יבול שיא
הרפת והחלב
אהוד נחשון צילמה שולי אוזן 1

התותים האורגניים של אהוד נחשון מגאולים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

את המשיכה לעולם התותים קיבל אהוד מאביו שגידל בעבר תותים. כיום אהוד מגדל מספר זנים של תותים אורגניים שהם זני טעם, וחשוב לו להמשיך ולשבור את הסטיגמה שניתן לגדל תותים טובים ללא חומרי ריסוס והדברה 

תכירו את אהוד נחשון, חקלאי ובעלים של "משק א.א" במושב גאולים, חבר בארגון לחקלאות אורגנית, שהחליט לעשות הסבה מקצועית ועזב את עבודתו כאדריכל נוף, לטובת חקלאות אורגנית וגידול תותים. אהוד בן 52, נשוי  למאירה + 2, מתגורר בגאולים ובחר לקרוא למשק החקלאי על שם שני ילדיו, אמיתי ואביה

לפני 21 שנה הוא חזר למשק ולחקלאות אחרי שניסה לנהל קריירה בעולם אחר לגמרי. אהוד גדל בבית עם 4 אחים ומאז שהיה צעיר הוא זוכר איך האחים שלו היו צוחקים עליו שבסוף הוא האחרון שיישאר במשק: "כשהיינו קטנים כולם עבדו במשק, בתקופת החופשות מבית הספר. בסופו של דבר, אני האח היחיד שנשאר לטפל במשק, השאר בחרו במקצועות אחרים," משתף אהוד. 

את המשיכה לעולם התותים קיבל אהוד מאביו שגידל בעבר תותים. כיום אהוד מגדל מספר זנים של תותים אורגניים שהם זני טעם, וחשוב לו להמשיך ולשבור את הסטיגמה שניתן לגדל תותים טובים ללא חומרי ריסוס והדברה. את התותים שלהם הם משווקים בעיקר לניצת הדובדבן וגם ישירות לצרכנים בקבוצות רכישה של תוצרת חקלאית. ניתן גם לבוא לבקר בחנות של המשק. 

אהוד חייב תודה לסבא וסבתא שלו שהתחילו את העסק המשפחתי בתחילת שנות ה-70' עם משק לתותים ופרחים לייצוא בעיקר, משק מעורב. ביחד עם אביו החל אהוד להתרכז ולהתמקד יותר בענף התותים, שכולל גם קטיף עצמי של תותים במשק מזה כ-12 שנה. 

אהוד נזכר איך הכל סבב סביב המשק, סביב העבודה במשק, "כל הזמן חיינו במשק. זה היה חלק בלתי נפרד מהיום יום ומההווי שלנו כמשפחה, בחופשות, בחגים. היה ברור לכולנו שלעבוד בעסק משפחתי חקלאי זה לעבוד עם אנשים שאתה סומך עליהם, שיעשו את המיטב שהעסק יצליח – וגם אם יש חסרונות או מריבות משפחתיות – בסוף אנחנו משלימים כי אנחנו משפחה." 

ומה לגבי תוכניות לעתיד? החלום והשאיפה של אהוד הוא לייצר איזושהי מערכת שהיא כמעט נטולת סיכונים בחקלאות, כי תמיד יש סיכונים בחקלאות. "תמיד יש לנו חששות, מהמזג אוויר, ממחסור בעובדים וכו'. כל מיני דברים שהם לא בשליטתך ואנחנו כל הזמן מנסים להוריד סיכונים ואת האי וודאות," משתף אהוד. 

הארגון לחקלאות אורגנית בישראל הוקם בסוף שנות ה-70 על ידי מריו לוי ז"ל מקיבוץ שדה אליהו שבעמק בית שאן. כחלק מהתנועה האורגנית העולמית הארגון מונחה ע"י שני עקרונות עיקריים: 1.ייצור מזון בריא לאדם ולחי – נקי מכימיקלים והורמונים; 2. דאגה לאיכות הסביבה הכוללת – מניעת זיהום מי התהום, זיהום האוויר, סחיפת קרקע וספיחה אקטיבית של פחמן מהאטמוספרה בצורה הנלחמת בשינוי האקלים. 

כיום מונה הארגון מונה מאות מגדלים מכל רחבי הארץ. בנוסף, חברים בארגון עוד כ-50 עוסקים מתחום התעשייה האורגנית: משווקים, ייצרני חומרים, אנשי הדרכה ומחקר. החקלאות האורגנית מעבדת כיום כ-1.5% מסה"כ הקרקע החקלאית, אך מייצאת למעלה מ-13% מסך התוצרת הטריה מישראל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כחלק מהמנגנון האוטומטי לעדכון מחירי מוצרי החלב והביצים, ייכנס לתוקפו ב-1 במאי 2026 עדכון במחירי מוצרי החלב * מחירי הביצים יוותרו ללא שינוי מחירי מוצרי החלב שבפיקוח מתעדכנים בהתאם לצו הפיקוח, הקובע מנגנון אוטומטי
< 1 דק' קריאה
החל מ-1 בספטמבר: תחול חובת דיווח על מלאי חיטה למאכל אדם ולמספוא למשרד החקלאות וביטחון המזוןהמטרה: תמונת מצב רציפה על מלאי מזון חיוני, לצד ניהול מלאי החירום, לחיזוק המוכנות לשיבושי אספקה ולמצבי חירום שר
2 דק' קריאה
מאז השקת הביטוח, פיצתה קנט את הדבוראים בלמעלה מ-11 מיליון ₪ בגין חוסר ביבול דבש #  בימים אלה מחדשת המועצה להאבקה ודבש את הביטוח לעונת 2026, כאשר הממשלה מסבסדת 80% מדמי הביטוח # במסגרת
2 דק' קריאה
 רקפת שרון– מו"פ צפון; תרצה זהבי– שה"מ, אלי הררי– מנהל המחקר החקלאי, גיא רוזנפלד- לכיש.  פרטי החוקר הראשי –דוא"ל: [email protected] , טל: .050-7357417 מבוא ותאור הבעיה כנימות קמחיות ממינים שונים גורמות בכל העולם נזק
3 דק' קריאה
בעוד הרגולציה באירופה מחמירה והחקלאים נפרדים מחומרי ההדברה המסורתיים, פאנגיט (Fungit) הישראלית מציגה בנק של 150 זני פטריות מהטבע שמצליחים לעשות את הבלתי יאומן: להדביר מחלות ולעודד צימוח באפס נזק סביבתי *תמונה ראשית: מנהל
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!