יבול שיא
הרפת והחלב

דן אלתרמן הוא איש הברזל הישראלי בפעם החמישית 

2 דק' קריאה

שיתוף:

"אולי אחזור ביולי לטריאתלון המכביה, ויתכן שאשתתף בעוד מספר חודשים בתחרות 'חצי איש ברזל' בכנרת" אומר דן אלתרמן, המפונה מקיבוצו יפתח מתחילת המלחמה וממשיך לחשוב קדימה 

התאומים אלתרמן התפרסמו בתחילת המילניום כאלופי ישראלי בטריאתלון וכמועמדים לייצג את המדינה במשחקים האולימפיים של אתונה 2004, בייג'ין 2008 ולונדון 2012. הם לא עמדו ביעדים וב-2010 הקימו את קבוצת הטריאתלטים אלתרמנ'ס. 

דן, במקור מאבן יהודה, עבר לקיבוץ יפתח בעקבות נישואיו עם יהל ב-2010 והחל להתמקד בתחרויות אקסטרים בעקבות הכישלונות בהשגת כרטיס אולימפי. הוא ניצח במרוץ לפסגת המצדה ב-2013 ועבר להתחרות ב"איש ברזל" (כ-4 ק"מ שחייה, 180 ק"מ אופניים ולסיום ריצת מרתון). בסוף השבוע האחרון הוא זכה בפעם החמישית (מאז 2017) בתחרות איש הברזל הישראלית ("ישראמן"), שנערכה באילת וסיים אותה בזמן של 9:49.29 שעות. הוא עקף את איתן יודשקין, שהוביל בתום הרכיבה, בשלבים הראשונים של המרתון, ושמר על היתרון עד לסיום. "אני כבר 33 שנה בענף וזה כנראה סוד הכוח שלי", אמר אלתרמן בראיון לערוץ הספורט. הוא השלים "דאבל" לאחר שזכה באמצע דצמבר בתחרות טריאתלון באילת. זו הייתה, כאמור, זכייתו החמישית בישראמן והשישית באליפות ישראל (באחת התחרויות הקדים אותו מתחרה גרמני). 

טיול של אחרי צבא 

הזכייה מגיעה בתום שנה לא פשוטה של עקירה מהקיבוץ ונדודים ברחבי הארץ ובעולם. משפחת אלתרמן, דן יהל וארבעת הילדים, עזבו את הקיבוץ כבר ב-7 באוקטובר ב-12 בצוהריים ועברו בין קרובי משפחה בצפון ובמרכז. תושבי יפתח פונו לגינוסר והמשפחה שהתה שם חמישה חודשים. למרות זאת הצליח דן להתעשת ולזכות בישראמן של תחילת 2024.  

מספר ימים לאחר מכן עלו בני המשפחה על טיסה לתאילנד והעבירו שלושה חודשים בה ובויטנאם ב"טיול של אחרי צבא". דן שמר על כושר גם שם, וכשחזרו החליטו לוותר על המלון של המפונים ושכרו בית בקצרין, בו הם מתגוררים מאז.   

בני הזוג יצרו בחודשים האחרונים הרצאה משותפת על חייהם, הורות והתמודדות עם ילד הסובל משיתוק מוחין. החנות לציוד ספורט בקריית שמונה עדיין סגורה אבל האלתרמנים מתכננים לחזור ליפתח ובודקים אפשרויות לשיפוץ הבית, שנפגע מהדף של רקטות ומהזנחה מתמשכת.  

מהם האתגרים הספורטיביים הקרובים שלך? 

"בינתיים אני רק מתאושש מהישראמן אבל חושב קדימה. אולי אחזור ביולי לאחר שנים רבות לטריאתלון המכביה, ויתכן שאשתתף בעוד מספר חודשים בתחרות 'חצי איש ברזל' בכנרת".     

