יבול שיא
הרפת והחלב
דגי אמנו שאינם ראוים למאכל

דגי אמנון שאינם ראויים למאכל הושלכו בשדה של מעוז חיים, הקיבוץ נקנס

2 דק' קריאה

שיתוף:

בקיבוץ מגדירים את המעשה "טעות" של עובד צעיר, ומבטיחים שהוא לא יישנה בעתיד

דגי אמנון שאינם ראויים למאכל: "טעות, טעות חמורה. 'ילד' צעיר עובד בענף המדגה בקיבוץ,  החליט שאת דגי האמנון שאינם ראויים לשיווק אפשר להשליך בשדות, במקום להביאם ל'מזבלה' – אתר לסילוק פסולת מוסדר – ליד קיבוץ שדה אליהו, לשם אנו מביאים את הדגים שאינם ראויים למאכל." כך מסביר  שלו אריאלי, מרכז ענף המדגה בקיבוץ מעוז חיים שבעמק המעיינות, את השלכת הדגים בשדות המשק.  את התלונה על השלכת הדגים בשדה בדצמבר האחרון, הגישה עמותת "אנימלס".  המעשה גרר הטלת קנס של 8,000 ש"ח על הקיבוץ על ידי היחידה לשמירת ניקיון במשרד להגנת הסביבה, לאחר שלשטח הוזעקה המשטרה הירוקה.

לפני כשנה דיווח "הזמן הירוק" בכתבה שנשאה את הכותרת "לא יורים בשקנאים", על תלונה שהגיש אופיר בן חמו (33), מתנדב בעמותת "אנימלס" בעל מספרה בעיר בית שאן, על ירי בשקנאים של עובדי מדגה מקיבוצים בעמק המעיינות. הטענות על ירי בשקנאים הוכחשו נמרצות על ידי עובדי בריכות הדגים ומארגון מגדלי הדגים נמסר אז שהרצון לשמור על הטבע ועל בעלי החיים הוא חלק מהערכים הנשמרים על ידי עובדי המדגה. פעילותו האגרסיבית והעימותים של בן חמו עם הקיבוצניקים בבריכות הדגים, גרמה להגשת בקשה לצו הרחקה נגדו בבית משפט השלום בעפולה, שהסתיימה בהרחקתו למשך שישה חודשים משטחי הבריכות.

דגי אמנון שאינם ראויים למאכל

על גרסתו לפרטי האירוע בשדות מעוז חיים סיפר בן חמו: "כמתנדב ב'אנמילס' אני מסייר לפחות שישה ימים בשבוע בשטחי בריכות הדגים בעמק המעיינות. בסוף חודש דצמבר הגעתי לאזור השדות והמדגה של מעוז חיים וראיתי את אחד העובדים מגיע לשדה עם טנק מים גדול, רתום לטרקטור. העובד פתח את מכסה הטנק ונשפכו ממנו מאות דגי אמנון שנערמו אחד על השני וחלקם עוד מפרפר בחיים. צילמתי את האירוע ואז קיבלתי איום שאם אעשה שטויות, אמצא את עצמי במקום לא טוב. את התמונות העברתי ל'אנימלס' והם הגישו תלונה למשטרה".

התלונה לוותה במילים חריפות של העמותה שפועלת למען עולם ללא התעללות בבעלי חיים: "מדובר בהתעללות בלתי נתפסת. כשתעשיית הבשר מתייחסת לבעלי חיים כמו לחומר גלם, אנחנו יכולים לבחור להוציא את הדגים מהצלחת ולא לתת את כספנו לתעשייה מתעללת". על הודעה זו מוסיף עו"ד אמנון קרן, המייצג את העמותה בהליכים משפטיים: "אין זו הפעם הראשונה שנעשתה עבירה על החוק. יש למנוע שיטות עבודה בגידול ובתעשיית הדגים, הגורמות להתייחס לחיות כמו לחפצים.

יש לראות בחומרה יתרה מציאות של רמיסת חוק צער בעלי חיים. הקנס המקסימלי  בסך 8,000 ש"ח, הוטל על הקיבוץ במסגרת חוק שמירת הניקיון האוסר השלכת לכלוך והשלכת פסולת שלא באתרים לסילוק פסולת שהוקמו על פי החוק". עו"ד קרן, מרצה וחבר בקליניקה לצדק סביבתי והגנה על זכויות בעלי חיים, מדגיש  שעדיין עומדת בעינה תלונה נגד הקיבוץ על הפרת חוק צער בעלי חיים.

דורית אורלי, דוברת ארגון מגדלי דגים, הגיבה על האירוע: "מגדלי הדגים בארץ הם אנשים שומרי חוק. אנחנו פועלים לפי התקנות והנהלים של משרד החקלאות והמשרד להגנת הסביבה. המקרה במעוז חיים היה נקודתי והחריגה טופלה על ידי הגורמים האחראים".

שלו אריאלי, מרכז ענף המדגה במעוז חיים , מבטיח לשמור בהקפדה מודגשת בעתיד על החוקים,  ומסביר שדילול דגיגי האמנון בבריכות הדגים נעשה בהתאם לתקנות משרד החקלאות, כדי שיהיה ניתן לשווק אמנונים בגודל המתאים למאכל. ענף הדגים במעוז חיים משווק 1,550 טון בשנה בבריכות המשתרעות על 1,100 דונם בסוגים שונים של אדמונית, באס, קרפיון, בורי ואמנון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול משק החשמל בקיבוצים הפך למורכב במיוחד והוא כולל אחריות על רכישת חשמל ומכירתו, גביית תשלומים, תחזוקת תשתיות והיכרות עם הרגולציה המשתנה  * חברת משקי רם, שפועלת בכ-40 קיבוצים, מתמחה בכך ותוכל ולחסוך לכם
3 דק' קריאה
הצלם הבינלאומי נפתלי הילגר מגן-נר שבגלבוע נוסע ברחבי העולם, מגלה תרבויות לא ידועות ומצלם נופים ואנשים * בתמונותיו ניכרים סקרנות, רגישות והקשר האנושי שהוא ניחן בהם * מאז ה-7 באוקטובר הוא מקדיש חלק מזמנו
9 דק' קריאה
על הגדות פסח בהתיישבות העובדת  סדר הפסח הוא הטקס הביתי-משפחתי החשוב ביותר בשנה. לאורך ההיסטוריה קיימו אותו בארץ ובגולה, גם בתנאים קשים ובלתי אפשריים כמעט. העיסוק המרכזי הוא קריאה בהגדה של פסח. במאות השלוש-עשרה
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן