יבול שיא
הרפת והחלב

לאחר 'בקבוק האזהרה' השבוע נשלח :SMS "מחכים לך בטובא" 

2 דק' קריאה

שיתוף:

ביקב בן זמרה שבמושב כרם בן זמרה, הבהירו: "אין סיכוי שנשלם פרוטקשן!". טרור הפרוטקשן ממשיך לאיים ולפגוע בגליל אך בעלי העסקים וארגון עד כאן משיבים מלחמה: "לא נשלם בשום מחיר" מבהירה בגבורה הילה בוז'ו בעלת היקב 

עברייני הפרוטקשן לא עוצרים ובגליל אין רגע דל. לפני כשבועיים התעוררו ביקב בן זמרה שבבעלות משפחת בוז'ו מהישוב, למראה מדאיג, בקבוק בנזין – סמל דרישת תשלומי הפרוטקשן הונח על השער. למקום הגיעו כוחות משטרה וראשי עד כאן לסייע ולחזק את המשפחה.  

אך האיומים לא פסקו כאן: השבוע, קיבלו בעלי היקב SMS נוסף (שגיאות הכתיב במקור): "מחקים לך בטובא. עבר שבוע+. אם לא תגיע נבוא אליכה לבית החדש. ולשאר העסקים". על אף האיום החוזר וערוב המשפחה והבית, משפחת בוז'ו, מסרבת להיכנע ומשיבה מלחמה.  

צילום מסך 2025 03 05 161045
הודעת ה-SMS: "מחכים לך בטובא" 

הילה, בעל היקב סיפרה: "אחרי מה שהיה כבר, זה עלה עוד שלב – קיבלנו שוב הודעה מהפרוטקשן שעבר שבוע ושנגיע לשלם את החוב והם יודעים איפה הבית שלנו. עד שהמדינה לא תיקח חלק בסיפור הזה ותיתן גיבוי מלא לבעלי העסקים, כמו במלחמה – אם היה נופל לי רקטה הייתה מקבלת פיצוי – אז שגם פה אם מחר ישרפו לי ועושים לי נזק, שיהיה מי שיעמוד אחרי ויפצה אותי על זה, בלי זה לא יהיה סוף לפרוטקשן." 

לדבריה של הילה, הבעיה אינה היכולת של המדינה לטפל בבעיה כי כזו ישנה, הבעיה היא ברצון: "מדינת ישראל יודעת לחסל אנשים בלב איראן – אז הגיע הזמן שתעשה זאת גם בנושא הפרוטקשן, צריך לפתור את הדברים שנמצאים פה בכפרים מסביבנו ומאיימים על הצפון, ולא מאפשרים לעסקים לשוב לחיים נורמאליים. אנחנו לא נשלם, אין סיכוי שנשלם פרוטקשן, אבל אנחנו דורשים את התגייסות המדינה בעניין!." 

בארגון "עד כאן" מלווים את המשפחה מהרגע הראשון ויחד יצרו אף מערך אבטחה שנועד להגן על היקב. בנוסף, תושבי כרם בן זמרה התגייסו גם כן ומסייעים למשפחה בפעולות שמירה. יריב בן עמי, מייסד "עד כאן", קורא לציבור לתמוך גם כן במשפחה: "הגעתי ליקב בן זמרה לתמוך במשפחה בוז'ו המדהימה, שעמדה ב-2 עקרונות שלנו – לא משלמים פרוטקשן בשום אופן ונאבקים בפנים בגלויות. העקרון השלישי שלנו הוא בייחד – בערבות הדדית, זה החלק שלנו, שמשפחת בוז'ו לא תהיה לבד. אני קורא לכולם להגיע מחר יום שישי ליקב בן זמרה, שנמצא בכרם בן זמרה, לשתות יין, לאכול גבינות ולחזק את המשפחה. זה הזמן שלנו האזרחים להתגייס לחזק ולסייע." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדי קוניא, מנכ"ל תנובה: "תנובה שאחראית בין היתר לייצור כ-75% מהחלב המפוקח ומהווה גורם משמעותי בשמירה על ביטחון המזון של ישראל ממשיכה במחויבות שלה ומשקיעה בהתקנת קו ייצור נוסף לייצור חלב מפוקח" תנובה משלימה
< 1 דק' קריאה
בקיבוץ אושה נפתחו החודש סדנאות כלבנות טיפולית של כללית, המיועדות לילדי כללית מקיבוצי האזור. את הסדנאות מעבירה מלינה חנל מהמרכז לכלבנות טיפולית ע"ש עופרי לייבל, והן מעניקות לילדים מרחב תומך וחווייתי להתמודדות עם אתגרים
מאבק חסר תקדים בעמק חפר *תמונה ראשית: ד"ר גלית שאול, ראשת המועצה האזורית עמק חפר. צילום: שלומי אמסלם עמק חפר, אחד המרחבים הכפריים היפים והירוקים בישראל, עומד בימים אלה בפני איום חמור על עתידו.
3 דק' קריאה
המועצה האזורית גולן והשומר החדש נטעו היום ( ה׳) חורשה ביישוב רמת טראמפ שבגולן , כאות הוקרה לפעילותם הציונית רבת השנים של שלדון אדלסון ז״ל וד”ר מרים אדלסון, שהובילה להכרה ההיסטורית של נשיא ארצות
2 דק' קריאה
מועצת החלב הגישה לפני זמן קצר עתירה לבג״ץ, בטענה שועדת הכנסת לא יישמה את החלטת יועמ"שית הכנסת לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים בעתירה פירטה מועצת החלב כי העברת הדיונים על המשך הרפורמה לועדה למיזמים
< 1 דק' קריאה
עמית יפרח, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל: ״הרפת הישראלית היא הסיירת של חקלאות הישראלית. כשמציעים לנו צימרים במקום חקלאות זו פשיטת רגל ערכית! רפת, לול וחממות עגבניות כמו שיש למשפחה שלי בעוטף,
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!