יבול שיא
הרפת והחלב
נזקי השריפה בהראל 2

ניתן אישור להביא קראווילות לקיבוץ הראל במקום הבתים שנשרפו

2 דק' קריאה

שיתוף:

ניתן אישור להביא קראווילות לקיבוץ הראל: קרן קמ"ע של התנועה הקיבוצית תעמיד ערבות להלוואה ממשקי דרום ע"ס 2.5 מיליון ש"ח, הנדרשים לצורך מאמץ השיקום. מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר: "הערבות ההדדית בין חברי הקיבוצים, בין הקיבוצים לבין עצמם, ובין התנועה הקיבוצית והקיבוצים לבין החברה הישראלית כולה, לא רק שלא נעלמת, אלא מתעצמת מידי יום"

ניתן אישור להביא קראווילות לקיבוץ הראל: המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה ביום שלישי, 23.7,  לקיבוץ הראל להציב קראווילות במקום הבתים שנשרפו בקיבוץ לפני יותר מחודש. האישור החריג הגיע בעקבות פניית מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר, לשר האוצר, משה כחלון, ולאנשיו לקדם הקמת קראווילות למשפחות שביתן נשרף. (לקריאת מסמך ההחלטה – לחצו כאן)

האישור המיוחד נדרש כיוון שלקיבוץ הראל אין תב"ע בתוקף המאפשרת הרחבת שטח המגורים, לאזור שבו יוצבו הקראווילות. ראש מטה הדיור זאב ביילסקי התגייס מייד למשימה ופעל מול גורמי התכנון הבכירים ליישום הבקשה, אשר כאמור אושרה הבוקר.

התנועה בהובלתו של רכז האזור, יענקל'ה שרצ'נסקי, ליוותה את הקיבוץ, חבריו ותושביו החל מהרגע הראשון. לצד שרצ'נסקי פעלו ראשי אגפי התנועה, כל אחת ואחד על פי תחומו – אגף החברה בראשות ד"ר אילת גלס פעלו בכל הקשור לשיח הקהילתי, לתחושת "הביחד", בעת השהות של חברי הקיבוץ במלון בתקופה הראשונה מתוך דגש על שימור הקהילה גם לאחר החזרה הביתה.

אגף כלכלה, בראשות דגן לוין, פעל מול "ביטוח חקלאי" להסדרת תשלום הביטוח עוד בטרם הערכת שמאי, כל זאת על מנת לא לעכב את תחילת השיקום של הקיבוץ והתשתיות שנפגעו קשות. קרן קמ"ע של התנועה הקיבוצית תעמיד ערבות להלוואה ממשקי דרום ע"ס 2.5 מיליון ש"ח, הנדרשים לצורך מאמץ השיקום. במקביל, לבקשת הנהלת הקיבוץ, פתחו בתנועה מבצע גיוס כספים להראל, שעד רגע זה זוכה ללא מעט תרומות מקיבוצים ברחבי הארץ.

מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר: "הערבות ההדדית בין חברי הקיבוצים, בין הקיבוצים לבין עצמם, ובין התנועה הקיבוצית והקיבוצים לבין החברה הישראלית כולה, לא רק שלא נעלמת, אלא מתעצמת מידי יום. מרגש לראות את ההתגייסות של חברי הקיבוצים והקיבוצים לתרומה ועזרה לחברינו בהראל בימים הלא פשוטים שעוברים על הקיבוץ. אני גאה לעמוד בראש תנועה שבעתות חירום, אך גם בשגרה, נמצאת לצד קיבוציה וחבריה."

מאיר הודה באופן אישי לשר האוצר משה כחלון וליו"ר מטה הדיור הלאומי,זאב בילסקי, על טיפולם המהיר והיעיל בפתרון הבעיה התכנונית בקיבוץ הראל, כך שיתאפשר להציב קראווילות ולהחזיר את כל חברי הקיבוץ הביתה.
לפני סגירת הגיליון ביקרו פעילי מטה התנועה הקיבוצית בקיבוץ ובתוך כך ראשי כל האגפים, על מנת לקבל סקירת מצב עדכנית בשטח ולשמוע מאנשי הקיבוץ כיצד אפשר להמשיך ולהעניק סיוע לקיבוץ, לחבריו ולתושביו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר גל טוויג, מנהל פיתוח עסקי בשולחן מגדלי התמרים, שבימים אלה עושה את הכל ליישום התוכנית העסקית שגובשה בשולחן לשיקום ענף התמרים הישראלי, כדי להחזיר אותו לדרך המלך * באמצע מרץ ייצג השולחן חמישה
7 דק' קריאה
בינואר 2010 יצא לפועל מבצע "גאולה מרצון" במסגרתו פשטה המשטרה בשיתוף הרווחה על בית המשפחה שבו התגוררו נשותיו וילדיו של גואל רצון. אחת מהנשים ששוחרו מהכת היא יהודית הרמן מקיבוץ שפיים, אז בת 29,
9 דק' קריאה
לאחרונה התקיימה בעיר נתניה הוועידה השנתית לנחלים עם מיטב המומחים בתחום התכנון, שיקום ושימור הנחלים. השנה הוועידה התמקדה בתכנון בראייה אגנית ונפתחה עם הצגה התוכניות לניהול נגר באגן הקישון ו"שער המפרץ" בחיפה; הוועידה השנתית
3 דק' קריאה
לאחרונה קיימה זרעים גדרה – סינג'נטה את האירוע השנתי שלה שכבר הפך למסורת – יום פתוח לגידולי שדה. יום זה התקיים בסמוך לבית ספר החקלאי בכנות זו השנה ה 3 ברציפות ובו הציגה החברה
< 1 דק' קריאה
בתחילת החודש התקיימה בוושינגטון הבירה, הוועידה הגלובאלית של יוזמת Aim 4 Climate, שנוסדה ב2021, על ידי ארה"ב ואיחוד האמירויות. היוזמה הינה פלטפורמה למציאת פתרונות, וקידום מחקר לטובת ביטחון המזון העולמי, תוך טיפול במשבר האקלים באמצעות
< 1 דק' קריאה
התקופה החמה כבר החלה בבקעה הירדן, וכשהטמפרטורה מטפסת ל-40 מעלות, התלקחות שריפות בשדות החקלאיים הופכת לסכנה יומיומית. מנתוני מוקד בקעת הירדן, במהלך שנת 2021 פרצו באזור 388 שריפות, בהם נשרפו דונמים רבים. על פי
< 1 דק' קריאה
גדלתי ברמת גן כילדה עירונית עם המון אהבה וגעגועים לטבע. פגשתי את בעלי, עלם חמודות ומדהים, בחור שרצה ללכת להפריח את השממה, ומאד התחברתי לאג'נדה שלו והלכתי איתו יחד.  הלכנו להקים חווה ולעשות חקלאות.
3 דק' קריאה
המפלס במאגרי המים הגדולים של קליפורניה ירד לרמה נמוכה במהלך אירועי בצורת רבת שנים, שהגיעה לכלל ביטוי מוחשי כשסירות עגנו על אדמה יבשה וסדוקה וכלי רכב היו יכולים לנוע למרכזו של אגם פולסון בדרך יבשה.

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן