יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 12 12 111225

"אני בחרתי לחיות" 

2 דק' קריאה

שיתוף:

אריה (זלמן) זלמנוביץ', איש האדמה וניר עוז, נרצח בייסורי גוף ונפש כאשר הוא נתון בידי חמאס. בנו, בועז זלמנוביץ', שיתף בכיכר החטופים בשבת 

במילים האלו: "אני בחרתי לחיות", תיאר אבא את החלטתו בפני החטופות מהקיבוץ שהוכנסו לחדר בו היה כלוא לאחר כ-12 ימים. לשמחתנו הן שוחררו ומהן שמענו כיצד הוכה בראשו, נשלף מביתו ובאיומי אקדח נשאל: "האם הוא רוצה למות או לעלות על האופנוע", "אני בחרתי לחיות", השיב. 

אבל אבא ככול שהיה עקשן וקשוח לא עמד לו כוחו, ובלי טיפול רפואי, ובלי מזון שיכול היה לעכל נגזר עליו מוות בייסורים. 

למדנו מהן, שהוא לא היה מסוגל לאכול את האורז המתובל שקיבלו והתקיים מתה וכמה ביסקוויטים מלוחים ביום. רוחו, כך למדנו, הייתה איתנה. הוא לא ביקש דבר, ובזמנים שהיה ערני, דיבר וסיפר את קורותיו בחטיפה, וגם את תולדות חייו ומחשבותיו על ניר עוז, על הבית ועל הזיכרונות. יותר חשוב מכך, שמחנו לשמוע, כי המשיך להפגין את ההומור הציני-העוקצני המפורסם שלו שכיסה לא בהצלחה את אהבת האדם. 

אבל גופו לא עמד ברעב ובכאבים. אחרי כמה ימים בצוותא, הוצא מהחדר כשהוא הולך על רגליו, ואין אנו יודעים עליו עוד למעט הסרטון האכזרי שהפיץ החמאס אודות גסיסתו ומותו. 

אני מקווה שאבא סולח לי על שחשפנו אותו לציבור בניגוד לצניעות שאפיינה אותו, אבל אנחנו לא רוצים שמשפחות נוספות ישמעו סיפורים על יקיריהן. אנחנו דורשים את כול החטופים כולם עכשיו. 

אני כאן כי לצערי אבא הוא סמל ודוגמה לדחיפות בשחרורם של המבוגרים, חבריו של אבא מהקיבוץ ומהמקומות האחרים, של החולים וגם של הבריאים והצעירים, של כולם. 

אבא כבר איננו, ואין לנו את נשמתו וגם לא את גופו. אנחנו נרצה לקבור אותו בלב השדות שהיו ביתו במשך כמעט 70 שנים. להחזיר אותו הביתה.  

אבל זה לא בעדיפות ולא בקדימות. קודם כל יש להחזיר את החיים, את אלה שנאבקים לשרוד. את אותם אלה שכל יום הוא קריטי עבורם. הן בגלל בריאות וגילם, והן בגלל אכזריות החמאס שלא ימצמץ לרצוח לצרכי תעמולה.  

רבי יהודה מונה "עשרה דברים נבראו בעולם", "ומיתה קשה מכולם". ואני מוסיף – וקשה יותר כך המיתה כאשר אתה חטוף, לבד, רחוק מהמשפחה, החברים, הבית והקהילה-הקיבוץ, כפי שמת אבא.  

ויש המוסיפים לדבריו של רבי יהודה ש"צדקה מצלת מן המיתה". אנחנו לא רוצים ולא צריכים צדקה ולא רחמים. אנחנו דורשים ממשלת ישראל שבשבעה באוקטובר הפרה את החוזה עם אבא, עם כל החטופים, ואתנו – עם ישראל, לקיים את חובתה המוסרת ולפעול להשבת כל החטופים – לא אחר כך, לא כמה שיותר מהר, אלא עכשיו עכשיו עכשיו. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עמית יפרח: "זהו מהלך אכזרי, מנותק מהמציאות ומסוכן לביטחון המזון של ישראל. רפת מושבית היא לא עסק שאפשר למחוק בלחיצת כפתור"  *תמונה ראשית: בכנס החירום בכנסת למען הצלת ענף החלב הישראלי. צילום: יוסי אלוני  השדולה החקלאית
4 דק' קריאה
המועצות האזוריות פותחות במאבק נגד משרדי האוצר והחינוך, בשל סירוב משרדי הממשלה להשתתף בהוצאות על הסעות התלמידים לבתי הספר, המשולמות כעת על ידי המועצות האזוריות בלבד  ראשות וראשי המועצות האזוריות ומרכז השלטון האזורי עלו בבוקר יום
2 דק' קריאה
ראשי המועצות האזוריות דרום השרון, חוף השרון וחבל מודיעין, טוענים שברוב יישוביהם אין תחבורה ציבורית תדירה או מותאמת  *תמונה ראשית: אשרת גני גונן, ראשת המועצה דרום השרון  ראשי המועצות האזוריות במרכז הארץ, דרום השרון,
3 דק' קריאה
התערוכה "נוף מוגן" של גבריאלה וילנץ מתמקדת בכישלונם ובהפרת הבטחתם של מרחבים מוגנים ואמצעי הגנה נוספים למלא את תכליתם. שתי תערוכות נוספות: "יום אדום" של נעם אדרי ו"בקצות העצב של יעל תורן מוצגות כעת
3 דק' קריאה
אמא יקית ואבא מגלציה, שם הקיבוץ עליו הוחלט בדרך לארוחת הצהריים ו 200 משתתפים במופע חג המשק. המעפיל חוגג 80 עם יובל דניאלי, אמן, כותב, ארכיונאי, אוצר, אני נפגשת בסדנת העבודה שלו, אחד מהלולים
6 דק' קריאה
האם יש טעם לעמוד בעת רעידת אדמה תחת משקוף שאין עליו מזוזה? להשתמש בפלס מים פגום? לקיים דיונים ברומו של עולם במחראה הרומית?  ביום שישי נסענו חניה ואני לקיסריה העתיקה.  כבר כשעברנו בשער הייתה
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן