יבול שיא
הרפת והחלב
רחוב חניתא אטיאס

בקריית שמונה נחנך רחוב על שם חניתא אטיאס קידר ז"ל ממעגןאטיאס

2 דק' קריאה

שיתוף:

שנה לאחר מותה,  נחנך "רחוב חניתא אטיאס קידר" בקריית שמונה. מדובר בדרך המוליכה מהתחנה המרכזית בלב העיר ל"בית רבין" לחיילים, אותו אימצה וטיפחה חניתא (או חניתה)  שנים רבות. חניתא נולדה בשנת 1928 במקנס שבמרוקו

 חניתא אטיאס נולדה בשנת 1928 במקנס שבמרוקו. היא הצטרפה לתנועת נוער ציונית, ובמסגרת זו עלתה לארץ בשנת 1952 והגיעה למעגן, בו לצד המייסדים דוברי ההונגרית הייתה גם קבוצה קטנה של עולים מצפון אפריקה.

משני צדי השלט מימין אביחי שטרן ראש עיריית קריית שמונה משמאל – אדריכל דני קידר ממעגן צילום דוברות קריית שמונה
משני צדי השלט: מימין אביחי שטרן ראש עיריית קריית שמונה משמאל – אדריכל דני קידר ממעגן צילום דוברות קריית שמונה

תחילה עבדה כמטפלת, עד שב-1960 הגיעה בקשה מראש עיריית טבריה דאז משה צחר, לגייס  אותה להיות מזכירת נעמ"ת בטבריה. כך החלה, לצד לימודי עבודה סוציאלית,  את צעדיה הראשונים בחיים הציבוריים.

מאז מילאה שורה של תפקידים. היא יצאה  לשליחויות  מטעם התנועה הציונית בצרפת קנדה וארה"ב. שימשה כקצינה בחיל נשים בחוף השנהב מטעם משרד החוץ. 

אחראית קליטה לעולים מצפון אפריקה וטיפול בנוער ובילדים במצוקה. מנהלת מכינה קדם אקדמאית לחיילים משוחררים במכללת עמק הירדן, חברת כבוד של הקונגרס הציוני העולמי, חברת לשכה ומועמדת לכנסת מטעם מפלגת העבודה. 

ב-25  השנים האחרונות  הייתה מתנדבת נלהבת ומסורה ב"אגודה למען החייל", הן בארץ והן כמתרימה בחו"ל, ובזכותה התקבלו עשרות מיליוני שקלים, שהוקדשו לרווחת החיילים. אירגנה  לילות סדר למאות חיילים בודדים. היא זכתה לאהבה ולחיבה רבה, מרמטכ"לים ועד לחיילים בשטח, וכונתה "האמא של החיילים".

מקום מיוחד לעיר קרית שמונה


מקום מיוחד היה שמור בליבה לקריית שמונה, ובזכות פועלה רב השנים למען החיילים היא הייתה מוכרת ואהובה בעיר. ב-2003 קיבלה חניתה את אות יקירת העיר קריית שמונה על פועלה, בהתנדבות, למען בית החייל ולמען קידום החינוך והרווחה בקריית שמונה.

לפני כשנה גייסה חניתה אטיאס כ-160 אלף שקלים לטובת מלגות לבני קריית שמונה.

בשנה שעברה, בערב העצמאות ה-71 למדינת ישראל, השיאה חניתה אטיאס קידר, משואה בטקס שנערך בקריית שמונה, על חיזוק הקשרים עם הארגונים הבינלאומיים ויהודי התפוצות לתפארת קריית שמונה ולתפארת מדינת ישראל.

בשבוע שעבר, במלאת שנה לפטירתה בשיבה טובה, התכנסו ראש העיר, סגני ראש העיר אופיר יחזקאלי ויורם ממן, ראש העיר לשעבר חיים ברביבאי, חברי העירייה, מנכ"ל העירייה יורם ביטון, מכריה, בני משפחתה של חניתא, חברים ותושבים כדי להשתתף בטקס קריאת רחוב על שם חניתא.

ראש העיר אביחי שטרן אמר בטקס: "לפני כשנה איבדנו את אחת מהנשים המיוחדות של עם ישראל. אישה שכל כולה הייתה לב ענק ואוהב.  לב ענק לפרט ולב ענק לכלל.

היום שנה לאחר מותה בחרה עיריית קריית שמונה לקרוא למקום הזה בו אנו עומדים כעת: דרך חניתא. אין מקום ראוי יותר מהמקום הזה.

מהמקום שמשקיף למלון רבין לחיילים אותו חניתא טיפחה ואהבה והדרך שמובילה למרכז העיר – שייקרא על שמה של האישה שפילסה לנו את הדרך לחיים טובים ומיוחדים".

מנהל מרחב צפון ב"יחד למען החייל" אל"מ במיל' יוסי בנין אמר: "חניתא הייתה 'האמא' של החיילים, המתנדבת הוותיקה והמסורה ביותר שלנו.  

בזכותה של חניתא אטיאס הוקם בית החייל קריית שמונה לחיילים והוא מהווה בית לאלפי חיילים המתארחים בו. כיום חסרונה של חניתא בעשייה למען החיילים מורגש מאוד".

תגובה אחת

  1. על חניתה אטיאס קידר אשר היתה חברת קיבוץ מעגן,הכל נאמר בשיבחה ומדוע לא להלל את המת?אבל לא הכל נאמר.הייתי בשנות ה-80 בפרוייקט סל"ע שאותו הקימה ז"ל ואפילו התגוררתי בקיבוצה ונאלצתי לעזוב את הפרוייקט עקב כך שהוסבר לי כי איני זכאי למילגה מטעם הפדרציה הספרדית בגלל היותי אשכנזי ובעל הורים הורים בעלי אמצעים.שנים רבות הרגשתי ממורמר על כך וחדלתי מרצוני ללמוד ולהגשים את מטרותיי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שחר הרשקוביץ', גן שמואל: "עובדי התעשייה האווירית מצילים לנו את העונה" עובדות ועובדי התעשייה האווירית, נרתמו ליוזמת הנהלת החברה וארגון העובדים והתגייסו לטובת סיוע למשקים חקלאיים ברחבי הארץ, אשר נקלעו לקשיים בעקבות המלחמה ושוועו
< 1 דק' קריאה
סוכנות איי.פי. קיץ ארוך וחם הותיר את נהר המיסיסיפי בשפל כה עמוק, עד שחברות שמובילות סחורות באסדות מפחיתות את המטענים כדי לצלוח שרטונים בנהר. זה קורה בדיוק כשהחוואים של המערב התיכון מתכוננים לקצור את יבולי
2 דק' קריאה
אם נוכיח שאפשר להביא 5000 עובדים מיומנים, משרד החקלאות יבין שסוף-סוף יהיה שינוי בתחום הזה". כך לדברי יענקל'ה מוסקוביץ יושב ראש הוועדה לעובדים זרים בהתאחדות חקלאי ישראל החלטת הממשלה מה-2 בנובמבר להביא 5000 עובדים
3 דק' קריאה
אנחנו דורשים ועדת חקירה לנושא החקלאות בישראל, שאחרי שתפרסם מסקנותיה יחוקק חוק יסוד החקלאות, שבעקבותיו לא יהיה שוב בעתיד פתח לשלטון רשע ואכזרי שאינו מבין אם עגבנייה על שיח או על עץ הבושה, הזעם
3 דק' קריאה
"איזה סעד נותנת המדינה לחקלאים? וכדי שהחקלאות לא תרד לטמיון, התחברנו רעייתי ואני לקבוצות מתנדבים" *תמונה ראשית: ד"ר פבלה סוזין קוטפת כוסברה תנועת ההתנדבות שאחזה ברבדים רבים ברחבי המדינה קשרה בין בעל ואשה, רופאים
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן