יבול שיא
הרפת והחלב

"מים לישראל" קורא לשר האנרגיה למנות מועצת מים וועדה לאספקת מים לחקלאות בהתאם לחוק

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

ארגון "מים לישראל", אגודה שיתופית חקלאית המאגדת תחתיה צרכני מים וספקי מים לחקלאות ולצריכה ביתית במרחב הכפרי, פנה היום באופן רשמי אל שר האנרגיה והתשתיות הלאומיות, מר אלי כהן, בדרישה למלא את חובתו החוקית ולמנות מועצת מים כמתחייב בחוק המים (תשי"ט-1959).

הארגון מדגיש כי על אף שמדובר בחובה סטטוטורית מפורשת, כיום אין מינוי תקף של מועצת המים – גוף שאמור לייעץ לשר בסוגיות של מדיניות מים. כמו כן, לא מונתה ועדה לאספקת מים לחקלאות כנדרש בחוק.

"העדר גופים מייעצים בתחום מדיניות המים משליך באופן ישיר על ניהול משק המים בישראל, במיוחד בתקופה זו בה עומדות על הפרק שאלות יסודיות בתחום מדיניות המים שהשלכותיהן כבדות ביותר על החקלאות והמרחב הכפרי," נכתב בפנייה לשר.

במכתב הרשמי מבקש הארגון מהשר:

  1. לפעול למינוי מועצת המים בהקדם ולכנסה בתדירות הנדרשת בחוק
  2. להנחות את המועצה, מיד לאחר מינויה, למנות ועדה לאספקת מים לחקלאות
  3. להנחות את מנהל רשות המים שלא לקדם כללים שעוסקים במדיניות מים לפני דיון בהם במועצה שתוקם

כמו כן ביקש הארגון כי מינוי נציגי הציבור למועצה ולוועדה לאספקת מים לחקלאות ייעשה בהתייעצות עם "מים לישראל" כגוף המייצג ספקי מים וצרכני מים רבים במרחב החקלאי-כפרי.

החוק מחייב כי מועצת המים תכלול לפחות 27 חברים, כאשר שני שליש מהם צריכים להיות נציגי ציבור. על פי החוק, על השר לכנס את המועצה לפחות אחת לחודשיים.

"איתן ברושי יו"ר מים לישראל: אנו רואים במינוי המועצה והוועדה כורח חיוני לניהול מושכל של משק המים בישראל ולהבטחת עתידה של החקלאות הישראלית, בלי מים אין חקלאות וכולנו ראינו עד כמה חשובה החקלאות הישראלית לבטחון הלאומי ולבטחון המזון במיוחד בזמן חירום".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעידן בו כל טיפת מים וכל סנטימטר קרקע חשובים, האפשרות לקבל החלטות מדויקות בחקלאות הפכה לגורם המכריע. אוניברסיטאות מובילות בעולם משיבות לאתגר באמצעות שילוב עוצמתי בין בינה מלאכותית, חיישנים וחקלאות מדייקת. אחת הדוגמאות הבולטות
2 דק' קריאה
הכנס התקיים ביזמת שה"מ במשרד החקלאות וביטחון המזון והמועצה להאבקה ודבש המועצה להאבקה ודבש: ללא האבקת הגידולים החקלאיים באמצעות דבורת הדבש יפגע ענף החקלאות ולא יהיה מזון לבני האדם- חובתנו לשמור עליה *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
אורטל בחשיאן – מדריך גידול בננות וסובטרופיים, אגף ענפי הצומח, שה"מ נבות גלפז – מו"פ צפון, גלאור –מדריך בננות, שה"מ תקציר שני הגורמים העיקריים המגבילים את רווחיות ענף הבננות בישראל הם תופעת "עייפות הקרקע"
7 דק' קריאה
לאו וינר/ מו"פ אבוקדו אזורי במרכז, עינב כורם סלקמן / חממה טכנולוגית עין שמר, עוביידה אבו ארקיה, כריס כבהא וויקטוריה גרסימוב / בי"ס סינדיאנה ותיכון אתגרי העתיד אבוקדו מושפע מאוד מתנאי מליחות, המתבטאים בהפחתת
4 דק' קריאה
לאו וינר/ מו"פ אזורי מרכז, רוני רנגהרץ/ קיבוץ נחשונים, אלון צור, חמי לינדנבוים ואיתי רבינוביץ/ חברת גדות המדען היפני  Eiichi Kurosawa  היה הראשון שזיהה את ההורמון ג'יברלין במהלך מחקרו על מחלת האורז ב-1926. תשע
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!