יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2025 02 24 160100

טעם 2025 השקת קולקציית חורף של מכון וולקני בשוק האיכרים בנמל ת"א

2 דק' קריאה

שיתוף:

שוק האיכרים בנמל תל אביב גאה לארח בפעם הראשונה את מכון וולקני לאירוע ראשון מסוגו, בו יוכלו מבקרי השוק לטעום בפעם הראשונה, לפני כולם, את הטעמים החדשים והפיתוחים המרתקים של מכון וולקני, הרבה לפני שהם מגיעים למדפים ונמכרים לקהל הרחב

"טעם 2025" אירוע ראשון מסוגו בשוק האיכרים בנמל תל-אביב, בואו להריח, לטעום ולהשפיע על האופן שבו חוקרי/ות מכון וולקני מעצבים את המוצרים החקלאיים. במפגש עם  החוקרים שלנו תוכלו לקבל מענה על השאלות שלכם ולהכיר את הטעמים ומוצרי המזון שימכרו בקרוב ברשתות.

לטעום תות בטעם של קינוח, לאכול עלי זעתר טריים, לסחוט לימון בלי לסננן, לאכול לחם מחיטה שגדלה לפני 100 שנה, לשתות מיץ של אשכולית מתוקה, לפצח בוטני בריאות בעלי הרכב שומן יחודי, לנגב את הפיתה עם בלנד יחודיי של שמן זית.

במסגרת הטעמים החדשים, הקהל מוזמן לטעום:

תותי טעם- "תמוז" פוטנציאל לזן מוביל, "אילנית" זן מצטיין בגודל, B4U  תות בטעם ענבי בגרסה משודרגת, זן 509 בטעם מתוק במיוחד המזכיר קינוח.

הדרים –  קוקי- אשכולית מיץ בטעם מתוק, עליזה- האשכולית שנולדה בישראל, הפכה לכוכבת עצומה בחו"ל ובישראל כמעט ואין למצוא אותה, המנדרינות: עינב, תמר, נילי ואורי, נבחרת החלומות של המדנרינות- עתירות טעם, יפות, קליפות וללא זרעים.  איילת- הלימון שמצטיין בה שאין בו- זרעים.

זעתר (אזוב מצוי) – זויא, זן שמיועד לאכילה כעלה טרי. הזן מבשר תפיסה חדשה בעולם צמחי התבלין- לא עוד צריכה של תבלינים יבשים ואבקתיים, אלא צריכה שלהם כעלים טריים.

בוטני בריאות- הכירו את "עידו" ו"עינת" שני זני בוטן בעלי הרכב שומני יחודיי המזכיר בהרכבו שמן זית.  עם זאת, שומרים על טעם איכותי ופיצוחיות נהדרת.

שמן זית מודרני- "לביא", "ברנע" ו"אקסל", השילוש הקדוש של שמני הזית המודרניים בישראל יוצגו לטעימה כבלנד לצד זיתים למאכל שטרם יצאו לשוק.

לחמים מחיטה מסורתית- חורסאן, דיר אללה,כיסרא לובנני ו- קוחלההיו פה לפני 100 שנים ועכשיו עושים "קאמבק" ענק בצורת לחמים.

 קצת על מכון וולקני

מכון וולקני הוא מוסד המחקר החקלאי הגדול בישראל ואחד מהמובילים בעולם בתחומו. המכון עוסק במחקר ופיתוח פורצי דרך, במטרה לספק לחקלאים פתרונות מתקדמים, להבטיח אספקת מזון איכותית ובריאה לכלל הציבור, ולשמור על חקלאות ישראלית חדשנית, מקיימת ועמידה בפני אתגרי האקלים המשתנים.

חוקרי מכון וולקני מפתחים זנים חדשים של ירקות ופירות, השומרים על איכותם ועמידותם גם בתנאים קשים. המכון מוביל מחקרים פורצי דרך בתחום הארכת חיי המדף של תוצרת חקלאית, שיפור טכנולוגיות אחסון וקירור, פיתוח אמצעי הדברה ידידותיים לסביבה ושיטות מתקדמות למיקסום תנובת החלב תוך שמירה על רווחת בעלי החיים. כמו כן, המכון משקיע בפיתוח מיכון חקלאי חדשני, אוטומציה חכמה ושימוש בבינה מלאכותית לצורך חיזוק היעילות החקלאית

מכון וולקני הוא גם ביתו של בנק הגנים הישראלי, האוסף ומשמר את המגוון הגנטי של צמחיית ישראל, לטובת חקלאות עתידנית, ביוטכנולוגיה ותעשיות מתקדמות. הידע הנצבר במכון וולקני מופץ באמצעות יחידת המסחור של המכון, "קידום", האחראית על העברת טכנולוגיות חדשניות מהמעבדה אל התעשייה, עם למעלה מ-150 זנים רשומים ויותר מ-180 משפחות פטנטים. בין הזנים שפותחו במכון ניתן למצוא את מלון "גליה", שמן הזית "ברנע", מנגו "מאיה", מנדרינה "אורי" ועוד רבים המשמשים חקלאים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוסיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה
הסולידריות, האיכפתיות, אהבת החיים ואהבת האדם – הם שייחדו כל אחת ואחד מבנות ובני המועצה האזורית דרום השרון שאיבדנו מאז השבת השחורה של השבעה באוקטובר ולאורך המלחמה. בטקס הזיכרון שהתקיים לרגל יום האבל הלאומי למלחמת חרבות ברזל, התייחדנו עם זכר בני ובנות
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: שלומית שיחור רייכמן בטקס זיכרון לחללי ה-7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" בטקס זיכרון מרגש ומאחד צוות עובדות ועובדי המועצה האזורית עמק יזרעאל ציינו ביום חמישי שעבר שנתיים לאסון ה-7 באוקטובר ולמלחמת 'חרבות ברזל'. בטקס הוקראו שמות כל בני ובנות
< 1 דק' קריאה
לאחר שהיה סגור במשך שנתיים לרחצה ולמבקרים, חוף זיקים נפתח ביום שלישי באופן רשמי *תמונה ראשית: חוף זיקים המחודש. צילום: מנהלת תקומה  בשנה האחרונה פעלה המועצה האזורית חוף אשקלון יחד עם מנהלת תקומה, משרדי הפנים והתיירות, לשדרוג ולבנייתו מחדש של חוף זיקים שנהרס באירועי השבעה באוקטובר, ובו נרצחו 18 אנשים מתוכם 3 תושבי תושבי המועצה. החוף שודרג מחדש בעלות של כ-20 מלש״ח מתוכם כ-6.5 מיליון ש"ח ממנהלת תקומה.  טקס פתיחה רשמי התקיים ביום שלישי השבוע בשעה 15:00 במעמד השותפים להקמת החוף, תושבי המועצה והאזור. החוף יהיה פתוח החל מהשעה 07:00 עד השעה 18:00, ושירותי הצלה החל מהשעה 9:00. בחוף תותר גלישה אך לא תותר בשלב זה פעילות ספורט ימי וצלילה באזור.   ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו: "לאחר המתנה ארוכה חוף זיקים המיוחד והיפה ייפתח לרחצה ולמבקרים. לצד פתיחת החוף, אנו נזכור וננציח את נרצחי חוף זיקים ולא נשכח את 18 הנרצחים בחוף. אני מבקש להודות למנהלת תקומה, למשרד הפנים ולמשרד התיירות על תרומתם והשקעתם בחוף ובהקמתו מחדש ומזמין את כולם לבוא ולהנות מהחוף המשודרג." 
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן