יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2022 11 17 at 10.55.36 2

הרחפנים פשטו עם שחר

2 דק' קריאה

שיתוף:

רחפנים לריסוס וגִירעון הינו ענף בשל, פורץ דרך, מתפתח, ומהווה בשורה נהדרת גם לחקלאי הישראלי.  המוצר זמין בתור שירות או הפעלה עצמית.

רחפן ה-Agras T40 של חברת DJI בעל משקל כולל של 100 ק"ג, ובמידות של 2.80X3.15 מ'. מתקפל לגודל 1.12×0.75 מ' ישר לטנדר. נשיאת נוזלים 40 ל'/מוצק – 50 ק"ג.  הרחפן יכול לפזר  נוזלים עם טיפות בגודל 50-300 μm, או מוצקים לגירעון/דשן בגודל 0.5-5 מ"מ.  מערכת חכמה נגד מכשולים כולל רדאר ומערכות ראיית מחשב.  מצלמה מתכוונת ותאורת היצף לריסוס לילה. 

אבל זה לא טרקטור מעופף, כאן שיטת העבודה היא שונה לחלוטין.  הרחפן מקבל את אזור הכיסוי ממפות גוגל (כמו לשים ווייז) או מסריקה.  מכוונים את גובה הריסוס, מיפתח הכיסוי, גודל הטיפה ופרמטרים נוספים.  הרחפנים מספקים מיפתח כיסוי של 11 מ' בטיסה בגובה 2.5 מ' ומתחילים לעבוד.  בקצה החלקה הפניה של הרחפן היא בתשעים מעלות – אין צורך לעשות "סיבוב".  שיטה זאת חוסכת חומר הדברה/דשן ומספקת כיסוי אמיתי ומלא.  הרחפנים עובדים בצוות וניתן להטיס מספר רחפנים מתוזמנים ביניהם על ידי מטיס אחד.  עם ריקון המיכל והסוללה הרחפן חוזר באופן אוטומטי "לתידלוק" שכולל החלפת הסוללה ומילוי המיכל מדולב עם חומר מוכן מבעוד מועד. 

מערכת הריסוס עברה מהפכה ונקראת DUAL  ATOMIZED  CENTRIFUGAL SPRINKLER.  להבדיל משיטה ישנה של צינורות וטפטפות "דיזות", הצנטריפוגה (סַרְכֶּזֶת) מפרקת את הנוזל לטיפות רסס אטומיות בגודל הנבחר ויוצרות פיזור אופטימלי.  זאת שיטת הריסוס המתקדמת ביותר שיש.  שליטה מגנטית במערכת מפרידה לחלוטין את הנוזל מהמנוע למניעת קורוזיה. 

ערכת הרחפן מגיעה עם מספר סוללות וסוללה מרוקנת מוחלפת במלואה בשליפה מהירה.  ערכה של רחפן, מטען ו-3 סוללות ומספק עבודה רציפה של הטסה-החלפה-טעינה וחוזר חלילה.  טעינה מלאה של סוללה אורך כ-12 דקות בלבד! הטעינה בשטח מתבצעת על ידי גנרטור הלקוח או גנרטור ייעודי עם מערכת קירור לסוללה.  בסיום העבודה כל השטח שרוסס נשמר במאגר מידע של תוכנות ההפעלה, ובעתיד ניתן לחזור לחלקות לראות מה רוסס, מתי, כמה ומידע נוסף.

לשיטה זאת מספר יתרונות:

הרחקת חומר הריסוס מהמפעיל. לא עוד הובלת מפוח או מרסס גב על ידי המפעיל תוך חשיפה לחומרי הדברה מסוכנים.  במהלך הריסוס הרחפן מרוחק מהמפעיל תוך שמירה על בטיחות והפרדת מגע עם החומר.

  • הרחפן אינו דורס את הגידולים.  להבדיל ממאניטו/טרקטור או כל רכב צמיגים אחר שדוחס ומהדק את הקרקע הלחה, הרחפן מרחף מעל בלי לחרוץ את הקרקע.
  • משב אוויר של הלהבים מעל הריסוס דוחס את החומר לתוך הצמח לכיסוי מלא ואחיד של הגידול.
  • הצערת העובדים במשק החקלאי – כולנו ערים לעזיבה של צעירים את המשק.  הצערה של המיכון והפתרונות יצעיר את העובדים במשק החקלאי וימשוך אותם לעבודה חקלאית ממוכנת ומתקדמת.
  • סיוע של משרד החקלאות – רשות החדשנות בשיתוף משרד החקלאות בוחנת סיוע כספי לרוכשים.
  • ידידותי לסביבה – הרחפן מגיע סמוך מאוד לגידולים, ומפזר את הריסוס מלמעלה/בזווית תוך כיסוי יעיל ומקסימלי של הגידול תוך שימוש במינימום חומר נדרש.  יש נצילות גבוהה בהרבה מהמפוח למשל שמפזר הרבה חומר לכיוונים שונים.
  • אוטומציה – לאחר סריקת תוואי הקרקע לריסוס, הרחפן יכסה את השטח בעקביות ובאופן אוטונומי, תוך חזרה לטעינה והוספת חומר עד להשלמת אזור הכיסוי. ניתנת אפשרות להטיס מספר רחפנים ביחד להפעלה יעילה.

