יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2025 07 10 004645

מושב מבטחים: "מצטרפים לדרישה להקים ועדת חקירה עצמאית ובלתי תלויה"  

2 דק' קריאה

שיתוף:

חברי הנהלת מושב מבטחים בתגובה ארוכה ומנומקת לממצאי התחקיר הצה"לי על שאירע ב-7.10 במבטחים * ממצאי התחקיר: צה"ל כשל בהגנה על היישוב, כיתת הכוננות הצילה את חיי התושבים מטבח 

ביום שישי הוצג לתושבי מושב מבטחים התחקיר הצה"לי על מה שהתרחש ב-7 באוקטובר 2023 במושב. הקרב שהתקיים במבטחים היה קרב הירואי – כיתת הכוננות של מבטחים ביחד עם כיתת הכוננות של מושב ישע ולוחם בחופשה נלחמו ב-25 מחבלים שניסו לחדור למושב. גבורתם והמחיר היקר ששילמו מנעה מהמחבלים לבצע את זממם ומנעה טבח המוני. המחיר היה כבד ו-5 לוחמים נפלו. כוחות של צה"ל הגיעו למבטחים רק כעבור 4 שעות. בגדול – צה"ל כשל בהגנה על היישוב ואילו כיתות הכוננות של מבטחים וישע עם לוחם בחופשה הצילו את חיי התושבים. 

בעקבות התחקיר הצה"לי יצא מושב מבטחים בהצהרה: "ביום השבעה באוקטובר, בעת שמדינת ישראל כולה חוותה את אחד הימים הקשים בתולדותיה, עמד מושב מבטחים בקו האש. בקרב על הגנת היישוב נפלו חברי כיתת הכוננות של המושב יחד עם חברי כיתת הכוננות ולוחם מהישוב הסמוך ישע אשר הפגינו ערבות הדדית יוצאת דופן. בגבורתם מנעו חורבן והצילו בגופם את תושבי היישוב.  

"ביום זה נרצחו שניים מצעירי מבטחים, אשר נפלו קורבן למתקפה בצומת צוחר. קהילת מבטחים מרכינה ראשה מול הכאב הבלתי נתפס של משפחות הנרצחים והנופלים – כאחד – ומחבקת את המשפחות באבלן הקשה. 

"אנו מחזקים את צה"ל על כך שלקח אחריות, הודה בכשלים, ובחר להתנצל בפנינו. אנו מודים על הצגת התחקיר לקהילה, ורואים בכך צעד חשוב לשיקום האמון בינינו לבין הצבא – להבין את אשר התרחש, ולהעניק מקום לעובדות, לכאבים ולשאלות הקשות שנותרו איתנו מאז אותו יום. 

"אך עבורנו, תחקיר לעולם אינו סוף פסוק. ערכו נמדד ביכולת להפיק ממנו מסקנות חדות וברורות, ובעיקר ביישום מיידי של לקחים וצעדים שיבטיחו כי אירוע כזה לא יתרחש שוב. אנו דורשים נקיטת צעדים ממשיים, מהירים ומשמעותיים – בצה"ל, במערכת הביטחון ובמערכת האזרחית – לתיקון הכשלים שנחשפו. כמו כן, אנו מצטרפים לקריאה הדחופה לשחרור והשבת כל החטופים. 

"האחריות איננה מסתיימת בצה"ל. אנו מצטרפים לדרישה להקים ועדת חקירה עצמאית ובלתי תלויה, שתבחן את כלל הכשלים – בכל הדרגים ובכל המערכות. רק חקירה כזו תוכל להבטיח צדק היסטורי, אמון הציבור ואחריות אמיתית כלפי הנופלים, החטופים, הניצולים וקהילות העוטף כולו." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רויטל פז-אבולעפיה מספרת על ספרה השני "חריץ בזמן" שמספק אפשרות נדירה להתעלות מעל המקום והזמן, על הילדה הדחויה שהייתה וגם למה רק בגיל 58 העזה לצאת עם הכישרון לעולם *תמונה ראשית: רויטל פז אבולעפיה
8 דק' קריאה
מיזם ייחודי שהחל כרעיון וצמח למסורת מרגשת שמחברת במועצת בני שמעון בין קיבוצים, מושבים, דתיים חילוניים  *תמונה ראשית: אווירה משפחתית בקבלת השבת המעורבת. צילום: מישל אמזלג  ביום שישי אחר הצהריים, בשעה שבה האור הופך
3 דק' קריאה
"סוד ההצלחה בניווט טמון בשילוב של יכולות פיזיות גבוהות, חוסן מנטלי, צוות מקצועי תומך, חברים ומשפחה שמלווים אותי כל הדרך," מסבירה עופרי יעקובי ממושב אביעזר * בגיל 17 בלבד הפכה עופרי יעקובי לנווטת הישראלית
6 דק' קריאה
"כל החיים שילבתי עבודה במשק עם ריקודים," אומר משה תלם, חבר מושב רשפון, בן 84 * תלם הוא חקלאי פעיל ופורה, המגדל ירקות מזנים שונים ומיוחדים * במקביל הוא מדריך במשך שנים בחוגים לריקודי-עם
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן