יבול שיא
הרפת והחלב

בצל אתגרי המים: חקלאי הגולן מתייצבים יחד לקראת עונת ההשקיה

2 דק' קריאה

שיתוף:

במפגש חקלאי מקיף שנערך בשבוע שעבר בחיספין, הציגו "מי גולן" והיחידה לחקלאות וחדשנות פתרונות מעשיים לקראת עונת ההשקיה המאתגרת שבפתח. הכנס, שמשך אליו מעל מאה חקלאים מרחבי הגולן, התמקד בהיערכות מיטבית למציאות המורכבת של מחסור במים לצד הזדמנויות חדשות בתחום החקלאות המתקדמת.

מנכ"ל "מי גולן", איתן שדה, פתח את הכנס בהצגת תמונת המצב הנוכחית. "העונה הקרובה מציגה לנו אתגרים משמעותיים, יחד נצליח לצלוח בשלום את הבצורת המאתגרת. למרות המצב המורכב, ההתארגנות המוקדמת והשימוש בטכנולוגיות מתקדמות יאפשרו לנו לנצל ביעילות את משאבי המים העומדים לרשותנו."

הכנס כלל הרצאות מקצועיות מגוונות, ביניהן סקירה מקיפה של ד"ר גידי שגיא על השפעת איכות מי שמיר על מערכות ההולכה והגידולים, והצגת מחקרים על איכות מי הקולחים והשפעתם על הקרקע מאת אייל נבו מדריך קרקע ומים ביחידה לחקלאות וחדשנות גולן . בנוסף, הוצגו חידושים מרתקים בתחום גידול האצות לתעשייה ומזון על ידי ד"ר בן שחר ממכון שמיר.

אתגרי הבצורת צ. מי גולן
אתגרי הבצורת. צילום: מי גולן

אחד מרגעי השיא בכנס היה הרצאתו של נדב בהרב, חזאי הגולן, שסיפק סקירה מרתקת על תחום החיזוי האקלימי והציג דוגמאות ממערכות גשם היסטוריות באזור, ניתח מגמות אקלימיות ארוכות טווח והסביר כי הבנה מעמיקה של דפוסי מזג האוויר באזור הגולן היא קריטית לתכנון חקלאי מושכל.

בהרצאתו של יגאל גבעון מ"מי גולן" נסקרו אתגרי הסתימות במערכות ההשקיה והוצגו הצעות לפתרונות מעשיים שעוררו עניין רב בקרב המשתתפים.

כנס אתגרי הבצורת צ. מי גולן .jpg1
צילום: מי גולן

פאנל מומחים: דיאלוג פתוח בין הספק לצרכנים

את הכנס חתם פאנל שאלות ותשובות שהיווה ביטוי לדיאלוג הפורה והשקוף המתקיים בין "מי גולן" לחקלאי האזור. הפאנל, בהשתתפות המרצים והמדריכים, שיקף את התרבות הארגונית ושיתוף המידע המלא בין הגורמים המקצועיים לבין החקלאים.

"הפאנל המשיך את מסורת השיח הפתוח והשקיפות המלאה שמקדמת 'מי גולן' מול לקוחותיה," ציין אחד החקלאים. "האינטראקציה הישירה בין אנשי המקצוע לחקלאים מאפשרת גיבוש פתרונות מותאמים ומעשיים לאתגרים היומיומיים שאנו מתמודדים איתם בשטח."

הכנס לא היה רק פלטפורמה למידע מקצועי, אלא גם הזדמנות למפגש עמיתים פורה בין חקלאי האזור. במהלך ההפסקות התקיימו שיחות ערות ושיתוף ידע בין המשתתפים, שהביאו לרעיונות חדשים ושיתופי פעולה אפשריים.

הכנס הסתיים באווירה אופטימית של שיתוף פעולה ונחישות להתמודדות משותפת עם אתגרי העונה הקרובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה אומר לכם המספר 44 בהקשר לאירועי יום העצמאות? * רועי סטאר היה אמור להופיע בערב ראש השנה בגשר הזיו  הייתה לו בעיה רפואית קטנה  שתי מטרות עיקריות היו לאירועי יום העצמאות האחרונים: לחגוג את יום הולדתה
3 דק' קריאה
בשבועיים האחרונים אותרו שני עפיפונים שחצו משטח רצועת עזה ונחתו בתוך שטח הקיבוץ. עבור תושבי נחל עוז, מדובר באירוע חמור הממחיש כי המציאות הביטחונית לא השתנתה באופן מספק: "הפער בין הבטחות הממשלה לבין המציאות
< 1 דק' קריאה
מהתחקיר המבצעי שהותר לפרסום עולה כי עם תחילת המתקפה הגיעו כוחות צה"ל אל שער הקיבוץ אך הם עברו להילחם במוקד אחר זמן קצר אחר כך ולא עמדו במשימת ההגנה על הקיבוץ. צוות החירום היישובי פעל בתעוזה וחלקו שילם בחייו, אך לא היה בידי כוח זה
3 דק' קריאה
כחלק מהמנגנון האוטומטי לעדכון מחירי מוצרי החלב והביצים, ייכנס לתוקפו ב-1 במאי 2026 עדכון במחירי מוצרי החלב * מחירי הביצים יוותרו ללא שינוי מחירי מוצרי החלב שבפיקוח מתעדכנים בהתאם לצו הפיקוח, הקובע מנגנון אוטומטי
< 1 דק' קריאה
החל מ-1 בספטמבר: תחול חובת דיווח על מלאי חיטה למאכל אדם ולמספוא למשרד החקלאות וביטחון המזוןהמטרה: תמונת מצב רציפה על מלאי מזון חיוני, לצד ניהול מלאי החירום, לחיזוק המוכנות לשיבושי אספקה ולמצבי חירום שר
2 דק' קריאה
מאז השקת הביטוח, פיצתה קנט את הדבוראים בלמעלה מ-11 מיליון ₪ בגין חוסר ביבול דבש #  בימים אלה מחדשת המועצה להאבקה ודבש את הביטוח לעונת 2026, כאשר הממשלה מסבסדת 80% מדמי הביטוח # במסגרת
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!