אופציות השימוש ברחפנים

באפשרות החקלאי לשלב רחפנים במשק החקלאי בשני אופנים.  ניתן לרכוש את הערכה והאביזרים, לעבור הכשרה ולעשות שימוש במשק שלו. הפעלת רחפנים לצורך מסחרי דורשת הנפקת רישיון ממשרד התחבורה כמו כל כלי רכב.  צריך לעבור הכשרה ומבחן רת"א (רשות תעופה אזרחית).  זה אורך מספר שבועות שבסופם מקבלים את התואר המיוחל – גם חקלאי וגם טייס.  ישנם מספר בתי ספר לרחפנים אשר מכשירים ומכינים את המטיסים, ומובילים את כל התהליך עד להנפקת רישיון. במקביל ישנן מספר חברות בארץ שמספקות שירות ריסוס ברחפנים.

ישנם לבחירה מספר גדלים של רחפנים עם 10/30/40 ליטר בהתאם לסוג השימוש. 

*עמית ארטמן הינו הבעלים של חברה ליבוא רחפני DJI

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
תחרות "פסנתר לתמיד" – התחרות הארצית ה-17 לפסנתרנים צעירים, תתקיים בימי חג החנוכה באשדוד ■ נציגות המושבים בתחרות – דורון ניצן מניר בנים (17), עין גל ליה מגני עם (17), פריזה הראל מבצרה (16), שנהב אור מבצרה (16) ושמאלי הללי משדה ורבורג (17)  *תמונה ראשית: בתחרות "פסנתר לתמיד", התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים. צילום: בוריס שנוביץ  תחרות "פסנתר
< 1 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה
האצטדיון משמש בית לאלופי ישראל ויארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר  *תמונה ראשית: קפיצה לרוחק באצטדיון האתלטיקה החדש. צילום: רון פרידמן  המועצה האזורית עמק חפר, משרד התרבות והספורט וכפר הנוער הדסה נעורים השלימו שיפוץ מקיף שהופך את אצטדיון האתלטיקה לאחד משלושת המתקנים המובילים בישראל בתחום. השדרוג ישמש בית לאלופי ישראל וביניהם נועם ממו, דרג'ה צ'קולה, טדסה גטהון ותחלואיני מלקה, למועדון הפועל עמק חפר באתלטיקה, ויאפשר אירוח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר.   במרחק של 500 מטרים בלבד מקו המים, בנקודה הנחשבת לאצטדיון האתלטיקה הקרוב ביותר לים בישראל, הושלם השבוע אחד הפרויקטים המשמעותיים ביותר בספורט המקומי. במסגרת העבודות, חודשו מסלולי הריצה לחלוטין תוך שימוש בכ-240 טון של חומר סינתטי איכותי, שופצו מתקני הקפיצה והזריקה, והותאמו התשתיות לסטנדרטים המחמירים ביותר. המשמעות המיידית היא הפיכתו של האצטדיון לאחד משלושת המתקנים המרכזיים והאיכותיים בארץ.  ראשת המועצה האזורית עמק חפר, גלית שאול: "עמק חפר גאה להיות מעצמת ספורט מובילה בישראל, והשיפוץ המקיף באצטדיון הוא ביטוי נוסף למחויבות שלנו למצוינות וטיפוח דור העתיד. המתקן המחודש יעניק לספורטאיות ולספורטאים שלנו את התנאים הטובים ביותר להגיע לשיאים חדשים, לארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר ולהמשיך להוות בית חם ומקצועי לאלופים שבדרך. השילוב בין חינוך, ספורט וקהילה הוא מודל מנצח שבו אנו מאמינים ומטפחים כל העת."  האצטדיון משמש כביתם של ספורטאי מועדון "הפועל עמק חפר", ביניהם שמות בולטים כמו אלוף ישראל ב-800 מטר נועם ממו, והרצים למרחקים ארוכים דרג'ה צ'קולה וטדסה גטהון. ההיסטוריה של המקום מוכיחה כי תנאים טובים מצמיחים הישגים: כאן צמחו ספורטאים שהגיעו לאולימפיאדה (כמו רץ המרתון תחלואיני מלקה) וכאלו שזכו במלגות יוקרתיות בקולג'ים בארה"ב.  האצטדיון, הקרוי על שמה של המנהיגה הציונית מרלין אדית פוסט, נשיאה לשעבר של "נשות הדסה" ממשיך את חזונה לאפשר לכל נער ונערה להתאמן בתנאים של מקצוענים. כעת, עם רוח גבית מהים ומסלול חדש ומהיר, הספורטאים של עמק חפר מוכנים לשבור את השיאים הבאים. 
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן