יבול שיא
הרפת והחלב
נטיעות טוליפ 1

בעקבות נזקי המלחמה: מתנדבי השומר החדש נטעו כרם חדש ליקב טוליפ שניזוק

2 דק' קריאה

שיתוף:

בעקבות טילים ונפילות כתב"מים ניזוק באופן קשה אחד הכרמים של יקב טוליפ שנמצא בגבול הצפון עם לבנון, מאז השביעי באוקטובר ועד היום לא ניתן להגיע לכרם שהפך לשטח סגור. ביקב החליטו לא לוותר ולנטוע כרם חדש ברמת הגולן. לשתילת הכרם התגייסו מתנדבים מטעם השומר החדש שהגיעו השבוע בשעות הבוקר המוקדמות לנטוע מעל 100 דונם של כרם חדש. 

יקב טוליפ שוכן בכפר תקווה שבצפון, כפר ייחודי המהווה בית לבוגרים עם צרכים מיוחדים במגוון תחומים התפתחותיים ונפשיים. חלק מחזון הכפר הוא לאפשר לבוגרים חיים עצמאים והשתלבות בחברה.

היקב שותף מלא לחזון הכפר ומעסיק בכל המחלקות אנשים בעלי צרכים מיוחדים ומוגבלויות.

מאז השביעי באוקטובר ספג היקב פגיעה קשה, אחד הכרמים העיקריים של היקב המונה כ- 74 דונם הממוקם על גבול הצפון ספג פגיעה ישירה – והוכרז כשטח צבאי סגור. כתוצאה מכך, זן הסירה המהווה יין הדגל של היקב – אבד. 

נטיעות טוליפ 5
צילום: דוברות השומר החדש

הנזק מוערך בכ- 80 אלף בקבוקי יין השנה ובכ- 160 אלף בקבוקי יין מזן סירה בשנתיים שבו היו אמורים לבצור. 

ביקב החליטו לפעול למען פיתרון חלופי ולנטוע כרם חדש בנטור, דרום רמת הגולן. 

נטיעות טוליפ 3
צילום: דוברות השומר החדש

למשימה התגייסו מתנדבים ומתנדבות מטעם ארגון השומר החדש שהגיעו השבוע לשלושה ימי נטיעות הפרוסים על פני מעלה מ-100 דונם. 


רועי יצחקי, מנכ"ל יקב טוליפ:
"אנחנו עושים פה גם ציונות וגם היסטוריה. ברמה האישית המבצע הזה מאוד מרגש אותי. הגעתי בעצמי לשתילה ישירות מהמילואים אליהם גויסתי מאז בוקר השביעי באוקטובר, וכשאני רואה את קצב העבודה, את החבר'ה שעובדים יחד כתף אל כתף ושותלים מחדש – זה מרגש מאוד. אני מרגיש שזה אסקפיזם, רגע של נחת בתוך כל הסיטואציה המורכבת שאנחנו חווים מאז השביעי באוקטובר, ואני מודה ומעריך מאוד את החבר'ה מהשומר החדש שהגיעו לסייע". 

שיראל אקון, מנהלת מתנדבים בשומר החדש: ״אנחנו גאים בימים אלה לעזור לחקלאים ולעסקים בהתנדבות, לנטוע כרם ולסייע להמשכיות היקב. המתנדבים והמתנדבות שלנו הם בני נוער שהגיעו בהתנדבות כדי לתת מעצמם.

בכל פעם מחדש, והיום במיוחד, זה מרגש לראות את כוח הרצון האינסופי שמוביל את הצעירים והצעירות לעשייה משמעותית, היום קיבלנו עוד הוכחה – הם הופכים את החברה שלנו לטובה יותר!״.

