יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2023 07 25 121241

ביום הפתוח של אוריג'ין זרעים

2 דק' קריאה

שיתוף:

בין היתר הוצג זן מלון חדש, "פונטו", בעל מראה שונה משאר המלונים, בעל חיי מדף ארוכים וטעם מיוחד * כן הושק השנה "צ'אק" – אבטיח שמתאים לעונה המוקדמת, משתילות מוקדמות בערבה ועד סוף ינואר, זן עם יבול גבוה וסביל להשקיה מתונה

ביום חמישי (13/7) התקיים בבני דרום יום פתוח לחברת אוריג'ין זרעים. היום הפתוח המתקיים מדי שנה, הינו אחד מני רבים שהפכו למסורת מבורכת של החברה – מפגש של חקלאים, חברות שיווק, נציגי רשתות שיווק, כל אנשי המו"פים השונים, חקלאים ותומכי חקלאות, חוקרים ואנשי שדה.

אחד הדברים החשובים בפיתוח בשוק הישראלי נקרא "מלון 365". הכוונה היא לגידול 365 יום בשנה ואספקה רציפה של המוצר, כמובן בהתאמה לזנים. מדובר בפיתוח מוצרים עם ערך מוסף גם לחקלאי וגם לצרכן, שיתבטא בחיי מדף ארוכים, בטעמים מיוחדים, מתיקות סוכרים מגוונים, יבול גבוה לדונם, עמידויות למחלות.

מיכאל בנאור, מנהל שוק ישראל באוריג'ין, מסר כי: "השנה, בשתילות של נובמבר עד ינואר-פברואר בערבה, נשתל מלון מטיפוס אננס בשם 'אביב' – פעם ראשונה בעונה הזאת נשתל מלון שיש לו חיי מדף טובים ומאפשרים למגדל גמישות בקטיף, לעומת זנים אחרים. בזן הזה נשמר גם ריח מצוין וגם הגודל והמתיקות הרצויים. חשוב לציים שעד היום לא היו מוצרים עם חיי מדף שמתאימים לעונת הגידול הזאת.

"בסדרת המלונים מטיפוס האננס יש גם זן 'רובי' המתאים לשתילות מרץ-אפריל, זן בעל חיי מדף, ולאחר מכן יש את זן ה'ג'סטין' – מלון מסוג גליה, עם חיי מדף ארוכים, שמתאים לשתילות מאי עד תחילת אוגוסט. שלושת הזנים הללו הם עם ציפה כתומה. יש לנו גם זנים מיוחדים כמו 'דליסיה' מטיפוס ילו קנרי, שהיתרון שלו הינו חיי מדף ארוכים וטעם מצוין – ועוד זנים אחרים המפותחים ע"י צוות טיפוח של החברה.

לצד הזנים הוותיקים ובכל הגדלים שהוצגו בתערוכה, מוסיף מיכאל בנאור, הוצג גם פיתוח של מלון מזן חדש בשם "פונטו" השונה חיצונית מכל שאר סוגי המלונים בארץ, בעל חיי מדף ארוכים וטעם מיוחד. באבטיח הושק השנה אבטיח בשם "צ'אק", שמתאים לעונה המוקדמת, החל משתילות מוקדמות בערבה ועד סוף ינואר. יש לו יבול גבוה לדונם והוא סביל להשקיה מתונה.

חגית ומאיר יפרח
חגית שגב ומאיר יפרח ביום הפתוח בבני אור

בנאור: "בפלפל יש זן חדש בשם 'ג'ורדי' שנשתל בימים אלה בפארן ובצופר, זן אדום בעל יכולת חידוש מצוינת, זן שנותן המון פירות, מתחדש מהר יותר ומתאים לתאריכים שהשוק מביא לפדיון גבוה לחקלאים."

בעגבניות הושק הזן מסוג "אשלי" – עגבנייה בינונית בצבע אדום עז, במשקל 80 גר'. מדובר בעגבניה עם חיי מדף ארוכים, המשווקת בתוך מארזים ולצידה הוצגו זני עגבניות מובילים בארץ.

לצד הפיתוחים הוצגו המוצרים המסורתיים כמו דלעת ערמונים, קישואי זוקיני וכן דלעות מיוחדות לנוי ולמאכל.

ברצוננו לברך את חברת אוריג'ין וכמובן את העומד בראשה ד"ר אייל ורדי, את עובדיה ולהודות להם על יום מאורגן ונעים, מבורך ופורה – וכמובן לברך את משתתפי הכנס החקלאים והאחרים, על יום חשוב המייצר שיתופי פעולה ויוזמות משותפות ומבורכות, ישר כח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יואל כרמל מספר על ספרו "אבא החליט למות" שעוסק בצורה רגישה ומקורית באהבה, באומנות, במוות ובכוחה של חברה שבטית * יואל: "אבי אמר לי לא פעם שכדי להגשים חלום צריך להתעורר. הספר הזה הוא
7 דק' קריאה
הפארק נחנך במעמד שר המורשת לשעבר, ח"כ עמיחי אליהו, ראש המועצה חוף אשקלון איתמר רביבו, מנהל רשות העתיקות אלי אסקוזידו ואחרים  *תמונה ראשית: הגת החדשה שנפתחה לקהל ליד מושב ניר ישראל. צילום: אמיל אלג'ם,
2 דק' קריאה
נועה ולצר, מדריכת טיולים וגששית, מחוברת לטבע גם בארץ וגם בחו"ל * היא ילידת יסוד במעלה, מכירה היטב את אגמון החולה וסביבתו, התגוררה באפריקה עם שבט המסאיים ומדריכה טיולים בטנזניה * אישה צעירה שכל
11 דק' קריאה
שניהם נולדו בירושלים ונתיבי החיים לקחו אותם למחוזות שונים * מעיין אחי יובל, טיילה באנגליה על סוס ועגלה עם גרופים של התרבות הקלטית ואלי לוי, החל בגננות, התפתח עד שהגיע לחקלאות * השניים נפגשו
5 דק' קריאה
באחרונה נכנס לתוקף הקנס המנהלי החדש בגין כניסה לשטח חקלאי: מעתה יחלו שוטרי מג"ב לרשום דו"חות קנס באלפי שקלים לחשודים שיכנסו לשטחים חקלאיים, ברגל, רכובים על בע"ח או בכלי רכב  אין חקלאי שלא מכיר
2 דק' קריאה
יותר משנה שאנו נתונים למצבי חיים קיצוניים ומשתנים. מוצפים ברגשות מעורבים, מצויים במצב של הסחות דעת מתמשכות, מודעות ושאינן מודעות, מבחוץ ומבפנים. אומני גלריה כברי, גלריה שיתופית יהודית־ערבית בגליל (מנהלת: תמר הורביץ ליבנה), מצאו

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן