יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 525934054

"מים לישראל" בפנייה לשרת הפנים: יש להקטין את חיוב הארנונה על מאגרי המים לחקלאות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

"מים לישראל" המאגדת את אגודות המים לחקלאות בכל רחבי הארץ פנו השבוע במכתב לשרת הפנים איילת שקד. במכתב טענו ראשי מים לישראל כי חיובי ארנונה לא מידתיים מגיעים לכדי איום אסטרטגי על מאגרי המים הנחותים ומי הקולחין לחקלאות.

בשנים האחרונות, עקב פעולות של חלק מהרשויות המקומיות למיקסום גביית הארנונה, הופכת הארנונה  להיות בעיה אסטרטגית עד כדי איום על יכולת קיום של החקלאות וניצול מי הקולחין לחקלאות.

מטבעו מאגר מי קולחין להשקיה תופס שטח של מאות דונמים,  בסקירת רשויות בנושא חיובי ארנונה על המאגרים הגיעו החיובים לעליית תעריף הקולחין ב-500% לעומת תעריף אדמה חקלאית מה שמייקר מאוד את עלות המים לחקלאות.

שלילת היתכנות שימוש במי קולחין בהיותם יקרים יותר ממים שפירים יביאו ליצירת מפגע בהזרמה לים, פגיעה קשה בחקלאות ובמשק המים כולו.

במכתבם כותבים חכ"ל  איתן ברושי, יו"ר האגודה החקלאית השיתופית "מים לישראל" ואורן עמיאל, מנכ"ל האגודה לשרת הפנים הגב' איילת שקד אשר בתוקף היותה שרת הפנים רשאית לשנות או להגביל את סיווג חיובם של מאגרים פתוחים לכל היותר על פי התעריף שנקבע לאדמה חקלאית מעובדת וזאת החל מתקציב שנת 2023.

לדברי מים לישראל : "חשיבות הנושא לעתיד החקלאות והניצול הנכון של מי קולחין מחייב התערבות הממשלה ועל שרת הפנים לטפל בנושא לקראת תקציב 2023.״

במים לישראל פנו בנושא גם לשר החקלאות ורשות המים שאחראית על נושא המים לחקלאות. לדברי מים לישראל: "הממשלה אמרה שהיא רוצה להוריד את מחירי המים לחקלאות ולכן לא ייתכן שמצד אחד יפעלו להוריד את מחירי המים ומהצד השני יאפשרו לרשויות המקומיות להעלות את הארנונה על מים אלו. ולכן יש לקבוע בחוק או בהוראות משרד הפנים שהתעריף המקסימאלי יהיה ארנונה של קרקע חקלאית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בשל פתיחת מבצע ״שאגת הארי״ וההתחממות הבטחונית מול איראן פתח ארגון השומר החדש חמ״ל מבצעי מיוחד שיפעל מסביב לשעון במטרה לתת מענה לחקלאים בעלי חוות ואזרחים הזקוקים לסיוע בעבודה ובשמירה ובכל סיוע אזרחי ובמקביל
< 1 דק' קריאה
אהרון בללו1*, אכדרי גיא2*, יבגני סמירנוב2*, אורית עמיר שגב2, הרשנהורן יוסף2, גלילי שמואל21 ודור ייבגניה2 1- המחלקה לגד"ש וירקות מכון וולקני. 2- המחלקה לעשבים נווה יער. *- נחשבים ראשונים על המאמר תקציר המוטנט HRT1,
14 דק' קריאה
ברית פיקוח החל מינואר 2026 נכנס לתוקף תיקון 31 לחוק המים, אשר שינה בצורה מהותית את תעריפי המים השפירים לחקלאות. תעריפי המים השפירים לחקלאות חולקו ל-10 מדרגות תעריף של צרכנים גדולים ומדרגה נוספת לצרכנים
3 דק' קריאה
ציון דרך משמעותי בתהליך הקמת מיזם אגרו וולטאי מחקרי פורץ דרך ברמת נגב! מו"פ רמת נגב שיכון ובינוי אנרגיה ואוניברסיטת בן גוריון קיבלו מענק של מיליוני שקלים ממשרד הכלכלה לתמיכה בהקמת המיזם *תמונה ראשית:
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!