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה
טקס מועצתי לציון יום הזיכרון הלאומי לחללי ונרצחי ה-7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל נערך בהשתתפות ראשת המועצה האזורית עמק חפר, הנהלת המועצה, העובדות והעובדים. בטקס התייחדו עם זכרם של הנרצחים והחללים, במדינה כולה ובעמק.  בעמק חפר איבדנו,
< 1 דק' קריאה
הסולידריות, האיכפתיות, אהבת החיים ואהבת האדם – הם שייחדו כל אחת ואחד מבנות ובני המועצה האזורית דרום השרון שאיבדנו מאז השבת השחורה של השבעה באוקטובר ולאורך המלחמה. בטקס הזיכרון שהתקיים לרגל יום האבל הלאומי למלחמת חרבות ברזל, התייחדנו עם זכר בני ובנות
< 1 דק' קריאה
לאחר שהיה סגור במשך שנתיים לרחצה ולמבקרים, חוף זיקים נפתח ביום שלישי באופן רשמי *תמונה ראשית: חוף זיקים המחודש. צילום: מנהלת תקומה  בשנה האחרונה פעלה המועצה האזורית חוף אשקלון יחד עם מנהלת תקומה, משרדי הפנים והתיירות, לשדרוג ולבנייתו מחדש של חוף זיקים שנהרס באירועי השבעה באוקטובר, ובו נרצחו 18 אנשים מתוכם 3 תושבי תושבי המועצה. החוף שודרג מחדש בעלות של כ-20 מלש״ח מתוכם כ-6.5 מיליון ש"ח ממנהלת תקומה.  טקס פתיחה רשמי התקיים ביום שלישי השבוע בשעה 15:00 במעמד השותפים להקמת החוף, תושבי המועצה והאזור. החוף יהיה פתוח החל מהשעה 07:00 עד השעה 18:00, ושירותי הצלה החל מהשעה 9:00. בחוף תותר גלישה אך לא תותר בשלב זה פעילות ספורט ימי וצלילה באזור.   ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו: "לאחר המתנה ארוכה חוף זיקים המיוחד והיפה ייפתח לרחצה ולמבקרים. לצד פתיחת החוף, אנו נזכור וננציח את נרצחי חוף זיקים ולא נשכח את 18 הנרצחים בחוף. אני מבקש להודות למנהלת תקומה, למשרד הפנים ולמשרד התיירות על תרומתם והשקעתם בחוף ובהקמתו מחדש ומזמין את כולם לבוא ולהנות מהחוף המשודרג." 
< 1 דק' קריאה
אמר עמית יפרח במסע הטרקטורים לזכרו של ראש המועצה האזורית שער הנגב, אופיר ליפשטיין ז״ל, שנהרג בשבעה באוקטובר  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר במסע הטרקטורים לזכרו של ראש המועצה האזורית שער הנגב, אופיר ליפשטיין ז״ל, שנהרג בשבעה באוקטובר: ״אופיר היה סמל לאהבת האדם והארץ. איש של עשייה וחזון, שהאמין בכוחה של הקהילה ופעל כל חייו למען יישובי העוטף, ההתיישבות, החברה הישראלית והיהודית בתפוצות.  "היום, כשהטרקטורים נוסעים בדרכים שאהב, בהם נלחם ונטמן, אנחנו לא רק נפרדים – אלא ממשיכים את דרכו. דרך של שורשים, אחריות, אמונה ועתיד.  "לא במקרה מסע הטרקטורים מתקיים שעות לפני שובם של החטופים. אופיר היה סמל לתקווה, לבית, לאמונה שלא מוותרים על אף אדם ועל אף פינה בארץ הזו.  "מסע הטרקטורים הזה הוא הבטחה – לשמור על האדמה, על הקהילה ועל התקווה שהייתה הלהבה בליבו. יהי זכרו ברוך, ומורשתו – נר לרגלינו."  לא נשקוט עד להשבת החטוף האחרון  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח על השבת גופתו של החטוף סונטאיה אוקארסרי ז״ל, אזרח תאילנדי שנחטף ב־7 באוקטובר 2023 ממטעי האבוקדו של מושבי הנגב: "העובדים התאילנדים הם  חלק מרכזי וחשוב בחקלאות בעוטף עזה .הם אנשים שחוו יחד איתנו את הטראומה והזוועה של השבת השחורה וחלקם לצערנו נרצחו. אנשים שאין להם חלק בסכסוך האזורי ובאו להתפרנס עבור משפחותיהם וגורלם נקשר בגורלנו.  "עם השבת גופתו לישראל, אנו מרכינים ראש לזכרו, משתתפים בצער משפחתו הרחוקה בתאילנד, ומחבקים את העם התאילנדי ששילם מחיר כבד באותו יום נורא." יפרח הוסיף: "לא ננוח ולא נשקוט עד להשבת החטוף האחרון." 
< 1 דק' קריאה
יותר מ-700 חניכים הגיעו * רגע מרגש במיוחד נרשם בלילה הראשון, כשהגיעה הידיעה על חתימת העסקה לשחרור החטופים   *תמונה ראשית: נציגים מחניכי הגולן יחד עם ראש המועצה, אורי קלנר  אחת המסורות העמוקות, היפות והמיוחדות של חטיבת בני המושבים יצאה בשבועיים האחרונים לפועל – מפעל סוכות לזכר
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן