יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 797239774

האלימות בשיאה 

2 דק' קריאה

שיתוף:

חייבים לשמור על המשילות בכל רחבי המדינה 

משילות. מילת הקסם משילות הפכה למרכזית במערכת הבחירות האחרונה ועל גבה רכב בן גביר להישג משמעותי וזעזע את רובנו. לצערנו, לא לשווא זכו הקיצוניים להישג כה גדול, מה שמחדד את תפקידנו בתנועה הקיבוצית ובמרחב הכפרי שלא להתעלם מהמתרחש בשטח, האלימות בשיאה גם בחברה הערבית וגם בחברה היהודית.  

חוסר המשילות בא לידי ביטוי בכל מקום, החל במראה השדות הנחרבים תחת גלגלי רכבי השטח, תקיפת רצים ורוכבים, דרך האבנים שנזרקות על רכבים בכבישי הגליל והעמקים וכלה באירועים לא מעטים בתוך היישובים. אך אנו, שסובלים רבות מהתופעה בכל רחבי הארץ, בצפון, בדרום וגם במרכז, העדפנו פעמים רבות להניף דגלים ולקדם ערכים אחרים. לא די בכך. צו השעה מחייב אותנו לשנות את הגישה ולפעול אחרת. 

לאור תוצאות הבחירות האחרונות שמשקפות באופן ברור את תחושת חוסר הביטחון האזרחי, זוהי השעה להחזיק בעמדה ברורה ולדרוש מהממשלה להחזיר את המשילות בכל מקום. בתוך כך להגביר את האכיפה והחמרת הענישה, לתגבר ולהגדיל את התקציבים לגופי החוק, להשקיע במקומות שהיעדר המשאבים מביא להקצנה, להעמיק את החינוך ולהמשיך לפתח את מגזרי החברה בפריפריות השונות. עלינו, בקיבוצים ובמועצות האזוריות, להרים בגאון דגל זה. אנו גרים ברובנו בפריפריה, רואים את היתרונות שבמרחבים הפתוחים ולצד זה את החסרונות של "רחוק מהעין, רחוק מהלב" ולרוב גם "מהכיס".  

לטובת מדינת ישראל אנו חייבים לשמור על המשילות בכל רחבי המדינה, גם בתוך הכפרים והערים וגם בשדות ובבתינו. חוסר המשילות בא לידי ביטוי ביתר שאת בחברה הערבית ובאין מענה הולם, אנו פוגשים בו יותר ויותר גם אצלנו. לא נוכל להניח נושא מהותי זה לגורמים לאומניים וקיצוניים שמעורבותם רק מגבירה את הלהבות ומיועדת באופן ציני לא כדי לפתור את הנושא אלא כקרדום לחפור בו.  

דגל המשילות חייב להיות אחד מדגלינו, נציגינו במפלגת העבודה ובשאר מפלגות הגוש חייבים לקדם אותו בכל הכוח. נדרוש גם מנציגי המגזר הכפרי במפלגות הקואליציה להתחייב להחיל את חוקי המדינה גם בפריפריה, אך לצד זאת, יש להימנע מזילות המושג וחשוב ביותר לשמור על היחסים התקינים עם רוב האזרחים הערבים שהינם שומרי חוק ושכנים נאמנים. מעורבותנו והלחץ המצטבר שלנו, כתנועה, קיבוצים ואזרחים מודאגים ושומרי חוק, יכולים לחולל את השינוי הנדרש בנושא ולעשות גם את התיקון בדרך לחברת המופת שאליה אנו שואפים.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כחלק מהמנגנון האוטומטי לעדכון מחירי מוצרי החלב והביצים, ייכנס לתוקפו ב-1 במאי 2026 עדכון במחירי מוצרי החלב * מחירי הביצים יוותרו ללא שינוי מחירי מוצרי החלב שבפיקוח מתעדכנים בהתאם לצו הפיקוח, הקובע מנגנון אוטומטי
< 1 דק' קריאה
החל מ-1 בספטמבר: תחול חובת דיווח על מלאי חיטה למאכל אדם ולמספוא למשרד החקלאות וביטחון המזוןהמטרה: תמונת מצב רציפה על מלאי מזון חיוני, לצד ניהול מלאי החירום, לחיזוק המוכנות לשיבושי אספקה ולמצבי חירום שר
2 דק' קריאה
מאז השקת הביטוח, פיצתה קנט את הדבוראים בלמעלה מ-11 מיליון ₪ בגין חוסר ביבול דבש #  בימים אלה מחדשת המועצה להאבקה ודבש את הביטוח לעונת 2026, כאשר הממשלה מסבסדת 80% מדמי הביטוח # במסגרת
2 דק' קריאה
 רקפת שרון– מו"פ צפון; תרצה זהבי– שה"מ, אלי הררי– מנהל המחקר החקלאי, גיא רוזנפלד- לכיש.  פרטי החוקר הראשי –דוא"ל: [email protected] , טל: .050-7357417 מבוא ותאור הבעיה כנימות קמחיות ממינים שונים גורמות בכל העולם נזק
3 דק' קריאה
בעוד הרגולציה באירופה מחמירה והחקלאים נפרדים מחומרי ההדברה המסורתיים, פאנגיט (Fungit) הישראלית מציגה בנק של 150 זני פטריות מהטבע שמצליחים לעשות את הבלתי יאומן: להדביר מחלות ולעודד צימוח באפס נזק סביבתי *תמונה ראשית: מנהל
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!