יבול שיא
הרפת והחלב
יובל יגר עם הנכדים בפעולה נוב 19

יובל יגר, בספטמבר 84, גמלאי, קיבוץ שמיר 

2 דק' קריאה

שיתוף:

נולד לתוך מלחמת העולם השנייה, מתגורר בקיבוץ הצפוני שלא פונה ולא עוצר לרגע 

יובל יגר חבר קיבוץ שמיר הגלילי ומבניו הראשונים. "שנות ילדותי הראשונות עברו עליי בחוות הצופים שליד רמת יוחנן, מקום בו התארגן הקיבוץ לקראת עלייתו לפני 80 שנה להיאחז בגליל העליון, במקום המזרחי ביותר בארץ דאז בשכנות לגבול הסורי.  

נולדתי לתוך מלחמת העולם השנייה וחיי עברו דרך כל מלחמות ישראל, בחלקן גם כלוחם ביחידה מובחרת. הגעתי עד הלום, לתקופה הקשה ביותר שנכפתה עלינו מאז השואה".  

קיבוץ שמיר מרוחק מיישובי הגדר ומחוץ לטווח הפינוי עליו הוחלט. תושבים לא מעטים, בעיקר בעלי משפחות לילדים קטנים התפנו בתחילה מרצונם החופשי בעידוד המועצה האזורית. "רובם המוחלט חזרו כשנוכחו לדעת שנכנסנו לסיפור ארוך שאת סופו עדיין לא רואים כאן בצפון. אין כמו הבית בזמן הזה". 

איך הקיבוץ מתנהל בימים אלו? 

"שמיר קיבוץ חזק ומסודר, הנהלה שמתפקדת היטב, קהילה מגובשת וחיי חברה ותרבות פעילים גם לעת הזו, דבר שמקל על תחושת הביטחון. עם זאת במצב הזה של חוסר ודאות לגבי העתיד, באווירה מתמשכת של מלחמה והרס רב של ישובים שונים באזור וכמובן בקריית שמונה עיר המחוז שלנו, הרעש הבלתי פוסק וההתרעות הרבות שמחייבות שהייה במרחבים המוגנים, כל אחד סולל ומנתב את דרכו הוא כיצד והיכן לחיות את חייו כל יום מחדש במציאות ההזויה הזאת". 

יש פעילות לגיל השלישי? 

"ישנה דאגה רבה לאנשי 'הגיל השלישי' ופעילות ענפה, הן פנימית שלנו והן אזורית. יש בתוכנו כבר לא מעט נשים וגברים שאיבדו את בן או בת זוגם והמסגרת הזאת בהחלט נותנת תחושת בטחון ובעיקר חברותא". 

ספר על המשפחה. 

"רעייתי האהובה הלכה לעולמה לפני שש שנים לאחר 56 שנים יפות יחדיו. שני ילדיי לא בשמיר ובן אחד חזר".  

תאר את יומך כפנסיונר. 

"כל חיי עסקתי בפעילות גופנית, הן דרך ההוראה והן באמצעות מקצועות שאהבתי כמו ריצות ארוכות, רכיבה על אופניים, ריקודי עם ובשנים האחרונות גם פילאטיס מכשירים. וכמובן טיפוח הגינה ושמירה על ניקון ותחזוקת הבית. 

לא רק שלא עצרתי פעילויות שונות בתקופה הזאת אלא התחושה שבמצב ובזמן כזה רק הגברתי את הפעילות שלי בשטחים השונים האהובים עליי, ולצד הפעילות הגופנית גם נוספה פעילות אחרת שקטה יותר, שנותנת תחושה של איזון פנימי לגוף ולנפש, שכה חשוב תמיד ועל אחת כמה וכמה לעת הזאת כמו לימוד נגינה על חליל אירי ששבה את ליבי, צילומים בטבע היפה שלנו ועריכת סרטונים קצרים".  

משפט לחיים. 

"הגיל הכרונולוגי אינו שום מכשול לשום דבר כל עוד שאתה בריא בגופך ונפשך".   

מה דוחף אותך לעשייה? 

"כל זאת אני עושה למעני מתוך תחושה ודחף פנימי שלי, אבל בהחלט משמח אותי לקבל הרבה תגובות מפרגנות ובעיקר על כך שהגיל הכרונולוגי אינו מהווה מכשול לשום דבר שאתה חפץ בו כל זמן שאתה שומר על בריאות טובה. מברך כל יום שבחרתי בדרך כזו לחיות את חיי ולקצור את פירותיה גם לאחר שהגעתי לגבורות. ואם יש בזה מסר גם לצעירים בהרבה ממני הרי שזה שכרי".  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טיול מאלף בשלושה מוסדות תרבות, היסטוריה וארכאולוגיה סמוכים, בקרית המוזיאונים בירושלים * סיום היום בשוק מחנה יהודה אצל יהודית ובכלל שש אחרי המלחמה בילדותי קראתי את הספרון "שש אחרי המלחמה": סיפורים באבק, שירים באש,
7 דק' קריאה
שני הדר ממושב שדמות דבורה כתבה שני ספרים – האחד על הקיבוץ והשני על המושב * בשני ספריה היא מתארת אנשים שחיים בחברה קטנה וסגורה, שבויים בעבותות של קשרים מן העבר ומאבקים של ההווה
5 דק' קריאה
קהילת באר טוביה ממשיכה להוביל רוח של התנדבות וערבות הדדית. בהתראה קצרה במיוחד אסף סניף האגודה למען החייל במועצה מוצרי היגיינה עבור יחידת הימ״ס המאומצת. תושבי ותושבות המועצה נרתמו מיד ותרמו ביד רחבה כאשר
< 1 דק' קריאה
במושב אביחיל חשבו על דרך יצירתית לשמח את הקהילה בימי החג, בתקופת המלחמה; עגלת נקניקיות, לחמניות ורטבים, שהוכנה במקור עבור העדלאידע שבוטלה, עברה בין כל תושבי אביחיל ביום שבת. בנוסף, היום חולקו משלוחי מנות
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מרוץ הר לעמק חוזר ובגדול. צילום: גלעד קוולרצ'יק אחרי שנתיים של מלחמה, מילואים וביטולים מרוץ השליחים האגדי "הר לעמק" – המרוץ החברתי של ישראל חוזר ובגדול. באוקטובר יוזנק המירוץ ממטולה בצפון ויחבר
< 1 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!