יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2022 12 27 115730

"בחר לשים קץ לסבל" 

2 דק' קריאה

שיתוף:

יורי קנדל מלהבות הבשן, פעיל במחלקה הפוליטית של התנועה הקיבוצית, בפוסט גלוי לב על בנו בנימין 

ביום ראשון הובא למנוחות בבית העלמין בקיבוץ להבות הבשן, בנימין קנדל, בן הקיבוץ, ששם קץ לחייו, בגיל 28, ביום שישי האחרון. אביו, יורי, פעיל במחלקה הפוליטית של התנועה הקיבוצית, בישר ביום שבת בפוסט אמיץ וגלוי לב שפרסם בדף הפייסבוק שלו, על מות בנו ועל הנסיבות הטרגיות שהביאו לכך. 

"בנימין שלנו איננו", כתב יורי, "ביני – בנג'י כבר לא סובל. מאז שהשתחרר מהשרות, קצת אחר מלחמת צוק איתן, בנימין התמודד עם מצב רוח דיכאוני שהופיע ללא התראה, כאשר היה מלא חיים וחישב תוכניות לעתיד: אהבה וזוגיות, חינוך ואקולוגיה.  

בנימין היה בעל רגישות יוצאת דופן לבני אדם ולבעלי חיים, ולמרות שגדל בבית פוליטי לא נמצאה בו שנאה, והכעס היחיד היה כנגד אי שוויון, מוסר לקוי וניצול שהביאו אותו למחלוקות וסיום עבודות לא פעם.  

הוא חי והתנהל בצניעות במלא מובנה: בגדים מיד שניה, שימוש וניצול מזון. גידול אורגני ומחזור. חלומו היה לחיות בפשטות ולהביא ילד בחוות יחידים, בעיקר בכדי למנוע את 'החינוך שאני קבלתי' – של עודף בטכנולוגיה, צבירת רכוש וניצול אדם ומשאבי טבע. 

מתחילת הופעת המחלה ישב ימים ולמד את כל מה שקשור למחלות נפש, התופעות, אפשרויות הטיפול, התרופות והשפעתן וניסויים קליניים חדשים ודרכים אלטרנטיביות. היה בעל ידע רב – דבר שהביא לעימותים עם רופאיו, אך היה משתף אותנו בכל, מתייעץ ופתוח, נכון לאשפוזים ושיקום. למרבה הצער, לא אחת התייאש כאשר התוצאה המקווה לא הגיעה. 

ליווינו אותו באהבה גדולה ובדאגה רבה לכל המקומות בהם בחר לנסות להביא רגיעה לנפשו. תקצר היריעה להודות למטפלות יעל ובתיה, לעומרי ולכל אנשי כפר איזון. לצוותי המחלקות לבריאות הנפש בבתי החולים זיו, שער מנשה, מזור, איכילוב ושלוותה שראויים להרבה יותר על מסירותם. לנטליה וצוות דיור מוגן כ"ס. 

אתמול בחר לשים קץ לסבל". 

לאחר ההלוויה הוסיף יורי בשם המשפחה: "בנימין בנג'י ילדנו ואחינו האהוב הלך לעולמו, אחרי שנים של התמודדות אמיצה, הרואית. הוא ואנחנו אסירי תודה לאנשים נפלאים שעזרו לו לאורך השנים להתמודד עם הכאב שנשא. 

כמו בנג'י יש עוד רבים. כולם יקרים, כולם מתמודדים באומץ ואנחנו כחברה מצווים לעזור להם ככל יכולתנו". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיחה עם שושי רז, מנהלת רפת איילת השחר כבר שלושה עשורים ששושי רז עובדת בענף הרפת. היא בת 61, אמא וסבתא. כחברת קיבוץ תל קציר, וכבוגרת בית הספר החקלאי מאיר שפייה, אליו הגיעה בעקבות
5 דק' קריאה
מיכל מילגר1*, ד"ר ליאור רובינוביץ2, איציק אברבנאל3, ד"ר חיים ליבוביץ4, ד"ר שמואל גלילי5, יהל אפלבאום2 וד"ר אביב אשר2** 1תחום צאן, שה"מ, משרד החקלאות וביטחון המזון 2מכון המחקר מיגל/מו"פ צפון 3תחום גד"ש, שה"מ, משרד החקלאות
13 דק' קריאה
נשיא ומנכ"ל התאחדות יצואני הבשר האמריקאית, דן הלסטרום, הציג בכנס USMEF באינדיאנפוליס תמונת מצב מעודדת: לקוחות בעולם ממשיכים להעדיף בשר חזיר, בקר וכבש מארה"ב בזכות איכות ויציבות, גם מול חסמים בסין ומלחמות סחר *תמונה
7 דק' קריאה
RelyOn תערובת מטאבוליטים משניים – טאנינים (ערמונים), שמנים אתריים (ניצני ציפורן, זרעי כוסברה, גרניום), פלבנואידים (זיתים) שמטרתם הפחתת פליטת מתאן במעלי-גירה, ותמיכה בבריאות ובתפקוד מיטבי של הכרס ברק פורת, תזונאי מע"ג, פיברו תעשיית הבקר
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן