יבול שיא
הרפת והחלב
אבוקדו מסוג ריד במטע של חקלאי גרנות צילום תומר גרינברג

"חקלאי גרנות" הסמיכה את מגדליה בתקן הגלובלי SPRING לשמירה על קיימות המים

2 דק' קריאה

שיתוף:

התקן החשוב, המשלב טווח רחב של קריטריונים לאימות מקורות המים למשק ושמירה על קיימות בנושא המים בכל שלבי הגידול והאריזה, הוטמע אצל כל המגדלים של גרנות וכן בבתי האריזה של הארגון  

חוששים משנת בצורת? "חקלאי גרנות", חברת השיווק לאבוקדו, פירות וירקות המובילה בישראל, הסמיכה את כל מגדלי האבוקדו וההדרים, עשרות חקלאים מקיבוצים ומושבים החברים בגרנות, בתקן איכות הסביבה למים SPRING. התקן משלב טווח רחב של קריטריונים להערכת ניהול הקיימות בתחום המים אצל כל מגדל וכולל אישור חוקי למקורות המים וקצב משיכת המים, ניטור של צריכת המים, תהליכים מיטביים בניהול משק המים, הגנה על מקורות המים השונים וצעדים הננקטים לשיפור מתמיד בניהול משק המים.

אבוקדו מסוג ריד של חקלאי גרנות צילום מירב אשכנזי 1
אבוקדו מסוג ריד של חקלאי גרנות. צילום: מירב אשכנזי

לדברי נועה טל, מנהלת האיכות של "חקלאי גרנות", "ספרינג הוא תוספת לגלובאל גאפ ברמת המגדל, המאפשר ליצרנים, רשתות ומפיצים להציג את מחויבותם לניהול קיימות בתחום המים". לדבריה, יצרנים אשר מצליחים להשלים הסמכה לתקן מקבלים תעודת הסמכה, אשר מופיעה גם במאגר של גלובאל גאפ וניתנות לצפייה ע"י לקוחות קיימים ופוטנציאלים. "הסמכנו את כל המגדלים של הקבוצה ודרשנו ממגדלים חיצוניים להוסיף את ההסמכה אצלם", מסבירה נועה טל.

"חקלאי גרנות" הנה חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאיים, הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות. החברה מחזיקה בכ-32,000 דונם של מטעי אבוקדו ומספקת כ-40% מהאבוקדו שהישראלים אוכלים, לצד ייצוא אל רשתות המזון המובילות בעולם. לפי מדגם שנערך עבור התקן, משקי גרנות עומדים בהקצבת המים השנתית שניתנת להם ע"י המדינה וחלקם אף לא מנצלים את מלוא ההקצבה.

לפרטים נוספים: מירב בורמד  050-6656256    E-mail: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ד"ר נורית נוי ממושב נטעים, היא מומחית בינלאומית בתחום שיקום אנשים עם מוגבלות ראייה ועיוורון ובתחום יצירת נגישות לאנשים אלה למקומות שונים, היא מלמדת ומרצה על כך בארץ וברחבי העולם. בריאיון לעדינה בר-אל היא
7 דק' קריאה
סמ"ר רותם סהר – הדר ממושב כפר אביב, נפל ב-15 בפברואר 2024, כלוחם סיירת צנחנים בחאן יונס. כמפקד החוליה הרפואית של הסיירת הוא חילץ פצועים תחת אש • בהובלתו, החולייה הרפואית הגדודית הצילה את חייהם
11 דק' קריאה
בלב קרבות מלחמת העצמאות הוקם בית החלמה לפצועי הפלמ"ח, שנוהל על ידי שש נשות פלמ"ח ללא הכשרה אך מלאות באהבה ומוטיבציה. רמי אלוני ממעגן מיכאל, חוקר היסטוריה בנשמתו, יצא למסע בעקבות סיפורה *תמונה ראשית:
6 דק' קריאה
את חופשת פסח תשכ"ח (1968) אף אחד בקבוצת יבנה לא ישכח. ישבנו על סלע, ומולנו יוחאי טבע. אילו זה היה קורה היום היו מקימים ועדת חקירה, אבל אז את הכביסה המלוכלכת כיבסו בתוך הבית. סיפור
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!