יבול שיא
הרפת והחלב
שר עודד פורר שר החקלאות ופיתוח הכפר תמונה משרד החקלאות

הסכם הבנות בין ישראל לארה"ב לשיתוף פעולה מחקרי בתחום החקלאות הימית

2 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות, עודד פורר: "הסכם ההבנות יוביל את שתי המדינות לייעל את ייצור המזון מן הים, לאור הדרישה הגוברת לחלבון איכותי ולאור ההתחממות הגלובלית, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ופיתוח מערכות "אפס פסולת (zero waste)"

מחקרים בתחום החקלאות הימית

משלחת מטעם משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בראשות השר, עודד פורר, חתמה על הסכם שיתוף פעולה בנושא מחקרים בתחום החקלאות הימית עם אוניברסיטת מרילנד ומכון המחקר הימי בבולטימור שבבעלותה.

ההסכם מתבסס על שנים של עבודה משותפת בין חוקרים מישראל, לחוקרים מהאוניברסיטה, בראשם פרופ' יהונתן זוהר, שרק לאחרונה סיים את תפקידו כראש המכון לביוטכנולוגיה ימית באוניבסיטת מרילנד.

במסגרת ההסכם הוחלט על הגברת שיתוף הפעולה בין המוסדות בישראל ובארה"ב, במטרה לקדם פתרונות חדשניים לאתגרים שעומדים בפני תעשייה זו, בצל משבר האקלים הגלובאלי, ועם צמצום מקורות הייצור הימי והגידול המתמיד באוכלוסיית העולם.

לפי ההסכם, בישראל קיים ניסיון ייחודי בתחום, ממנו תעשיית המזון הימי יכולה ללמוד ולהתפתח משמעותית. זאת, בין היתר, לאור פתרונות שימושיים בקידום חקלאות בתנאי מזג אוויר קיצוניים.

שימור הספקת מזון סדירה בישראל

לאור חשיבות התחום לטובת שימור הספקת מזון סדירה בישראל (ביטחון מזון) בישראל, בארה"ב ובעולם כולו, ההסכם מתמקד במציאת דרכים להפוך את החקלאות הימית, ליותר יעילה ובת קיימא, לצד פיתוח של מערכות "אפס פסולת" (zero waste), שיפור בריאות הדגים ואופטימיזציה של תנאי הגידול.

חקלאות ימית היא הענף החקלאי הגדל במהירות הרבה ביותר. היום, ייצור דגים בבריכות מלאכותיות ובכלובי דגים בים, הפכו לתעשייה פוריה שמניבה יותר תוצרת מאשר בדיג מסורתי. יחד עם זאת, על מנת להמשיך ולעמוד בביקוש למזון מהים, יש צורך בהכפלת הייצור עד שנת 2030.

שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר הוסיף:  "משרד החקלאות בראשותי שם לו למטרה לקדם את המגדלים והחוקרים הישראליים בעולם, על מנת למתג את ישראל מחדש כמעצמת חקלאות, ולפתח את הייצוא הישראלי, הן של תוצרת טרייה, והן  של ידע ומחקר.

ביטחון מזון היא מטרה מקודשת במציאות של משבר אקולוגי מתמשך. למדינת ישראל ידע ייחודי בכל ענפי החקלאות, ובוודאי בענפים ימיים, ויש בכוחה להוביל חדשנות ופיתוח לטובת ביטחון מזון לא רק בזירה המקומית, אלא בעולם כולו".

מחקרים בתחום החקלאות הימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תקציר הרצאתו של דר’ רוברט ג’יימס, פרופ' בדימוס, אוניברסיטת וירג'יניה טק כנס לקוחות אמבר תרגום: רן סלומון, אמבר עריכה: גל פלג-אריאל קישור לתרגום המלא מה הם השיקולים לרכישת מינקת? לפני שנתחיל, חשוב לציין את
6 דק' קריאה
רפת בראשית בבית העמק היא שותפות בין בית העמק, אושה וראש הנקרה. לרפת מכון חליבה חדשני רוטרי, מכון קרוסלה עם 72 עמדות, מה שהופך אותו כרגע למכון החליבה הגדול ביותר בארץ נכון להיום. כל
6 דק' קריאה
לפני מספר חודשים הייתי אמורה להעביר הרצאה בנושא "רווחת היונק" בקורס מנהלי רפתות, שהתקיים במדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות. לצערי, בסופו של דבר ההרצאה לא יצאה לפועל ולכן החלטתי לשבת ולכתוב עבור המשתתפים בקורס
7 דק' קריאה
כתבו: דר' יהונתן ברקוביץ ודר' דן גלסר וטרמרקט – ר.ו.מ (רפואה וטרינרית מתקדמת) ברפת החלב הישראלית, ייצור החלב הלך ועלה בעשורים האחרונים. זאת הודות להתקדמות גנטית, ניטור מתקדם, ניהול ספר עדר והתקדמות ממשקית. עם זאת,
6 דק' קריאה
לקראת חג הפסח והמעבר למנות כשרות דיברנו עם מיטב התזונאים בארץ בנוגע למזונות, המלצות וכללי אצבע בתכנון מנות לפסח. תודה מיוחדת לדר' גבי עדין, גמלאי משרד החקלאות; סטיבן רוזן, גמלאי משרד החקלאות, הרמן-פרוג'קט;  יואב
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן