יבול שיא
הרפת והחלב
מלכודת עם מצלמה

בינה מלאכותית בשירות הגנת הצומח

2 דק' קריאה

שיתוף:

חברת Scarecrow – פעילות וחזון

כלים מתקדמים המבוססים על טכנולוגיות חישוביות חדישות מצעידים את חקלאות הצומח לעולם של הדברה מדייקת יותר, משתלמת יותר וידידותית יותר לסביבה

חברת Scarecrow הינה חברה ישראלית אשר שמה לנגד עיניה חזון של הטמעת הטכנולוגיות החדישות ביותר בעולם הגנת הצומח בחקלאות. החברה הוקמה לפני כ-4 שנים על ידי איש הגנת הצומח ואיש הנדסת תוכנה אשר חברו יחדיו כדי להביא את בשורת ה-AI (בינה מלאכותית) לעולם הגנת הצומח בחקלאות.

הרעיון העומד בבסיס החברה הינו מתן פתרון מבוסס פלטפורמת GIS לריכוז כלל נתוני ניהול המשק בדגש על נתוני אוכלוסיות המזיקים ופעילות הגנת הצומח. על בסיס מידע עתק (Big data) המצטבר בפלטפורמה, מבצעת החברה ניתוחים המבוססים על מודלים של למידת מכונה (Machine learning). אלו משולבים עם מודלים אגרונומיים מקובלים ועם נתוני סביבה על מנת ללמוד את יעילות הטיפולים השונים הזמינים לחקלאי כנגד מזיקים ומחלות ולהמליץ למגדל על הטיפול עם סיכויי ההצלחה הטובים ביותר בחלקה נתונה. 

לוחית עם זבובים נלכדים
לוחית עם זבובים נלכדים

נכון להיום החברה מציעה ללקוחותיה שני מוצרים משלימים זה לזה. ראשית, אפליקציה לניהול מידע על הפעילות בחלקות השונות בדגש על מידע על אוכלוסיות המזיקים בשטח ועל הטיפולים הננקטים. שנית, החברה משווקת מלכודות מזיקים מתוצרתה אשר מצלמות את המזיקים הנלכדים, משדרות את התמונה מהשטח, ומשתמשות בניתוח תמונה מבוסס בינה מלאכותית על מנת לספק למגדל נתון יומי על אוכלוסיות המזיקים בשטח. המידע מהמלכודות משתלב באפליקציית ניהול המידע אשר מנגישה לחקלאי ולאיש הגנת הצומח את המידע בצורה הנוחה ביותר. המלכודת תוכננה לאפשר לכידה של טווח רחב של מזיקים תוך שימוש בדף דביק ומושכן רלוונטי.

בפיילוט נרחב שבוצע עם החברה לחקלאות בגליל העליון הוצבו מלכודות משדרות ומלכודות מסורתיות בשכנות אחת לשנייה, כושר הלכידה של המלכודות הודגם כדומה לזה של מלכודות מסורתיות עבור מגוון עשים וזבוב פירות ים תיכוני.

אנו מאמינים כי הטמעת כלים מתקדמים אשר מבוססים על הטכנולוגיות החישוביות החדישות ביותר תצעיד את חקלאות הצומח לעולם של הדברה מדייקת יותר, משתלמת יותר וידידותית יותר לסביבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רויטל פז-אבולעפיה מספרת על ספרה השני "חריץ בזמן" שמספק אפשרות נדירה להתעלות מעל המקום והזמן, על הילדה הדחויה שהייתה וגם למה רק בגיל 58 העזה לצאת עם הכישרון לעולם *תמונה ראשית: רויטל פז אבולעפיה
8 דק' קריאה
מיזם ייחודי שהחל כרעיון וצמח למסורת מרגשת שמחברת במועצת בני שמעון בין קיבוצים, מושבים, דתיים חילוניים  *תמונה ראשית: אווירה משפחתית בקבלת השבת המעורבת. צילום: מישל אמזלג  ביום שישי אחר הצהריים, בשעה שבה האור הופך
3 דק' קריאה
"סוד ההצלחה בניווט טמון בשילוב של יכולות פיזיות גבוהות, חוסן מנטלי, צוות מקצועי תומך, חברים ומשפחה שמלווים אותי כל הדרך," מסבירה עופרי יעקובי ממושב אביעזר * בגיל 17 בלבד הפכה עופרי יעקובי לנווטת הישראלית
6 דק' קריאה
"כל החיים שילבתי עבודה במשק עם ריקודים," אומר משה תלם, חבר מושב רשפון, בן 84 * תלם הוא חקלאי פעיל ופורה, המגדל ירקות מזנים שונים ומיוחדים * במקביל הוא מדריך במשך שנים בחוגים לריקודי-עם
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן