יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 03 26 123149

למה מי אתה? עומר אמיגה, 18, חי בקומונה שהתחילה בכפר גלעדי והתפנתה לקדרים

2 דק' קריאה

שיתוף:

הגיע לקומונה מבת ים, ממשפחה הכוללת הורים, שני אחים קטנים וכלב. אוהב כדורגל, תיאטרון ולהשפיע על אחרים. כרגע בשנת שירות בנוער העובד והלומד, עוסק בהדרכה.

מה עבר עליך ב-7.10 ומאז?
לא היה לי זמן לטפל בעצמי מכיוון שכשהשבת השחורה הגיעה התפניתי עם הקומונה למרכז. שבוע לאחר מכן היינו שבוע וחצי בהתנדבות במלונות באילת. שבוע לאחר מכן עברנו למלונות בטבריה שם שהינו כחודשיים, ואני עוסק בפעילות עם הקיבוצים המפונים שהדרכנו עוד מספטמבר. 
מה זה קיבוץ בעיניך?
בתור אחד שלא גדל בקיבוץ ורק שמע סיפורים, ובספטמבר התחיל לגור ולהדריך בקיבוץ, קיבוץ מבחינתי זה הקהילה לפני הכול, זה לב הארץ, זה צבר, זה משפחה אחת גדולה.
מהי תכונת האופי הכי קיבוצניקית שלך?
קהילתיות, אהבה, שקט.
ספר על אדם מהקיבוץ שתמך בך בחודשים האחרונים 
כשנכנסתי לשנת שירות כל אחד מהקומונה בעצם השתייך ל"משפחה מארחת", מכיוון שכולנו רחוקים כל כך מהבית במרכז ומההורים. יש לנו את המשפחה המארחת שזוהי משפחה מהקיבוץ שתמיד אפשר ללכת אליהם ולהיות עם האחים הקטנים ״המארחים״ וגם עם האימא והאבא המארחים. ככה שגם אם אתה נשבר או סתם צריך מישהו להיות איתו הם תמיד יהיו שם בשבילך במרחק דפיקה בדלת. והאימא המארחת שלי תמיד שם אם אני צריך שיחה טובה, עצה או אפילו טרמפ.
למה אתה הכי מתגעגע בקיבוץ שממנו התפנית?
הייתי 5-4 פעמים עם בת הצוות שלי למשימה בכפר גלעדי. התלהבנו מהנופים המדהימים, מהנסיעות הארוכות, מחדר האוכל המפואר והנעורים. ואני חושב שאני הכי מתגעגע לנוף המרהיב שנשקף מהקיבוץ.

תמונה 2 למה מי
עומר והקומונה. צילומים: מהאלבום הפרטי 

ספר לנו על חיי היומיום שלך במקום המגורים הנוכחי
אני ושירלי, בת הצוות שלי, מגיעים כשלוש פעמים בשבוע לאחוזת אוהלו, דרומית לטבריה, המקום המרכזי אליו כפר גלעדי התפנו בתחילת המלחמה. לאחר מכן שאר הקהילה התפצלה לקיבוצים באיזור או אפילו במרכז וחלקם אף לחוץ לארץ. בתור מדריך שמדבר איתם ואוכל איתם רוב היום רואים את הקושי בלחיות עם בני המשפחה בחדר קטן כבר כמעט חצי שנה, ולאכול את אותו אוכל קבוע בחדר אוכל, אפשר להתחרפן מזה.
אם התפנית מהקיבוץ שלך, מה גילית במקום המגורים הנוכחי שלא ידעת קודם?
שיש ירידה קטנה ושקטה לכנרת שברגעים קשים או מעייפים אפשר פשוט להיות שם ובשקט להירגע מהכול.
ספר על פרויקט התנדבות שהשתתפת בו או הובלת בחודשים האחרונים
בשבוע השני למלחמה בניתי עם עוד שלושה חברי קומונה שגרה בתוך מלון aria באילת ועשינו פעילות לילדים ולנוער. בשבוע הרביעי היינו עם נוער וילדים במלונות בטבריה, דאגנו להעביר פעולות או להיות איש שיחה למי שצריך לדבר. ועשינו עוד הרבה דברים באזור שכבר אני לא זוכר.
במבט קדימה, מה אתה מאחל לקיבוץ שלך לשנים הבאות?
אני מאחל לכפר גלעדי שרק ימשיכו להתגבש ולהתחזק כקהילה למרות המלחמה וההפרדה של המגורים.

מחשבות, תובנות, דברים שלמדת בחודשים האחרונים?
למדתי בתור מדריך שאפילו הדבר הכי קטן שאגיד, יכול לשנות עולם ומלואו של חניך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן