יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 12 19 102619

והיה והעתירה לבג"ץ תתקבל 

3 דק' קריאה

שיתוף:

מה תשיב הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו לטענה, שהיא אמורה לאכוף את כללי השידור על ערוץ 14, ואיננה עושה זאת? 

אובייקטיביות? הצחקתם אותם 

בשבוע שעבר הוגשה לבג"ץ עתירה נגד הרשות השנייה לטלוויזיה ונגד החברה המפעילה את ערוץ 14, בדרישה שהרשות תאכוף על הערוץ לעמוד בתנאי הרישיון שהוענק לו. את העתירה הגישו מכון זולת ומפיקת הטלוויזיה ליאורה ניר, ומובאות בה דוגמאות רבות שלטענת המגישות מהוות הפרות של תנאי הרישיון.  

בסרטון שמתייחס להגשת העתירה, אומרת מנכ"לית זולת עינת עובדיה: "הערוץ הזה מלא מבוקר עד לילה בשקרים ובדיות. סיפורי אלף לילה ולילה, שמשודרים בצורה מופקרת. מלאים בדברי הסתה, מלאים בפייק ניוז, בחדשות כזב. אובייקטיביות? הצחקתם אותם. אלה שופרות על מלא מלא, והם גם מלאים בתוכן פרסומי. בטח שאלתם את עצמכם, איך זה במדינה דמוקרטית, גוף שיש לו רישיון לשדר חדשות, יכול להתייחס לאמת כאילו היא אוויר. אז זה באמת לא יכול להיות. ערוץ 14 משדר תחת רישיון של המדינה, וברישיון הזה יש תנאים מחייבים. קודם כל הם מחויבים לשדר אמת, והם צריכים להיות אובייקטיבים. ומי ושאמור לאכוף ולפקח שהם עומדים בתנאי הרישיון, זאת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. היא הרגולטור. ויש לה כלים אמיתיים, ממש עם שיניים, לאכוף את תנאי הרישיון". עובדיה מפרטת את הסנקציות שיכולה הרשות השנייה להטיל על גוף שידור שמפר את תנאי הרישיון שהוענק לו ומסיימת: "הרשות מאפשרות לערוץ 14 לשדר שקרים על מלא, וכל הזמן, ולכן עתרנו לבג"ץ כדי לחייב את הרשות לעשות את העבודה שלשמה היא הוקמה. אל תתבלבלו ואל תקנו את השקרים של ערוץ 14. זה לא עניין של ימין ושמאל, של ביבי או לא ביבי, זו מלחמה אמיתית בין אמת לשקר. וכשאין הבדל בין אמת לשקר, אז גם הדמוקרטיה שלנו תיעלם". (מכון זולת, לשוויון וזכויות אדם, הוקם ב-2019 על ידי יו"ר מרצ זהבה גלאון, אילן ברוך שהיה שגריר ישראל בדרום אפריקה, וצלי רשף. גלאון היא נשיאת העמותה). 

בעתירה מובאות כאמור דוגמאות, שמעון ריקלין מככב. למשל ריאיון שלו עם הרב השקרן אמנון יצחק, בו טען יצחק, שעל הרכבות שהובילו את היהודים בשואה, "היה כתוב מפא"י". עוד אמר הרב, שהוא פוחד שאחד הטייסים הסרבנים יפציץ את הכנסת, ויהיה ה"יגאל עמיר" של השמאלנים. על פי "הארץ", "ריקלין לא הסתייג מהדברים אלא ליבה אותם לאורך הריאיון". (לאחר הפרסום ריקלין התנצל בטוויטר ואמר שהוא לא שמע את מה שיצחק אמר).  

דוגמה ריקלינית נוספת שמופיעה בעתירה: בספטמבר האחרון שידר ריקלין בתוכנית "הפטריוטים", סרטון עם נועה רוטמן, נכדתו של יצחק רבין, ובו נשמע כאילו רוטמן אומרת שיאסר ערפאת הוא "אדם מקסים". פייק, לא היה ולא נברא. את התיאור "אדם מקסים" העניקה רוטמן לביל קלינטון, הסרטון המקורי בושל באופן זדוני, קלינטון נמחק ובמקומו הושתל ערפאת. ריקלין מיהר לאמץ אל חיקו בלי לבדוק. עוד ריקלין בעתירה? בספטמבר, על רקע הדיון בבג"ץ בעתירות נגד חוק הנבצרות, הוא קרא בתוכנית "סופשבוע": "לא לציית לבית משפט של שודדים. הם גנבים, הם מושחתים, הם שקרנים".  

