יבול שיא
הרפת והחלב
פתרונות לאתגרי המים בחקלאות

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת, איך מתמודדים הקיבוצים עם אתגרי המים

2 דק' קריאה

שיתוף:

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת, זיהוי דליפת מים בצינורות, ובר מים חכם שמזהה את המשתמש. אלה חלק מהאתגרים שאתם התמודדו המשתתפים בהאקתון של מרכז חדשנות כנרת בעמק הירדן 

ביום חמישי האחרון (25.11) התקיים האקתון, אירוע חדשנות מרתוני, בנושא אתגרי מים במאה ה-21, בהובלת מרכז חדשנות כנרת מבית צמח מפעלים משקי עמק הירדן, המכללה האקדמית כנרת וקק"ל בשותפות עם איגוד התעשיה הקיבוצית וקהילת המים של ישראל.  

בפרס הראשון זכתה קבוצה שהתמודדה עם האתגר שבבעיית דיגום וניטור מי שתיה בזמן אמת. כיום קיימת בעיה בבקרה מדויקת של איכות מי השתיה באופן רציף בכל העולם.

הקבוצה תעסוק באימוץ טכנולוגיות לניטור מיקרוביאלי רציף ומדויק ושידור תוצאות איכות המים בזמן אמת. 

בעיה נוספת שמחפשת פתרון היא זיהוי דליפת מים סמויה בצינורות טמונים. חלק מבעיית פחת המים בתשתיות נובע מדליפות מים סמויות המתרחשות בצינורות מוטמנים. 

האתגר הוא לזהות זיהוי מקדים ולאתר את המיקום המדויק של הדליפה, ללא צורך בחפירה או הטמעת מערכות מורכבות. 

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת

עידן אלינגולד, חבר קיבוץ אלומות, המגיע מתחום המו"פ השתתף באתגר: "הבנו  שזהו צורך אמיתי שמגיע מהשטח, מדובר על פחת מים של כ-10%, נתון מדאיג מאוד במיוחד במגזר הכפרי.

לאחר שאפיינו את האתגר ועברנו על המצב הקיים בדקנו את הטכנולוגיות שזמינות בשוק ומתפקדות, הבנו שחברות מערכות מים לחקלאות כבר מציעות פתרונות.

לאחר מכן בדקנו את הפתרונות המוצעים והבנו שהפתרון הנכון הוא להשתמש בכל היתרונות של הפתרונות השונים והגענו לפתרון אינטגרטיבי שעושה שימוש בהתחלה בצילום לווין, לאחר מכן ברחפן טרמי ובמקרה שיש זיהוי דליפה ודאי – שליחת צוות לשטח.

צמצום זמן הגילוי של הדליפה מסייע לנו לחסוך במים שהם משאב יקר בישראל. למעשה הפתרון מציע לכל קיבוץ או יישוב אפשרות לחסוך בעלויות ובמים". 

מענה לאתגרים בתחום המים

אתגרים נוספים הם התאמת השקיה למוליכות ההידראולית של הקרקע, הפיכת בר המים לחכם תוך זיהוי המשתמש והתאמה אישית של מזיגת המים, פיתוח שיטה לאיתור פגמים במיכלי ענק ועוד.  

"עצם רעיון ההאקתון ושיתוף הפעולה בין גורמים שונים להתמודדות עם אתגרים הוא הרוח החלוצית הקיבוצית בהתאמה לימינו היום", אומר גיל לין מנכ"ל איגוד התעשיה הקיבוצית, "והפעם, צעירים בגופם וברוחם באים להציע מענה לאתגרים בתחום המים, אשר תמיד היווה גורם משמעותי ביכולתה של ההתיישבות להתפתח.

מדינת ישראל תמיד נחשבה למדינה עם טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות, והתעשייה הקיבוצית מובילה בתחום זה גם כיום. מחובתנו להמשיך, להוביל ולחדש על מנת להתמודד עם האתגרים החדשים של ימינו." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר גל טוויג, מנהל פיתוח עסקי בשולחן מגדלי התמרים, שבימים אלה עושה את הכל ליישום התוכנית העסקית שגובשה בשולחן לשיקום ענף התמרים הישראלי, כדי להחזיר אותו לדרך המלך * באמצע מרץ ייצג השולחן חמישה
7 דק' קריאה
בינואר 2010 יצא לפועל מבצע "גאולה מרצון" במסגרתו פשטה המשטרה בשיתוף הרווחה על בית המשפחה שבו התגוררו נשותיו וילדיו של גואל רצון. אחת מהנשים ששוחרו מהכת היא יהודית הרמן מקיבוץ שפיים, אז בת 29,
9 דק' קריאה
לאחרונה התקיימה בעיר נתניה הוועידה השנתית לנחלים עם מיטב המומחים בתחום התכנון, שיקום ושימור הנחלים. השנה הוועידה התמקדה בתכנון בראייה אגנית ונפתחה עם הצגה התוכניות לניהול נגר באגן הקישון ו"שער המפרץ" בחיפה; הוועידה השנתית
3 דק' קריאה
לאחרונה קיימה זרעים גדרה – סינג'נטה את האירוע השנתי שלה שכבר הפך למסורת – יום פתוח לגידולי שדה. יום זה התקיים בסמוך לבית ספר החקלאי בכנות זו השנה ה 3 ברציפות ובו הציגה החברה
< 1 דק' קריאה
בתחילת החודש התקיימה בוושינגטון הבירה, הוועידה הגלובאלית של יוזמת Aim 4 Climate, שנוסדה ב2021, על ידי ארה"ב ואיחוד האמירויות. היוזמה הינה פלטפורמה למציאת פתרונות, וקידום מחקר לטובת ביטחון המזון העולמי, תוך טיפול במשבר האקלים באמצעות
< 1 דק' קריאה
התקופה החמה כבר החלה בבקעה הירדן, וכשהטמפרטורה מטפסת ל-40 מעלות, התלקחות שריפות בשדות החקלאיים הופכת לסכנה יומיומית. מנתוני מוקד בקעת הירדן, במהלך שנת 2021 פרצו באזור 388 שריפות, בהם נשרפו דונמים רבים. על פי
< 1 דק' קריאה
גדלתי ברמת גן כילדה עירונית עם המון אהבה וגעגועים לטבע. פגשתי את בעלי, עלם חמודות ומדהים, בחור שרצה ללכת להפריח את השממה, ומאד התחברתי לאג'נדה שלו והלכתי איתו יחד.  הלכנו להקים חווה ולעשות חקלאות.
3 דק' קריאה
המפלס במאגרי המים הגדולים של קליפורניה ירד לרמה נמוכה במהלך אירועי בצורת רבת שנים, שהגיעה לכלל ביטוי מוחשי כשסירות עגנו על אדמה יבשה וסדוקה וכלי רכב היו יכולים לנוע למרכזו של אגם פולסון בדרך יבשה.

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן