעה כי מכירה קמעונאית של עציצים, כדים ואבני נוי במשתלה אינה חקלאות * הנתבע יחויב לפנות את העסקים בתוך 90 יום ולשלם לרמ"י עבור למעלה מעשור של דמי שימוש מסחרי בקרקע חקלאית  בית משפט השלום באשדוד קיבל את תביעת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) נגד
3 דק' קריאה
בית המשפט קבע: "הכתמת שמו של תאגיד יכולה לפגוע במוניטין ובהערכה החברתית שהציבור רוחש לו גם כאשר אינה מסבה לתאגיד נזק כלכלי-מסחרי בטווח הקרוב ובכלל"  בית המשפט העליון, שדן בבקשת רשות ערעור של הזוג יוסף ואיירין גרנות ממושב רמת
2 דק' קריאה
ענבל אבנעים עמר ממושב תלמי יחיאל אוהבת את חיי המושב ואוהבת לשמח אנשים באמצעות שירה ונגינה. לאחר השבעה באוקטובר, לאחר התלבטויות והיסוס, היא לא ויתרה על מופעים, כי חשה בצורך של האנשים להתאוורר בעת הקשה הזו 
4 דק' קריאה
כמה פעמים קרה ששמעתי הורים שמצפים מילדיהם להמשיך את העסק החקלאי שהקימו, בלי קשר לשאלה האם ילדיהם היו בוחרים בכך באופן אקטיבי * בכל פעם מחדש אני מופתעת לראות איך הכל קורה אצל כולם  התיישבתי לצפות בסדרה
3 דק' קריאה
הקהילה כנבחרת מנצחת מורשת של אלופים ה DNA של נבחרת עין הבשור * ניהול המושב כקבוצת כדורסל מנצחת  *תמונה ראשית: מזכירות מושב עין הבשור  נבחרת עין הבשור נולדה מתוך רוח החלוציות והנחישות של מייסדי המושב, שעלו למגרש החדש בשנת
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!