לא רק ריקלין. בנובמבר השנה, אמרה מגישת ערוץ 14 דנה ורון: "קראתי עכשיו שאסתר חיות הצילה את הנכד שלה מהתופת באמצעות אחד מגורמי הצבא שהיא מכירה, ושלחה אותו לחו"ל". פייק. לא היה ולא נברא. התיאור מתייחס לאירוע שבו "אחד מגורמי הצבא", האלוף (מיל') יאיר גולן, חילץ את בנו של עיתונאי "הארץ" ניר גונטז' מהמסיבה ברעים. לא היה לזה שום קשר לאסתר חיות, שבכלל אין לה נכד. ורון, במקום לבדוק, מיהרה לשדר. אין צורך לבדוק מה שמתאים לאג'נדה.  

מידע מוקדם על הפלישה 

דוגמה אקטואלית. סמדר הילה שמואלי הופיעה בתוכניתו של אראל סג"ל , וקידמה שם את תיאוריית הקונספירציה, לפיה שקמה ברסלר, מנהיגת המחאה נגד ההפיכה המשטרית, מחקה פוסטים שפרסמה לפני ה-7.10, כדי להסתיר שהיה לה מידע מוקדם על כוונת החמאס לפלוש לעוטף עזה. ברסלר לא מחקה פוסטים וכמובן לא היה לה מידע מוקדם על הפלישה.  

כוכב נוסף של "הפטריוטים" מוזכר בעתירה. איתמר פליישמן. פליישמן אמר, שאם בג"ץ יפסול את ראש הממשלה בנימין נתניהו, צריך לעלות על בית המשפט העליון עם D-9. בפועל, לא מטאפורית. "אף אחד לא ייקח את הבחירה הדמוקרטית שלנו. זה ביטול הדמוקרטיה במובן הכי טהור. ואנחנו נצא, לא מטאפורית, עם D-9 לבית המשפט העליון". אחר כך, בעקבות הביקורת, הגיעה התנצלות: "לחלוטין חוזר בי מעניין ה-D-9. חבל, בניין יפה וקצת הפרזתי ועל כך התנצלותי". 

השבוע הציע פליישמן ב"פטריוטים" פתרון, איך לסיים אחת ולתמיד את הבעיה שלנו עם הערבים. "הערבים שכחו את הנכבה. הגיע הזמן להתחיל להזכיר להם את הנכבה. להגיד להם, שאם הם לא יתעשתו בהקדם ואם הם ימשיכו לנסות לרצוח את הילדים שלנו, התחנה הבאה שלהם היא מעבר לירדן או במחנה אל ירמוכ בסוריה. הדבר הזה יקרה אם זה יימשך ככה. …האינסטינקט ההישרדותי שלנו טושטש לגמרי וימותו הרבה יהודים. אבל פשוט ניקח אותם במשאיות, נזרוק אותם מעבר לגבול וככה זה ייגמר". ינון מגל הגיב בציוץ: "פליישמן צודק. יש לנו מספיק משאיות?". 

עוד קטע הסתה של "הפטריוטים" מהשבוע. ינון מגל העביר את המיקרופון לאורח שאמר: "חשובה האחדות בתוך עם ישראל. האחים לנשק הם לא אחים לנשק, הם האחים המוסלמים". הקהל מחא כפיים. העיתונאי העצמאי דניאל עמרם חשף את זהותו של הדובר האורח – אלי כהן, פעיל ליכוד ותיק, מוכר ליינון מגל. עמרם גם טוען שהאירוע היה מתוכנן מראש.  

בעתירה של זולת לבג"ץ נאמר, שהעותרות אינן מבקשות למנוע מערוץ 14 לשדר או לשלול את רישיונו, "אלא רק לאכוף עליו את הדין והכללים הנוהגים והמחייבים את שאר חברות החדשות, כללים שאותם הערוץ מפר תכופות". 

והיה ובג"ץ יקבל את העתירה, יכול להיות שהרעיון לעלות עליו עם D-9, לא מטאפורית, יצוץ מחדש? 

(טרם הוגשה תשובה של הערוץ לעתירה).  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השותפות מהווה מיזם משותף פורץ דרך בתחום הסמיוכימיקלים והפרומונים – חומרים כימיים המשמשים לתקשורת בין חרקים – פתרון ארוך טווח, ללא שאריות כימיות וללא פגיעה בסביבה  *תמונה ראשית: ד"ר גורנטלה, יו"ר ומנכ"ל ATGC (שני מימין) ומושיק פיש, מנכ"ל לוכסמבורג תעשיות (חמישי מימין) עם בכירי ממשל, בטקס החתימה בהודו ב-5.12.2025 
< 1 דק' קריאה
 נוער מושב נחלה יזם מרוץ לפיד לזכר אוריה יעקב ז״ל  *תמונה ראשית: מנהל מרכז קהילתי יואב בני אקלום, מברך בטקס לזכר של אוריה יעקב ז"ל  ביום שלישי 16.12.25 התקיים במושב נחלה אשר במועצה האזורית יואב מרוץ הלפיד לזכרו של אוריה יעקב ז״ל, שנפל במלחמה
2 דק' קריאה
אמר מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות החקלאים עמית יפרח, בכנס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח  *תמונה ראשית: עו״ד ד״ר מיכל בוסל מרצה בכנס של ברית פיקוח  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר בכינוס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח: "שר האוצר מקדם רפורמות שפוגעות בענף החלב ובכך גם בענפי החקלאות השונים. הוא פועל באפקט הקוברה בהיותו מנסה לטפל בבעיה של יוקר המחיה אבל הופך אותה לבעיה יותר חמורה, הורס את היצור המקומי ונשען על יבואנים ומדינות זרות.   "אסור לנו שכלכלת ישראל תישען על יבואנים ועל מדינות זרות. אנחנו בונים כיום לאחר המלחמה את העוגנים החקלאיים והכלכליים לשיקום המושבים בצפון ובדרום. זו התקומה שלנו."  עו"ד ד"ר מיכל בוסל, יועמ"ש ומנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים, השתתפה השבוע בכינוס הכלכלי לסיכום שנת 2025 של ברית פיקוח.  במהלך הכנס, ד"ר בוסל סקרה את עסקאות התעסוקה במושבים, החל מהתפתחותן לאורך השנים ועד לשלבים החשובים בביצוע העסוקה והבדיקות הנדרשות טרם הביצוע. בהרצאתה התמקדה גם בדגשים ובהיבטים המשפטיים שחשוב להכיר.   ד״ר בוסל סיכמה: "כשהתחלתי את הדוקטורט שלי על מושבי עובדים בעידן של שינויים, ידעתי שנושא עסקאות התעסוקה הוא מהמורכבים והמרתקים במגזר הכפרי, וחקרתי אותו כמקרה מבחן לפעילות לא חקלאית. בכנס השנתי של ברית פיקוח הייתה לי הזדמנות לחלוק את התובנות הללו בהרצאה שהעברתי, המשלבות בין מחקר תיאורטי לפרקטיקה." 
< 1 דק' קריאה
אמרה רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי בכנס לחברי ועדים ממונים, שהרשמת וצוותה המקצועי ערכו השבוע  *תמונה ראשית: עמית יפרח בכנס ועדים ממונים שערכה רשמת האגודות השיתופיות  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי וצוותה המקצועי קיימו השבוע כנס לחברי הוועדים הממונים.  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי פתחה את דבריה ואמרה: "מדובר בכנס מקצועי ומשמעותי לחברי הוועדים הממונים שהם חלק מליבת העשייה של משרד הרשמת.   "הוועדים הממונים נושאים באחריות כבדה ובשליחות ציבורית חשובה, והכנס הוא הזדמנות לעצור, ללמוד, לשתף ולהעמיק יחד באתגרים ובדרכי הפעולה שמחזקים ניהול תקין, יציבות ואמון באגודות השיתופיות.  "שמחתי מאוד על ההשתתפות הרחבה ועל השיח הפתוח והמעמיק, בהשתתפות ראשי מועצות אזוריות, מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח, נציגי התנועות וגורמי מקצוע ושותפים לדרך."  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר: "החשיפה והממשק מייצרים קשרים טובים יותר עם הוועדים הממונים ועם המתרחש במרחב הכפרי. יש כיום 13 מושבים עם ועד ממונה מתוך 420 מושבים, מדובר בכאחוז וחצי מכלל המושבים. אנחנו רואים בוועד הממונה ברירת מחדל. אנחנו רוצים שהוועדים יהיו נבחרים וניהול עצמי של האגודות הוא הדבר הנכון. ההגעה לוועד ממונה חייבת להיות כזו שמצדיקה את המצב הקשה אליו נקלעה האגודה.  "למושב יש משימות תכנוניות וקהילתיות שההנהלה צריכה לבצע וניתן לעשות טוב יותר באמצעות שיתוף פעולה עם תנועת המושבים ועם אגפי התנועה. אנחנו מזמינים את הוועד הממונה להזמין אותנו אליו לחיזוק שיתוף הפעולה והסיוע עבור המושב. תנועת המושבים היא מקור הידע המקצועי והניסיון והכשרות עבור המושבים. אני מודה לטלי ארפי, רשמת האגודות וצוותה על כנס מקצועי ומרשים מאוד." 
< 1 דק' קריאה
הוא נשתל בתחילה בין שורות הבננות, "בן חורג" לגאוות העמק, נקלע למשבר בשנות ה-70 והפך להיסטוריה ולהיסטריה כשזן בלתי ידוע התגלה במקרה בקליפורניה והוטס לארץ בצידנית. סודות הזהב הירוק נחשפים  *תמונה ראשית: לא רק
3 דק' קריאה
בקיבוץ מחניים מתרחש פלא אמיתי שעשוי להיות מודל לחברה ישראלית בריאה, מכילה ואמפתית. "בית יחד" מספק מגורים ותעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים בגילאי 62-21. ״החברים כאן יודעים להוקיר תודה מהמקום הכי אמיתי, אין בהם רוע, אין
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן