יבול שיא
הרפת והחלב
המפגש בפטיש לציון יום הקרקע העולמי 1

יום הקרקע העולמי 2024

2 דק' קריאה

שיתוף:

למפגש שהתקיים במושב פטיש הגיעו כ-200 משתתפים ובפרס החקלאי המוביל לשנת 2024 זכו רמי פולקו מרוחמה ואסף צור מצרעה

האגף לשימור קרקע וחקלאות בת קיימא בחטיבה לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות וביטחון המזון ציין את יום הקרקע העולמי (5.12) לשנת 2024, במפגש במושב פטיש, שכלל הרצאות, תערוכת פוסטרים, הענקת פרס חקלאי מוביל וסדנאות הדגמה בשטחי קיבוץ נירים.

ההחלטה לקיים השנה את המפגש בקיבוץ נירים ובמושב פטיש שבנגב המערבי נבעה מהחשיבות שאגף שימור קרקע וחקלאות בת קיימא במשרד החקלאות רואה בנושא שיקום הקרקעות החקלאיות עקב מלחמת "חרבות ברזל", לצד העלאת המודעות והחשיבות בניטור ומדידת תהליך השיקום ככלל וממשקי עיבוד משמר בפרט.

השנה, הגיעו מספר גבוה במיוחד של משתתפים: כ-200 משתתפים ביניהם חקלאים, מדריכים, חוקרים ואנשי מקצוע ממשרד החקלאות.

ההרצאות התמקדו בנושאים הקשורים לנושא יום הקרקע השנתי: "דואגים לקרקע: מודדים, מנטרים, מנהלים" שמדגיש את החשיבות והצורך באיסוף יעיל ומדויק של מדדי קרקע כבסיס לקידום קבלת החלטות מבוססת נתונים עבור ניהול בר קיימא של הקרקע וקידום ביטחון המזון.

בין ההרצאות שמעו המשתתפים על בדיקות קרקע וחשיבותן, ניהול גידולים חקלאיים בקיבוץ נירים, גישת ניהול אגני ושימור קרקע של האגף לשימור קרקע ועל פוטנציאל השימוש בחומרים אורגניים בישראל.

לבסוף, המשתתפים יצאו לשטחי קיבוץ נירים להדגמות של הערכת קרקע חזותית וחתכי קרקע בשדה ואפיונם.

בפרס החקלאי המוביל לשנת 2024 זכו רמי פולקו מרוחמה ואסף צור מצרעה.

סיור בשדה 1
סיור בשטח

רמי פולקו, חקלאי מוביל במסלול הגד"ש וירקות בשטח פתוח, מהווה דוגמה אישית נדירה, מחנך ומכשיר דורות של חקלאים מקצועיים. הפרס הוענק לו בזכות הפעילות החקלאית רבת השנים והובלת צוותו כבר מעל 30 שנים, במקצוענות ראויה לציון, בחשיבה, בפיתוח ובאימוץ של ממשקים מיטביים לשימור קרקע ובשילוב ופיתוח של מיכון ייעודי, יעיל ומתקדם ושל חקלאות מדייקת התורמת גם להגנה על הסביבה.

אסף צור, חקלאי מוביל במסלול הפרדסים והמטעים, מוביל פיתוח ואימוץ של ממשקים בני קיימא לניהול עשביה במטעים, תוך הרחבת היישום לאזור המאתגר שבין גזעי העצים גם בתוך שורת העצים במטע. אסף מסייע ומשתף פעולה עם מחקרים בתחום גידולי השירות במטעים ובכותנה, מארח כנסים וסיורים של חוקרים וחקלאים ומקדם אימוץ של ממשקי שימור קרקע בקרב חקלאים ומדריכים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן