יבול שיא
הרפת והחלב
צליחה 1

נחשונים בצליחת הכנרת 

2 דק' קריאה

שיתוף:

כעשרת אלפים שחיינים השתתפו בשבת האחרונה בתחרות העממית המסורתית של צליחת הכנרת. השנה בפעם הראשונה קפצו הנחשונים סיון אילן, רותם קיהן ודן ליפסקי

כעשרת אלפים שחיינים השתתפו בשבת האחרונה בצליחת הכנרת ה-68. האירוע, אשר אורגן בשיתוף המועצה האזורית עמק הירדן ואיגוד ערים כנרת, התקיים בחוף צמח המחודש. המשחה המסורתי כלל מסלולי שחייה ל-1.5 ק"מ ו-3.8 ק"מ. לאורך המסלול הוצבו רפסודות וסירת הצלה והשוחים חויבו להצטייד במצוף. 

מי שלקח חלק השנה בצליחת הכנרת המסורתית הם אסף וסיון אילן מנחשונים. "הצליחה עבורי תמיד הייתה נקודת ציון שנתית. יש משהו חגיגי בעליה לפנות בוקר צפונה לכנרת, משהו שמחבר אותי עם השורשים שלי בדגניה ב'. מאז תקופת הקורונה בה השחייה אתגרה יותר ופינתה מקום לחלופה בדמות ריצה, המאורע סימל את הנרמול ואת החזרה לשגרה" אומר אסף.  

אסף וסיוון 2 1
אסף וסיוון אילן. ללא שגרת אימונים שחתה את המקצה הארוך. צילום: מהאלבום הפרטי 

בנחשונים, הם מספרים, סגנונות הספורט השולטים הם ג'ודו וכדורגל.  השחייה נעשית בעונת הקיץ ולאחר צליחת הכנרת בודדים ממשיכים לשחות מחוץ לקיבוץ. "גם ההתארגנות לצליחה היא לא "קיבוצית" כמו ששמעתי שמתרחש בקיבוצים מסוימים". 

השנה נענו להזמנה שמונה "נחשונים" שהגיעו עצמאית, וכפי שמקובל במסורת חז"ל "קפצו למים" (נחשון בן עמינדב הראשון שקפץ לים סוף, בטרם נקרע הים לשניים, ובכך הוכיח את אמונתו באלוהים והפך לסמל לראשוניות ולחלוציות בהיסטוריה היהודית). 

"אצלנו במשפחה התאריך נצבע השנה והודגש על הלוח. הפעם הצטרפה סיון, עבורה זו הצליחה הראשונה בחייה. ללא שגרת אימונים היא עברה את המקצה הארוך ונשארה עם טעם של עוד. בשעה שש בבוקר כבר התייצבנו בפקקים בירידה מאלומות ושעה וחצי לאחר מכן נכנסנו לחמימות של הכנרת. 

"הפעם אני הייתי על תקן מלווה לתוך נחיל הצולחים במקצה העממי, אולם כ-200 מטרים מהחוף התוכניות השתנו כשאחד מהצולחים שלפניי הסתובב אלי מבוהל וכנראה מתוך התקף חרדה קפץ עלי שאעזור לו מחשש לטביעה. שחררתי את סיון להמשיך בשחייה ובמקביל החזרתי אותו לחוף. בדיעבד המצוף בו חויבנו השנה להצטייד סייע במקצת. הכניסה למשפך הסיום תמיד משמחת, והשנה עוד יותר".  

עידו קיהן מנחשונים כמעט בן 16 צלח את הכנרת בפעם השלישית (מסלול ארוך). כמדי שנה יצאנו לפנות בוקר, כך נמנעים מהפקקים ונכנסים למים עם אור ראשון. השנה לראשונה גם אני השתתפה גם אימו רותם בת ה-51 במסלול הקצר. 

רותם קיהן 3 1
עידו קיהן. בסיום האירוע, לכל שחיין הוענקה מדליה כאות הוקרה, לצד שוקו, לחמנייה וחטיף בריאות. צילום: אלבום משפחתי 

 גם דן ליפסקי מנחשונים השתתף לראשונה השנה בשחיית המסלול הקצר. "חוויה ייחודית ומהנה. שעת בוקר מוקדמת, מזג אוויר מצוין, מים נעימים, נוף פסטורלי של דרום הכנרת ומאות של מצופים צבעוניים במים". 

20220917 דן ליפסקי 4
דן ליפסקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום הפתוח הראשון של חברת ברידאקס, התקיים אירוע מרשים בחממת התצוגה שבמושב מבטחים. חקלאים מכל קצוות הארץ הגיעו להתרשם מקרוב מהעשייה של החברה, לחוות את החממה ולגלות מעל ל-20 זני עגבניות ייחודיים שהוצגו במקום.
2 דק' קריאה
אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן