יבול שיא
הרפת והחלב
מילובר

חברת מילובר משקיעה בפודטק

2 דק' קריאה

שיתוף:

מילובר וחושן פודטק מקימות את שותפות "חושן פודטק – מילובר ישראל" לייצור נבטים להזנת בעלי חיים בישראל

חברת מילובר, יבואנית חומרי הגלם להזנת בעלי חיים הגדולה בישראל המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק מזון לבעלי חיים, מקימה  שותפות עם חברת חושן פודטק לייצור ושיווק נבטים בבלעדיות בישראל.
המתקן הראשון  מוקם בימים אלו בקיבוץ סער, בשותפות עם הקיבוץ, בהשקעה של כ-15 מיליון ש"ח וייצר 60 טון נבטים ביום. הקמת המתקן צפויה להתחיל בשיווק נבטים בתחילת 2023.  במסגרת ההסכם,  ישקיעו הצדדים כ-150 מיליון ש"ח בהקמת  6 מפעלים נוספים ברחבי הארץ, בהיקף ייצור כולל של כ-700 טון ביום.

חברת מילובר נוסדה לפני כ-60 שנה והיא בבעלות משותפת של משקי המפרץ, משקי עמק יזרעאל ומשקי גליל עליון. חברת חושן פודטק היא בבעלות משפחת דנקנר ומשקיעים נוספים. חושן פודטק עוסקת בשנתיים האחרונות במו"פ לגידול אינטנסיבי של נבטים כמזון לבעלי חיים, ופועלת עם צוות מומחים מהטובים בארץ ובשיתוף פעולה עם הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ועם מכון וולקני.

נבטים נחשבים כמזון פרימיום לבעלי חיים מעלי גירה וגידולם במתקן ייעודי,  חוסך משאבים יקרים של  קרקע ומים, ומתבצע ללא שימוש בדשנים ובכימיקלים. בניסויים רבים שערכה, נמצא כי הזנה בנבטים של חושן פודטק מביאה לנצילות מזון גבוהה יותר מהמזון הקיים, משפיעה לטובה על כמויות החלב ואיכותו, ומביאה לרמת נעכלות גבוהה, בהשוואה לכל מזון אחר, דבר שמוביל לרפתות ולדירים נקיים יותר ולהפחתה משמעותית בפליטות גזי חממה.

החיבור בין מילובר לחושן פודטק יאפשר סינרגיה, בין הפיתוח החדשני של חושן פודטק לבין המומחיות של מילובר בהזנת בעלי חיים והפריסה הגיאוגרפית שלה.

נבטים
נבטים

אירית בן דוב, מנכ"לית חברת מילובר אמרה, כי השותפות עם חושן פודטק  היא חלק מראייה אסטרטגית של מילובר הרואה בתחומי הפודטק והאגריטק, מנוע צמיחה עתידי הצועד לעבר עולמות של קיימות וחיסכון במשאבים.. יתרה מכך, מהלך כזה של גידול נבטים בישראל יאפשר לחזק את העצמאות של מדינת ישראל, לספק מזון תוך הקטנת תלות בייבוא חומרי גלם.

אירית בן דב מנכלית מילובר. צילום חיה גולד 1
אירית בן דב, מנכלית מילובר. צילום: חיה גולד

סער ברכה, מנכ"ל חושן פודטק ושותף בחברה אמר: "תוכניתנו האסטרטגית הינה לבצע את המחקר והפיתוח של החברה בישראל, ולהקים מתקני גידול רבים של נבטי חושן פודטק במדינות שונות, בכל מדינה עם שותף אסטרטגי מוביל. הכרנו במילובר צוות ניהולי ומקצועי מרשים ואיכותי, ואנחנו שמחים על השותפות עם החברה המובילה בישראל במכירת מזון לבעלי חיים".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מועצת החלב הגישה לפני זמן קצר עתירה לבג״ץ, בטענה שועדת הכנסת לא יישמה את החלטת יועמ"שית הכנסת לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים בעתירה פירטה מועצת החלב כי העברת הדיונים על המשך הרפורמה לועדה למיזמים
< 1 דק' קריאה
עמית יפרח, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל: ״הרפת הישראלית היא הסיירת של חקלאות הישראלית. כשמציעים לנו צימרים במקום חקלאות זו פשיטת רגל ערכית! רפת, לול וחממות עגבניות כמו שיש למשפחה שלי בעוטף,
3 דק' קריאה
רגולציה מחמירה, מכסות יבוא, תקני בריאות נוקשים ומאבקי סחר עולמיים – האיחוד האירופי מוביל מדיניות הגנה מהקשוחות בעולם על משק החלב המקומי *תמונה ראשית: פרות חולבות. צילום: FREEPIK בעוד בישראל נפתחים ליבוא חופשי של
4 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בכפר הצעירים והצעירות החדש בדברת. צילום: ענת חרמוני המועצה האזורית עמק יזרעאל חנכה השבוע את כפר הצעירים והצעירות לחינוך בדברת, לאחר תהליך שיפוץ וחידוש מקיף. הכפר מצטרף לכפר הצעירים והצעירות הפועל בגניגר,
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: כלניות ליד קיבוץ יד מרדכי. צילום: תיירות יד מרדכי במהלך פברואר תקיים המועצה האזורית חוף אשקלון פסטיבל חורף אזורי רחב היקף, שייפרס ברחבי יישובי המועצה ויציע עשרות אירועים, סיורים ופעילויות לקהל הרחב,
< 1 דק' קריאה
לכבוד ט״ו בשבט, צוות אגף המרחב הכפרי של המועצה האזורית גזר הוביל מהלך נטיעות רחב היקף, שהתאפשר בזכות שותפות חשובה עם משתלת אשתאול של קק״ל, שסיפקה 2,780 שתילי עצים צעירים, שיחים מקומיים וצמחי תבלין ויחד עם המשתלה הקהילתית
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!