יבול שיא
הרפת והחלב
המתבן שהוצת באחיהוד ציםו כבאות והצלה

הפשיעה החקלאית משתוללת 

2 דק' קריאה

שיתוף:

במושב רוויה שבעמק המעיינות הוצת מתבן גדול בפעם השלישית * בסוף השבוע הוצת מתבן במושב אחיהוד 

מתבן של חקלאי, ממושב רוויה בעמק בית שאן – נשרף בליל חמישי שעבר בפעם השלישית בשנתיים האחרונות. המשטרה עצרה חשוד בהצתת מתבן במהלך הלילה במושב רוויה. על פי החשד, הרקע לאירוע הוא סכסוך על קרקעות בין החשוד ובין בעל המתבן. 

חמישה צוותי כיבוי עמלו על כיבוי המתבן הבוער. הצוותים פעלו לאורך הלילה למניעת התפשטות הלהבות לחממות ולמבנים סמוכים. במתבן היו כאלף חבילות חציר (באלות) שהיו אמורות להספיק ל-7 חודשים, סיפר החקלאי. "את כל מה שהיה לי שמתי במתבן. בכוונה בניתי מתבן גדול, כדי שאוכל לאכסן הכול במקום אחד ושהחציר ולא יירטב או יינזק מהגשם". 

זו לא הפעם הראשונה שהמשק הנ"ל סובל מהצתות, בעקבות דרישת דמי חסות (פרוטקשן). לפני כשנתיים נשרפה סככה במשק, ושריפה שהשתוללה בחממות המשק השכן, פגעה גם במשק שלו. 

החקלאי שנפגע סיפר כי לפני כשנה הקים את האסם החדש על שטח של 800 מטר רבוע ולאחר השריפה נאלץ להיעזר בחבריו מהמשקים הסמוכים כדי להאכיל את העדר. החקלאי מגדל עדר של כ-900 כבשים ולדבריו: "בתקופה הקרובה איעזר בחברים, אבל אני לא יודע מה אעשה במשך כל העונה". 

הנזק שנגרם למשק ברוויה מוערך בכ-800 אלף שקלים שיגיעו אליו רק בתום חקירת המשטרה וחברת הביטוח. ארגון השומר החדש נרתם והחל בגיוס המונים עבור החקלאי, שנפגע משמעותית מההצתה, ועד כה גויסו כ-100 אלף ש"ח לצורך רכישה מיידית של מזון לבע"ח במשק. בנוסף קורא הארגון לחקלאים לסייע למשק ולתרום מהר באלות לחקלאי ואף דואג לשנע את התרומות אל המשק. 

יש לציין כי בתחילת סוף שבוע שעבר הוצת מתבן נוסף, הפעם במושב אחיהוד שבמועצה האזורית מטה אשר, בגליל המערבי. חמישה צוותי כיבוי מתחנות זבולון, קריות וכרם, עמלו עד לפנות בוקר בכיבוי השריפה. במתבן באחיהוד נשרפו כ-120 ערימות חציר בשווי למעלה ממאה אלף ₪. נסיבות הדליקה נחקרות. 

אירוע זה מצטרף לגל הצתות ומעשי פשיעה חקלאית נוספים שאירעו בשבוע האחרון, כולל השחתת שדות על-ידי רכבי שטח, גניבת 30 שעוני השקיה והרס ציוד חקלאי במושב שקף, בחבל לכיש, שסובל כבר שנים מפשיעה חקלאית. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שלחנו את ליאם ודור לטיול שישי בוקר במרחבי המועצה האזורית גזר, שמשלב את כל מה שהם אוהבים: קפה ואוכל טוב, סיפור ציוני מעורר השראה שקשור לשורשי המשפחה וקצת מתיקות אמיתית וטבעית  *תמונה ראשית: מכון איילון ברחובות, או אם תרצו "המכבסה". צילום: דני בר 
3 דק' קריאה
השופטת קבעה כי מכירה קמעונאית של עציצים, כדים ואבני נוי במשתלה אינה חקלאות * הנתבע יחויב לפנות את העסקים בתוך 90 יום ולשלם לרמ"י עבור למעלה מעשור של דמי שימוש מסחרי בקרקע חקלאית  בית משפט השלום באשדוד קיבל את תביעת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) נגד
3 דק' קריאה
בית המשפט קבע: "הכתמת שמו של תאגיד יכולה לפגוע במוניטין ובהערכה החברתית שהציבור רוחש לו גם כאשר אינה מסבה לתאגיד נזק כלכלי-מסחרי בטווח הקרוב ובכלל"  בית המשפט העליון, שדן בבקשת רשות ערעור של הזוג יוסף ואיירין גרנות ממושב רמת
2 דק' קריאה
ענבל אבנעים עמר ממושב תלמי יחיאל אוהבת את חיי המושב ואוהבת לשמח אנשים באמצעות שירה ונגינה. לאחר השבעה באוקטובר, לאחר התלבטויות והיסוס, היא לא ויתרה על מופעים, כי חשה בצורך של האנשים להתאוורר בעת הקשה הזו 
4 דק' קריאה
כמה פעמים קרה ששמעתי הורים שמצפים מילדיהם להמשיך את העסק החקלאי שהקימו, בלי קשר לשאלה האם ילדיהם היו בוחרים בכך באופן אקטיבי * בכל פעם מחדש אני מופתעת לראות איך הכל קורה אצל כולם  התיישבתי לצפות בסדרה
3 דק' קריאה
הקהילה כנבחרת מנצחת מורשת של אלופים ה DNA של נבחרת עין הבשור * ניהול המושב כקבוצת כדורסל מנצחת  *תמונה ראשית: מזכירות מושב עין הבשור  נבחרת עין הבשור נולדה מתוך רוח החלוציות והנחישות של מייסדי המושב, שעלו למגרש החדש בשנת
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!