צילומים: דוברות השומר החדש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השותפות מהווה מיזם משותף פורץ דרך בתחום הסמיוכימיקלים והפרומונים – חומרים כימיים המשמשים לתקשורת בין חרקים – פתרון ארוך טווח, ללא שאריות כימיות וללא פגיעה בסביבה  *תמונה ראשית: ד"ר גורנטלה, יו"ר ומנכ"ל ATGC (שני מימין) ומושיק פיש, מנכ"ל לוכסמבורג תעשיות (חמישי מימין) עם בכירי ממשל, בטקס החתימה בהודו ב-5.12.2025 
< 1 דק' קריאה
 נוער מושב נחלה יזם מרוץ לפיד לזכר אוריה יעקב ז״ל  *תמונה ראשית: מנהל מרכז קהילתי יואב בני אקלום, מברך בטקס לזכר של אוריה יעקב ז"ל  ביום שלישי 16.12.25 התקיים במושב נחלה אשר במועצה האזורית יואב מרוץ הלפיד לזכרו של אוריה יעקב ז״ל, שנפל במלחמה
2 דק' קריאה
אמר מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות החקלאים עמית יפרח, בכנס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח  *תמונה ראשית: עו״ד ד״ר מיכל בוסל מרצה בכנס של ברית פיקוח  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר בכינוס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח: "שר האוצר מקדם רפורמות שפוגעות בענף החלב ובכך גם בענפי החקלאות השונים. הוא פועל באפקט הקוברה בהיותו מנסה לטפל בבעיה של יוקר המחיה אבל הופך אותה לבעיה יותר חמורה, הורס את היצור המקומי ונשען על יבואנים ומדינות זרות.   "אסור לנו שכלכלת ישראל תישען על יבואנים ועל מדינות זרות. אנחנו בונים כיום לאחר המלחמה את העוגנים החקלאיים והכלכליים לשיקום המושבים בצפון ובדרום. זו התקומה שלנו."  עו"ד ד"ר מיכל בוסל, יועמ"ש ומנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים, השתתפה השבוע בכינוס הכלכלי לסיכום שנת 2025 של ברית פיקוח.  במהלך הכנס, ד"ר בוסל סקרה את עסקאות התעסוקה במושבים, החל מהתפתחותן לאורך השנים ועד לשלבים החשובים בביצוע העסוקה והבדיקות הנדרשות טרם הביצוע. בהרצאתה התמקדה גם בדגשים ובהיבטים המשפטיים שחשוב להכיר.   ד״ר בוסל סיכמה: "כשהתחלתי את הדוקטורט שלי על מושבי עובדים בעידן של שינויים, ידעתי שנושא עסקאות התעסוקה הוא מהמורכבים והמרתקים במגזר הכפרי, וחקרתי אותו כמקרה מבחן לפעילות לא חקלאית. בכנס השנתי של ברית פיקוח הייתה לי הזדמנות לחלוק את התובנות הללו בהרצאה שהעברתי, המשלבות בין מחקר תיאורטי לפרקטיקה." 
< 1 דק' קריאה
אמרה רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי בכנס לחברי ועדים ממונים, שהרשמת וצוותה המקצועי ערכו השבוע  *תמונה ראשית: עמית יפרח בכנס ועדים ממונים שערכה רשמת האגודות השיתופיות  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי וצוותה המקצועי קיימו השבוע כנס לחברי הוועדים הממונים.  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי פתחה את דבריה ואמרה: "מדובר בכנס מקצועי ומשמעותי לחברי הוועדים הממונים שהם חלק מליבת העשייה של משרד הרשמת.   "הוועדים הממונים נושאים באחריות כבדה ובשליחות ציבורית חשובה, והכנס הוא הזדמנות לעצור, ללמוד, לשתף ולהעמיק יחד באתגרים ובדרכי הפעולה שמחזקים ניהול תקין, יציבות ואמון באגודות השיתופיות.  "שמחתי מאוד על ההשתתפות הרחבה ועל השיח הפתוח והמעמיק, בהשתתפות ראשי מועצות אזוריות, מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח, נציגי התנועות וגורמי מקצוע ושותפים לדרך."  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר: "החשיפה והממשק מייצרים קשרים טובים יותר עם הוועדים הממונים ועם המתרחש במרחב הכפרי. יש כיום 13 מושבים עם ועד ממונה מתוך 420 מושבים, מדובר בכאחוז וחצי מכלל המושבים. אנחנו רואים בוועד הממונה ברירת מחדל. אנחנו רוצים שהוועדים יהיו נבחרים וניהול עצמי של האגודות הוא הדבר הנכון. ההגעה לוועד ממונה חייבת להיות כזו שמצדיקה את המצב הקשה אליו נקלעה האגודה.  "למושב יש משימות תכנוניות וקהילתיות שההנהלה צריכה לבצע וניתן לעשות טוב יותר באמצעות שיתוף פעולה עם תנועת המושבים ועם אגפי התנועה. אנחנו מזמינים את הוועד הממונה להזמין אותנו אליו לחיזוק שיתוף הפעולה והסיוע עבור המושב. תנועת המושבים היא מקור הידע המקצועי והניסיון והכשרות עבור המושבים. אני מודה לטלי ארפי, רשמת האגודות וצוותה על כנס מקצועי ומרשים מאוד." 
< 1 דק' קריאה
הוא נשתל בתחילה בין שורות הבננות, "בן חורג" לגאוות העמק, נקלע למשבר בשנות ה-70 והפך להיסטוריה ולהיסטריה כשזן בלתי ידוע התגלה במקרה בקליפורניה והוטס לארץ בצידנית. סודות הזהב הירוק נחשפים  *תמונה ראשית: לא רק
3 דק' קריאה
בקיבוץ מחניים מתרחש פלא אמיתי שעשוי להיות מודל לחברה ישראלית בריאה, מכילה ואמפתית. "בית יחד" מספק מגורים ותעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים בגילאי 62-21. ״החברים כאן יודעים להוקיר תודה מהמקום הכי אמיתי, אין בהם רוע, אין
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן