יבול שיא
הרפת והחלב
טקס החלפת שרים 2

טקס חילופי שרים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר

3 דק' קריאה

שיתוף:

השר הנכנס, אבי דיכטר: "עלינו להגיע למצב שבמדינת ישראל בתחום החקלאות נוכל לספק ולדאוג לביטחון מזון לכלל אזרחי ישראל. בתוך כך, לדאוג לכך שכל המחירים יהיו הוגנים וסבירים לכל נפש, ולא נגיע למצב שבו הביקוש הופך לייאוש"  עוד התייחס דיכטר לסוגיית הקרקעות: "כל מי שחושב שהחקלאות תהיה כר שבה אפשר ליהנות מעבריינות, טועה. הפשיעה החקלאית, הטרור החקלאי, הסחטנות החקלאית והעבריינות החקלאית זה סיפור שניתן גם ניתן להתמודד איתו, ולנצח!"

ח"כ אבי דיכטר, נכנס היום (ב') לתפקידו כשר החקלאות ופיתוח הכפר בטקס חילופי שרים שנערך בקריה החקלאית במטה משרד החקלאות בבית דגן. 

את הטקס פתח השר היוצא, עודד פורר, אשר בירך את השר הנכנס ואת צוותו בברכת הצלחה והוסיף: "לפני כשנה וחצי עמדתי כאן, בצד השני של השולחן, בתור השר הנכנס. רציתי לבוא למשרד החקלאות, והשנה וחצי האחרונות לא אכזבו. בפעילות אינטנסיבית, מסביב לשעון, עסקנו יחד, בעיצוב עתידה של מדינת ישראל, עתידה של החקלאות הישראלית. 
בתוך שנה וחצי, יישמנו תכניות שהממשלה ניסתה לקדם במשך למעלה מעשור. התחלנו מהלך של הורדת מכסים על פירות וירקות, במקביל לעבודת עומק יחידת הגנת הצומח, מתוך רצון לפתוח את השוק לתחרות תוך ניהול סיכונים מדוד. לצד זאת, הבאתי למשרד תקציב חסר תקדים לתמיכות ישירות, עידוד השקעות הון ומחקר ופיתוח.
אבי, אתה מקבל משרד עם אפשרויות בלתי מוגבלות. העיסוק חייב להיות בעתיד ובגיבוש הפתרונות לבעיות שמדינת ישראל תתמודד איתן בעוד מספר שנים. זוהי אחריות עצומה. אני מאמין שלמרות הלחצים של קבוצות אינטרס, אתה תמשיך במה שהתחלנו וזה להוביל את החקלאות הישראלית אל המאה ה- 21.
אני מאחל לך, כמי ששירת את עם ישראל ומדינת ישראל שנים ארוכות, שהקב"ה ייתן לך את התבונה והכוח לעשות למען עם ישראל וארץ ישראל. בהצלחה!" 

טקס החלפת שרים 4
אבי דיכטר, שר החקלאות הנכנס

מתוך דבריו של השר הנכנס, אבי דיכטר:  ״מהרגע בו התבשרתי שאני מגיע למשרד, ישבתי עם עודד למפגשים בכנסת שארכו שעות, וקיבלתי לידי את כל המשנה הסדורה בפתיחות מלאה – גם בעובדות, גם בעמדות, גם בהערכות וגם בביקורות.
אחד הדברים שנחשפו בפני היה פרט אחד שאני מודה, בעיני הוא אתגר. אם אוכלוסיית המדינה גדלה ב-20 השנים האחרונות לתשעה מיליון בני אדם, אך הייצור המקומי של פירות וירקות לאורך השנים הללו נותר כשהיה בעבר, זה נתון לא מתקבל על הדעת. מדובר באתגר לאומי.
עלינו להגיע למצב שבמדינת ישראל בתחום החקלאות נוכל לספק ולדאוג לביטחון מזון לכלל אזרחי ישראל. בתוך זאת לדאוג לכך שכל המחירים יהיו הוגנים וסבירים לכל נפש, ולא נגיע למצב שבו הביקוש הופך לייאוש.

עוד נתון שזעק לשמיים הוא הגיל הממוצע של החקלאים שעומד היום על ממוצע של 62. איך אפשר לפרוץ קדימה בעולם החקלאות בלי להכניס דם צעיר. זה אתגר של כולנו. יש לא מעט תחומים בארץ שאנשים עזבו וחזרו. עלינו להפוך את החקלאות לתחום אטרקטיבי, לא רק באידאל אלא גם בפרקטיקה.
האדמה היא משאב מוגבל ולכן נשתמש בטכנולוגיה שלנו וביכולת שלנו בצורה חכמה באמצעות מכוני המחקר שלנו ובראשם מכון וולקני. כדי שנוכל להבטיח טוב יותר את סוגיית ביטחון המזון". 

עוד התייחס דיכטר לסוגיית הקרקעות: "כל מי שחושב שהחקלאות תהיה כר שבה אפשר ליהנות מעבריינות, טועה. הפשיעה החקלאית, הטרור החקלאי, הסחטנות החקלאית והעבריינות החקלאית זה סיפור שניתן גם ניתן להתמודד איתו, ולנצח! נגדע את הטרור החקלאי. שמירה על התלם נכונה לגבי כלל השטחים, לא רק אלו בסמוך לגבולות. שטחים חקלאיים ימשיכו להיות שטחים חקלאיים, בכל הארץ. מי שישתלט על שטחים חקלאיים יפנה אותם באמצעים כאלה או אחרים" 

אסיים באתגר הכי חשוב של כולנו – לדאוג לביטחון מזון לכלל האזרחים במחיר הוגן וסביר לכל נפש, ולא להגיע למצב של ביקוש שהופך לייאוש. אתם ואני נלמד לעשות ביחד.
אני רוצה להודות לכם על העשייה ולאחל שביחד, יד ביד, נשנס מותניים כדי להביא את החקלאות למקום אליו אנו מייחלים".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה
"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוזיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן