יבול שיא
הרפת והחלב
פוקר חטופים

היה לו בית במטולה

3 דק' קריאה

שיתוף:

שיר ישן בלבוש חדש • כמה דם זה "נהרות של דם"? • איך הפך אלוף פקמ"ז ל"אויב ההתיישבות״

בית כבר אין
זוכרים וזוכרות את השיר של אריק לביא הייתה לו דודה בחדרה? הרי השיר
בלבוש אקטואלי.

היה לו בית במטולה,
לפני יומיים זה קרה,
היה לו בית במטולה,
לפני יומיים טיל נורה.
טי רם טי רים טם,
טים טם טם טם
בית כבר אין.

היה לו רכב מזדה יד ראשונה
טרקטור חדש שהוא קנה
סוס רתום לעגלה,
ואז הגיע טיל של חיזבאללה.
טי רם טי רים טם,
טים טם טם טם
בית כבר אין.


היינו צריכים שם הרבה יותר נקמה
שני סרטונים ששודרו לפני כשבועיים בסמיכות זה לזה, עוררו תגובות סוערות. האחד – תיעוד חטיפתו של ירדן ביבס, אביהם של אריאל וכפיר, לרצועת עזה בבוקר 7 באוקטובר. ביבס נראה מורכב על אופנוע מוקף עזתים שמבקשים להכות אותו, והוא מבועת ומדמם בראשו. הסרטון השני – המוני עזתים מתרחצים בחוף הים, כאילו הייתה מלחמה ואיננה עוד.
מבין התגובות, ראויה להתייחסות זו של יהודה שלזינגר, אורח קבוע בפאנל המגיבים בחדשות הבוקר של ערוץ 12. שלזינגר צפה בסרטונים, הפיוזים הכתומים קפצו לו, והוא אמר: "היינו צריכים לראות שם הרבה יותר נקמה. הרבה יותר נהרות של דם של עזתים. עד שהם יבואו למנהיגים שלהם ויגידו: תשחררו, כי אנחנו לא יכולים יותר״.
כמה דם זה "נהרות של דם"? אולי כמות הדם הנדרשת היא זו שהציע הפרשן לענייני ערבים של "חדשות 13" צביקה יחזקאלי? יחזקאלי אמר, שצה"ל היה צריך לתת מכת פתיחה כואבת בעזה, עם מאה אלף הרוגים. כי ערבים כידוע מבינים רק כוח, ומה שלא הולך בכוח ילך בעוד יותר כוח. ומה היה קורה, אם במקום מכת פתיחה צנועה של עשרת אלפים הרוגים, היינו הורגים מאה אלף עזתים ובכל זאת עדשת המצלמה הייתה מתעדת תושבי עזה רוחצים בים באפריל? אז הייתה בוודאי עולה טענה, שמאה אלף הרוגים הייתה הערכה בחסר, לא מספיקה כדי שהם יבואו למנהיגים שלהם ויגידו שהם לא יכולים יותר.
אגב נקמה מהסוג שמציעים יחזקאלי, שלזינגר ואחרים, שבמהלכה מותר להרוג גם חפים מפשע, הינה הליך לגיטימי כשיהודים נוקמים בפלסטינים, או גם כשפלסטינים נוקמים ביהודים?
ב-12 באפריל נרצח באכזריות רועה הצאן בן ה-14, בנימין אחימאיר, סמוך לחוות מלאכי השלום. לאחר 10 ימים נתפס רוצחו, אחמד דואבשה, בן 21 מהכפר דומא.
אם הרוצח, ממשפחת דואבשה, יטען שהוא ביצע את הרצח כנקמה על הירצחם של שלושת בני משפחתו בדומא על ידי עמירם בן אוליאל ביולי 2015, זה יהיה נימוק שיילקח בחשבון לטובתו בטיעונים לעונש? כנראה שלא. (וטוב שלא).
צבי יחזקאלי רואיין השבוע במוסף של "ישראל היום". המראיינת, מוריה קור, שאלה אותו מדוע הוא לא עובר לערוץ 14, והוא השיב: "לא נראה לי שערוץ 14 בשבילי. כי אני לא ימני אורגני. אני בא מהצד הערבי". לא ימני? תמהה קור, אתה ביום הראשון למלחמה אמרת שצריך היה להרוג מאה אלף מחבלים? (הוא לא אמר מאה אלף מחבלים. אין מאה אלף מחבלים בעזה. הוא אמר מאה אלף הרוגים. רובם הגדול, בהכרח, לא מחבלים. הרבה מאוד נשים וילדים). יחזקאלי השיב: "ואחרי כמה חודשים, 'הארץ' ציטטו את סינוואר, שנשאל אם לא חבל שנהרגו 10,000 איש בעזה, והוא ענה – מבחינתי שייהרגו גם מאה אלף".
בלבלה אותי התשובה הזו. אם סינוואר אומר שגם מאה אלף הרוגים לא היו מזיזים לו, כנראה שהיינו צריכים ללכת מראש על מספר הרבה יותר גדול, שאולי כן יזיז לו. 200 אלף? 300 אלף?
באוגוסט הוא יפרוש מצה"ל
אלוף פיקוד המרכז, יהודה פוקס, הודיע שהוא יסיים את תפקידו באוגוסט ויפרוש מצה"ל. ח"כ לימור סון הר מלך, עוצמה יהודית, השמיעה צהלות שמחה. בציוץ ארוך היא האשימה את פוקס, שהוא "ראה בהתיישבות אויב ובערביי יו"ש פרטנר", שהוא "מקפיד אחרי כל רצח יהודים להוציא צו מעצר מנהלי נגד יהודים", שבתקופתו "צירי יהודה ושומרון הפכו לצירי מוות", ושעל "הנזקים שגרם למפעל ההתיישבות עוד ידובר רבות".
מתנחלים לא אוהבים את יהודה פוקס, כי הוא הסכים לעבור לסדר היום רק על חלק מהפרות החוק שהם ביצעו, אבל לא על כולן. מאחזים בלתי חוקיים ובנייה בלתי חוקית, פעולות נקם בכפרים, השתלטות יזומה על שטחי מרעה של פלסטינים וכיו"ב. לא פלא שהוא הפך להיות "אויב ההתיישבות". (מנגד מועלית כידוע טענה, שביו"ש מתרחשים אירועים קשים שמבצעים חיילים ומתנחלים נגד פלסטינים, ולא נעשה די כדי למנוע אירועים מסוג זה).
אילו זה היה תלוי בסמוטריץ' ושות', צה"ל היה עובר תהליך דומה לזה שעברה משטרת ישראל תחת איתמר בן גביר החולף באדום. למזלנו, המינויים הקרובים של בכירים בצה"ל ייעשו על ידי יואב גלנט והרצי הלוי, ומותר לקוות שלתפקיד אלוף פיקוד המרכז הבא ימונה קצין ראוי, לא מזוהה פוליטית, שייעשה בגזרה המאוד מסובכת של יו"ש את מה שמצופה ממנו. אם כזה יהיה המינוי, נראה שגם מחליפו של פוקס לא יזכה לאהדת המתנחלים.
"ההשתלחויות של סמוטריץ׳, בן גביר, הר מלך ועמיחי אליהו, נגד צה"ל ובמיוחד נגד אלוף יהודה פוקס, שלילותיו וימיו מוקדשים בעיקר להגנת תושבי יש"ע, מגלמות את הטרגדיה הגדולה של הציונות הדתית האמיתית", כתב ח"כ אליעזר שטרן. כל מילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוסיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה
הסולידריות, האיכפתיות, אהבת החיים ואהבת האדם – הם שייחדו כל אחת ואחד מבנות ובני המועצה האזורית דרום השרון שאיבדנו מאז השבת השחורה של השבעה באוקטובר ולאורך המלחמה. בטקס הזיכרון שהתקיים לרגל יום האבל הלאומי למלחמת חרבות ברזל, התייחדנו עם זכר בני ובנות
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: שלומית שיחור רייכמן בטקס זיכרון לחללי ה-7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" בטקס זיכרון מרגש ומאחד צוות עובדות ועובדי המועצה האזורית עמק יזרעאל ציינו ביום חמישי שעבר שנתיים לאסון ה-7 באוקטובר ולמלחמת 'חרבות ברזל'. בטקס הוקראו שמות כל בני ובנות
< 1 דק' קריאה
לאחר שהיה סגור במשך שנתיים לרחצה ולמבקרים, חוף זיקים נפתח ביום שלישי באופן רשמי *תמונה ראשית: חוף זיקים המחודש. צילום: מנהלת תקומה  בשנה האחרונה פעלה המועצה האזורית חוף אשקלון יחד עם מנהלת תקומה, משרדי הפנים והתיירות, לשדרוג ולבנייתו מחדש של חוף זיקים שנהרס באירועי השבעה באוקטובר, ובו נרצחו 18 אנשים מתוכם 3 תושבי תושבי המועצה. החוף שודרג מחדש בעלות של כ-20 מלש״ח מתוכם כ-6.5 מיליון ש"ח ממנהלת תקומה.  טקס פתיחה רשמי התקיים ביום שלישי השבוע בשעה 15:00 במעמד השותפים להקמת החוף, תושבי המועצה והאזור. החוף יהיה פתוח החל מהשעה 07:00 עד השעה 18:00, ושירותי הצלה החל מהשעה 9:00. בחוף תותר גלישה אך לא תותר בשלב זה פעילות ספורט ימי וצלילה באזור.   ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו: "לאחר המתנה ארוכה חוף זיקים המיוחד והיפה ייפתח לרחצה ולמבקרים. לצד פתיחת החוף, אנו נזכור וננציח את נרצחי חוף זיקים ולא נשכח את 18 הנרצחים בחוף. אני מבקש להודות למנהלת תקומה, למשרד הפנים ולמשרד התיירות על תרומתם והשקעתם בחוף ובהקמתו מחדש ומזמין את כולם לבוא ולהנות מהחוף המשודרג." 
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן